Hlavní obsah

Vločky sójové

Nutriční hodnoty na 100 g/ml
Energie1 720 kJ
Bílkoviny36 g
Tuky14 g
Sacharidy35 g
Sůl0,01 g
SAFA3 g
Vláknina8 g
Cukry3 g

Sójové vločky se získávají speciální technologií ze sójových bobů. Sója se řadí mezi olejniny, a proto se svým složením velmi liší od obilných výrobků. Sójové vločky obsahují více bílkovin, mají velmi vysoký obsah tuku vhodného složení a nižší obsah sacharidů, dále obsahují některé vitaminy, minerální látky a vlákninu. Sója neobsahuje lepek, je proto vhodná i při bezlepkové dietě. Sójové vločky lze použít jako přídavek do jogurtu, k přípravě müsli, kaší, karbanátků, jako přídavek do polévky apod. Sójové vločky jsou bohatým zdrojem bílkovin a kvalitního tuku, energetická hodnota je však poměrně vysoká a raději je nekonzumujte ve větším množství.

Náhrada potraviny

Sójové vločky konzumujte pouze v malém množství, nahradit je můžete obilnými vločkami, například ovesnými.