Hlavní obsah
3,2
(39)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Koláč, který má tisíc obměn? Ten americký! Chutná skvěle a je hotový za chviličku. Využít můžete i jiné ovoce, ale jablka jsou prostě klasika.

20 min.
Příprava
55 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Koláč
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 4 ks vejce
  • 4 ks jablek
  • 1 hrst ořechů
  • 3 ks jablek
Článek

Nechte tentokrát váhu odpočívat a připravte si hrníčkový recept na klasický americký jablkový koláč. Pokud nemáte po ruce jablka, nevadí, těsto je natolik univerzální, že můžete použít i jiné ovoce. Chcete-li dezert ozvláštnit, dejte do něj kakao.

Postup

01.

Smíchejte olej a vejce a utřete s cukrem do pěny. Přidejte zbytek přísad kromě jablek.

02.

Jablka nakrájejte na kostičky. Těsto promíchejte, nakonec zamíchejte jablka. Dejte do vymazané formy a ozdobte třemi na plátky nakrájenými jablky. Pečte na 180 ˚C asi na 50 minut. Zkuste špejlí, zda je koláč už hotový.

03.

Cca 10 minut před koncem pečení posypte hnědým cukrem a nechte chvíli zapéct.

Načítám