Hlavní obsah

Červen podle tarotoskopu: Co vás čeká na začátku léta?

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci se po koronavirové krizi vracejí konečně více méně do normálu. Však už bylo také na čase! Jaký vliv měla nucená izolace na vaše znamení a co vás teď čeká dál?

Článek

Měsíc v úplňku zazáří na obloze už 5. 6., a to ve znamení Střelce. Ze zdravotního hlediska to znamená, že byste si měli dávat pozor na kyčle a vyhnout se v té době delším túrám a výletům, ale taky na játra – takže žádné alkoholové dýchánky. Jinak by energie Střelce měla všechny trochu zklidnit a vstřícněji naladit.

Beran (21. 3. – 20. 4.) rytíř pohárů – 10 holí – 3 pentakly

Rozjezd měsíce začne velmi nadějně. Máte radost, že už se věci zase vrací k normálu a sršíte energií a nadšením. To se však brzy změní a na vás padne stres ze všeho, co je potřeba dohnat a dodělat, a strach, jak se bude situace vyvíjet. Zkrátka brzy zabřednete zpátky do klasického shonu. Nenechte se do toho kolotoče vtáhnout tak rychle! Využijte nově nabytých dovedností, které jste si v době vynuceného klidu osvojili, buďte profesionální, plánujte, rozložte si velké úkoly na menší a všechno hravě zvládnete. Hlavně žádnou paniku (4 tipy, jak si poradit s úzkostí)!

Býk (21. 4. – 21. 5.) 10 pentaklů – král pentaklů – Hvězda  

Jakkoli vás krizová situace ovlivnila, podařilo se vám z ní vytřískat to nejlepší – najít stabilitu a dát svým dnům řád. Nikdy jste nevypadli z tempa, protože jste zkrátka činili pragmatické kroky s myšlenkou na budoucnost – a v tom budete i nadále pokračovat. I díky tomu se na vás lidé budou obracet pro radu. Přechod zpět do normálu pro vás bude hladký a ze situace vytěžíte maximum. Čeká vás příjemné období, a to jen díky vlastnímu klidu a připravenosti (jak jsou na tom Býci s pracovní morálkou?).

Foto: ESB Professional, Shutterstock.com

Býci, připravte se na to, že se s vámi budou chtít lidé poraditFoto: ESB Professional, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 3 poháry – Hvězda – 8 pentaklů

Máte pocit, jako byste byli zalezlí snad roky, a chcete teď vidět úplně každého. Do června tak vkročíte s radostí a nadšením ze setkávání. Měsíc se ponese v duchu schůzek, kterými si budou komunikativní Blíženci dobíjet baterky. Všechno vidíte růžově a optimisticky a máte za to, že se nic nemůže pokazit. Díky tomu budete mít tendenci se vrhat do věcí po hlavě, ale nemějte strach, budou vám i vycházet.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Vůz – 8 pohárů – královna mečů

Začátek měsíce vás zastihne plné sil a připravené zvládnout cokoli – zvítězit a zabodovat. Jste odhodláni svůj život po dlouhé hibernaci rozhýbat. Když to ale nepůjde ráz na ráz, postupně začnete upadat do jakési melancholické pasivity s pocitem, že bojujete proti větrným mlýnům a že takhle jste si to tedy nepředstavovali. Přestaňte se plácat v sebelítosti, použijte svou chytrou hlavu a pusťte se do nových nápadů. Ano, kolečka teď budou asi trochu skřípat, ale dopředu to pojede, ne že ne.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 3 pentakly – královna pohárů – Luna

Uplynulou krizi jste využili k tomu, že jste se zlepšili v něčem, co jste dlouho odkládali. Osvojili jste si nové vlastnosti a teď nastupujete rovnou na novou úroveň s odhodláním všechno vylepšit. Kromě toho se vám podařilo všechny vztahy, zejména ten partnerský, pěkně zharmonizovat a dodat jim nový náboj a hloubku. Nebojte se lidem kolem sebe přiznat, že si momentálně nejste sami sebou tak jistí, jak se tváříte.

