Hlavní obsah

Masturbace je zdravá! Odbourává stres a přispívá k častějším a silnějším orgasmům při souloži

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Ve středověku by vám za ni hrozila smrt. A ještě na začátku 19. století se o ní příliš nemluvilo, a když, tak se považovala za něco nepřípustného a zdraví škodlivého. Je ale 21. století, takže pojďme mluvit o masturbaci. Není čeho se bát, právě naopak.

Článek

I dnes velké procento populace z obavy o svoji pověst nepřiznává, že se doma oddává dráždění vlastního těla. A je vůbec normální onanovat, když jinak vedete skvělý sexuální život, ve kterém vám nic nechybí?

Nic škodlivého

Masturbace je přirozenou součástí nejen lidské sexuality, často se projevuje už v dětství, kdy představuje první experimentální zkušenost s vlastním tělem. Po staletí se věřilo, že je velmi škodlivá, že způsobuje pohlavně přenosné choroby, impotenci, neplodnost, poškozuje zrak a především je zcela nemorální. Ostatně také proto se jí říkalo sebehana. Teprve moderní doba přiznala světu, že onanování za žádné zdravotní problémy nemůže. Ale punc něčeho, o čem se nemluví, jí stejně zůstal. A přetrval vlastně dodnes. Na masturbaci se stále pohlíží jako na náhražku sexu opředenou špatnou pověstí.

Poznání sebe sama

Jestliže toužíte po skvělém sexu, musíte nejprve poznat, jak vaše tělo funguje, které doteky či metody vás opravdu vzrušují. Muži i ženy mnohdy přicházejí na to, že masturbací dosahují silnějších orgasmů než při běžném pohlavním styku, a tak provozují onanii i během partnerského soužití. Není to nenormální? Vůbec ne. I přes vyhovující a pravidelný sexuální život nemusíte mít černé svědomí, když si užíváte o samotě. Ne vždy máte k ruce partnera a řešit ihned každou chuť na erotické hrátky nevěrou by bylo nesmyslné. Onanie je řešením, jak neohrozit vztah, a hlavně cestou, jak svůj sexuální život zlepšit. Navíc prokazatelně posiluje psychické zdraví, protože přináší pocit uspokojení, uvolnění a pohody.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dotýkat se sama sebe je naprosto normální a přirozenéFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Mluvte spolu o tom

Jak upozorňuje sexuální terapeut Joe Kort na portálu Psychology Today, partneři by se neměli zdráhat o tom spolu mluvit. Pocit, že když partner masturbuje, vlastně vás podvádí, nebo odstrkuje, není namístě. Naopak upřímný rozhovor o masturbaci vám odhalí, kde a proč máte rezervy a co můžete zlepšit. Navíc vás může i velmi příjemně vzrušit. A stydět by se partneři neměli ani provádět masturbaci před sebou navzájem. Dost možná se k vám partner přidá a zážitek bude o to intenzivnější.

Sexuální hračky jsou skvělý pomocník

V 21. století máme naštěstí i hodně pomocníků, které nám mohou se sebedrážděním výrazně pomoci. A dokonce na to nemusíme být sami. Erotické hračky se obecně přizpůsobují nejnovějším technologiím, mobilním aplikacím, virtuální realitě. A lidé o ně přirozeně mají zájem. „Trendy jsou chytré erotické pomůcky, například vibrační vajíčka ovládaná přes mobil, partnerské vibrátory pro sex na dálku, roste zájem o aplikace, které jsou propojeny s pomůckami přes Bluetooth,“ říká Adam Durčák z e-shopu Ruzovyslon.cz

Na vzestupu jsou i high-tech erotické pomůcky, které jsou synchronizované a spravované mobilním telefonem. Některé z vibračních hraček lze ovládat pomocí aplikace odkudkoliv na světě, některé erotické hračky zase mohou být nastaveny tak, aby vibrovaly na hudbu v telefonu, reagovaly na biofeedback apod. Jestliže tedy vyznáváte ukájení svým oblíbeným vibrátorem, pak vězte, že je načase se rozhlédnout i po dalších možnostech.

Vliv na libido

Masturbace je naprosto přirozeným a bezpečným způsobem uvolnění a vybití erotické energie, která i příznivě ovlivňuje vaši touhu a žádostivost. Některé studie dokonce odhalily, že čím častěji se oddáváte autoerotice, tím i roste vaše chuť na sex celkově. Jednoduše každý vydařený orgasmus se počítá a je úplně jedno, jak se k němu dopracujete. A pokud nevíte, jak na to, nabízí se mnoho variant, jak se do toho pustit. Proud vody stříkající na klitoris je pro mnohé více než příjemným zážitkem, jenž končí neskutečnými orgasmy (jak správně dráždit klitoris). Pro začátečnice jsou skvělé i přístroje fungující na bázi vibraci a podtlaku, které se jen přiloží na kliktoris a veškerou práci odvedou za vás.

Reklama

Načítám