Hlavní obsah

Černá buchta se smetanou a ořechy

Hodnocení:
(385)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Ať už z dostatku volného času, anebo protože chcete rozveselit lidi kolem, taková dobrá buchta je vždycky skvělý nápad! Jestli se necítíte jako velcí cukráři, máme pro vás jeden recept, který zvládne každý. A navíc za chvíli!

Ingredience pro:
1 pekáč o rozměrech 20 × 30 cm
Na buchtu
  • 400 ml zakysané smetany
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 3 lžíce kakaa
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
  • 4 lžíce mléka
  • 75 g sekaných vlašských ořechů
Na formu
  • tuk na vymazání
  • strouhanka na vysypání
Článek

Postup

Krok 1: Troubu zapněte na 180 °C. Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady, přidejte olej a zakysanou smetanu. U těchto ingrediencí jde o poměr mezi sebou, takže místo 200ml hrnků můžete použít kelímek od standardní, 200ml zakysané smetany.

Krok 2: Umíchejte lehce tekuté, ale hutné těsto. Podle toho, jestli používáte zakysanou smetanu nebo třeba kefír, přidejte, nebo uberte mléko. Nakonec vmíchejte ořechy. 

Krok 3: Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Nalijte těsto a uhlaďte ho. Povrch můžete ozdobit ještě pár ořechy. Pečte asi 35 minut.

Tip: Místo zakysanky použijte klidně kefír nebo bílý jogurt.

Máte rádi temné kakaové buchty s mléčnými produkty? A co takhle brownies z červené řepy nebo kakaová roláda z dýňového těsta s perníkovým kořením?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.