Foto: Atelier211, Shutterstock.com

Lvům krize pomohla utužit partnerský vztahFoto: Atelier211, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) královna pentaklů – Ďábel – 9 holí

Objevili jste u sebe nečekanou schopnost „nechat věci dít se“, zkrátka vyčkat, jak se situace vyvine a nestresovat se zbytečně tím, co nemůžete ovlivnit. To je pro vás Panny rozhodně užitečné, protože i tak se stresujete dost kvůli vlastnímu puntičkářství. Teď vám ale hrozí, že sklouznete ke starým rutinám a začnete vyšilovat kvůli každé maličkosti. Bojujte s tím, držte se téhle svojí nově objevené stránky a zůstaňte stát nohama na zemi. Panika ničemu neprospěje, budete vyčerpávat jen sami sebe.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 4 meče – Vůz – 6 pentaklů

Období pasivity a vynuceného klidu pomalu končí a je zase čas vrhnout se do akce a dění, mobilizovat síly a nastavit fungování do normální polohy. Zachovejte si svůj velkorysý přístup, který je vlastní všem, kdo se narodili ve znamení Vah, a netlačte na pilu. Nevyčítejte si pomalejší start a nevyčítejte ho ani nikomu jinému. Buďte trpěliví a laskaví, jak to umíte jen vy, a všem tak návrat do normálu ulehčíte. Uplynulá situace je něco, s čím jste se zatím nesetkali, je logické, že bude chvíli trvat, než se z ní úplně oklepete.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Ďábel – 10 mečů – Luna

Z té nesvobody a omezování, ke kterému vás situace nutila, vás už delší dobu svrběly prsty. Protože jestli Štíři něco nesnášejí, je to, když jim někdo říká, co můžou a nemůžou. Z krize, kterou jiní přestáli lusknutím prstu, tak vycházíte poměrně pošramoceni, necítíte se dobře. Rozhodně se nebojte vyhledat pomoc a promluvit si o tom s odborníkem přes psychiku, nebo alespoň s někým blízkým. Nejistota vás bude provázet minimálně do konce měsíce. Buďte k sobě ohleduplní a netrestejte se za to, že ještě nedokážete fungovat na sto procent.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štírům chvilku potrvá, než se vrátí jejich sebejistota do normáluFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) páže mečů – 2 hole – Smrt

Zpátky do normálního dění jste se dost těšili, ale teď schytáváte jednu ránu za druhou a máte pocit, že je všechno špatně. Hrozící konflikty a rozjitřené nervy dělají svoje. Snažte se udržet svou neutralitu do chvíle, než zjistíte vše potřebné pro to, abyste se rozhodli. Je potřeba si přiznat, že něco skončilo a že do stavu před krizí se už asi nikdy plně nevrátíme – zvlášť v některých ohledech. Jakmile tenhle fakt přijmete, budete se od něj moct odrazit a vyrazit konečně vpřed (jaký bude Střelec otec?).

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 4 poháry – 2 poháry – 6 disků

Jste nespokojení a rozmrzelí a máte pocit, že vám teď přímo pod prsty uteklo spoustu příležitostí, které se už nebudou opakovat. Cítíme se tak všichni, netřeba panikařit. Vykašlete se na „co by kdyby“ a zaměřte se na současnost a možnosti rozvoje. Karty vám naznačují, že správná cesta je ta skrz lidi – navažte nové kontakty, obnovte staré spolupráce, oslovte s nabídkou pomoci a podpory ty, co to potřebují (jak poznat kamaráda, který vám škodí). Dávání a braní bude v rovnováze a to, co vy poskytnete, se vám bohatě vrátí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) 3 hole – Síla – král holí

Váš výchozí bod pro další práci a existenci je poměrně stabilní, vyhlídky na budoucnost dobré. Cítíte, že máte na to, abyste pomohli i lidem okolo, kteří takové štěstí neměli. Jste vytrvalí, kreativní, odvážní a nadšení a přesně tuhle energii, která teď mezi lidmi trochu chybí, můžete šířit všude, kde to bude potřeba. Nakažte všechny svou dobrou náladou, vymyslete kreativní řešení problémů, natáhněte pomocnou ruku. Pocítíte příval energie a sounáležitosti, ze kterého budete moci čerpat ještě pěkně dlouhou dobu (jak se oblékají Vodnáři).

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Císař – 6 holí – páže pentaklů

Abyste zase mohli začít normálně fungovat, je potřeba na chvíli odložit svou obvyklou zasněnost a věci kolem sebe si zorganizovat (Ryby a stres). Tvůrčí chaos je jedna věc, ale ve zmatku bez ladu a skladu nedovedete pracovat. Pak už to půjde jedna báseň. Období izolace, které jste mohli trávit se sebou a svými myšlenkami, vám pomohlo najít nové nápady i energii k jejich realizaci. Ryby se teď dostanou do popředí, budou přinášet impulzy a rozhodovat o dění. To je pro vás role trochu neobvyklá, ale nemusíte mít strach, bude se vám dařit.

A jak jsou na tom jednotlivá znamení s uklízením? Kdo má rád pořádek a kdo binec prostě nevidí? 

Reklama

Načítám