Hlavní obsah

Bezlepkové margot řezy na plech

Hodnocení:
(356)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Máte rádi oblíbenou českou kokosovou tyčinku? A už jste zkusili i margot řezy? Máme pro vás jednoduchý, skvělý a odlehčený recept, který ocení i bezlepkáři.

Ingredience pro:
1 formu 23 x 23 cm
Na těsto
  • 1 hrnek kokosové mouky
  • 2 vejce
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 1/2 hrnku mléka
  • 1 špetka soli
Pudinková vrstva
  • 1 sáček čokoládového pudinkového prášku
  • 2 lžíce cukru
  • 1/2 l mléka
Na krém
  • 1/2 kelímku 30% smetany ke šlehání
  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 2 lžíce cukru
Na posypání
  • 1 tyčinka Margot
Článek

Postup

Krok 1: Čokoládový pudink uvařte podle návodu na obale. (Už jste měli bábovku plněnou pudinkem?)

Krok 2: Kokosovou mouku (hrnek = cca 250 ml) smíchejte s kypřicím práškem a špetkou soli. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky a bílky. (Jak čistě a rychle oddělit žloutky od bílků)

Krok 3: Žloutky ušlehejte s kokosovým cukrem (můžete použít i klasický), kokosovým olejem a mlékem do pěny. Z bílků ušlehejte pevný sníh. Jak ušlehat opravdu tuhý sníh?

Krok 4: K žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně přimíchejte i vyšlehané bílky.

Krok 5: Do formy vyložené pečicím papírem vlijte těsto a poté pomocí lžíce na těsto navrstvěte prochladlý uvařený čokoládový pudink. Dejte péct do předehřáté trouby na 180 °C na 25 až 30 minut. 

Krok 6: Zatímco se peče korpus, připravte krém. Ušlehejte tvaroh s cukrem a zvlášť smetanu (100 g) do pevné šlehačky. Poté šlehačku opatrně přimíchejte k vyšlehanému tvarohu. Víte, jak správně ušlehat šlehačku, aby dobře držela?

Krok 7: Na vychladlý korpus navrstvěte tvarohový krém a nahoru nastrouhejte tyčinku margot. Dejte vychladit nejlépe přes noc, pak krájejte na řezy a servírujte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Tříbarevné řezy margot s kokosem a pudinkem jsou neodolatelné

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek