Hlavní obsah

Čím dojem na demisexuála rozhodně neuděláte?

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co pro vás znamenají emoce, láska a fyzické milování? To, jaký máte pohled na partnerství a postelové hrátky, z vás možná dělá demisexuála! Najdete se v těchto bodech? A co má společného demisexuál s pansexuálem?

Článek

V dětství vám říkali, že jedno pohlaví přitahuje to druhé, což znamená, že muž se zamiluje do ženy, má s ní sex, pak se s ní ožení, založí rodinu a celý koloběh pokračuje znovu. Někdy na základní škole, maximálně v prvních ročnících na střední, už vám však začalo být jasné, že svět není jenom černý a bílý a genderově průhledný.

Kdo je pansexuál 

Když se po ulici za ruku vodí dva muži a na lavičce v parku se líbají dvě ženy, je to v rozporu s klasickým a zastaralým modelem o výhradní přitažlivosti penisů vůči pochvám a obráceně. Jenže ta doba je naštěstí pryč. Gayové, bisexuálové a lesbičky  dnes už nikoho nepřekvapí. Ale pansexuál možná ano.

To je člověk, který miluje všechny bez ohledu na biologické pohlaví. Záleží mu především na duši, klidně se zamiluje do bizarního typu osobnosti a hned jí otevře svoji náruč a sex proběhne klidně na první schůzce. Když někoho miluješ, není totiž co řešit... Vysoký, malá, praštěný, genderově neidentikovatelná, vždyť je to jedno, všichni jsme z masa a kostí.

No jo, ale aby toho nebylo málo, je tu ještě demisexuál (a nejde o žádnou zkomoleninu slov vytvořenou z křestního jména americké herečky Demi Moore, 58 spojeného se sexualitou). Jak to tedy je?

Foto: shaneinsweden, Profimedia.cz

Muž nebo žena, pansexuálovi je to v lásce jednoFoto: shaneinsweden, Profimedia.cz

Kdo je demisexuál

Britská sexpetka Tracey Cox tvrdí, že si 60 procent mužů a 40 procent žen užívá nezávazný anonymní sex. To je takové to dobrodružství, kdy se v osm večer s někým seznámíte, v deset skončíte v hotelu, o půlnoci či brzy ráno ho opustíte, a to jediné, co vám ze zážitku zůstane, je křestní jméno nabíječe, a když máte štěstí, tak i orgasmus. S tím u demisexuála neuspějete.

On totiž necítí žádnou sexuální přitažlivost, dokud si s vámi nevytvoří citové spojení. Do té doby je cudnou pannou nebo panicem, nebo se aspoň tak chová, a primárně nestojí o žádné fyzické sblížení, neboť pro něj není důležitý vzhled člověka ani jeho povaha, nýbrž emoční intimita.

Nejde mu o krásu, ale o duši

Newyorská psycholožka a sexuální terapeutka Holly Richmond se na svém blogu zmiňuje, že každý průměrný jedinec za normálních okolností zažívá vzrušení už jen z přítomnosti někoho, kdo se mu líbí, o koho má zájem. Ať už jde o rysy obličeje, hlas nebo jakýkoli jiný aspekt těla, všechno může být a je sexy. Před demisexuálem se ale můžete předvádět, jak chcete, koketerie i odhalování částí těla s ním nepohnou. V jeho „slovníku“ má láska jinou podobu.

Gender sex

Neexistuje, aby se demisexuál zamiloval na první schůzce, a už vůbec ne do líbivé tvářičky nebo dlouhých nohou. Všechno mu dlouho trvá a za nejdůležitější považuje poznat druhého, co nejhlouběji to jde, aby bylo citové spojení maximální.

A co má pansexuál společného s demisexuálem? Oba fungují bez ohledu na pohlaví druhé osoby, chtějí si to rozdat (pansexuál) nebo citově splynout (demisexuál) s muži i ženami.

Můžete tak směle říkat, že jste potkali nefalšovanou spřízněnou duši, ať už nosí sukně nebo kalhoty. Je to jedno, protože hranice nejsou definovány.

Jak poznáte, že jste demisexuál

Je vám to alespoň v jednom případě povědomé a přemýšlíte, jestli náhodou nejste „demi“? Ačkoli neexistuje žádný přesný postup pro hodnocení vaší sexuální orientace, některé známky demisexuality existují.

  • Většina vztahů pro demisexuála začíná jako přátelství. Obvykle našlapuje opatrně a snaží se druhého důkladně poznat.
  • V tomto případě není vzhled důležitý, demisexuál upřednostňuje emocionální spojení.
  • Když už si k někomu vytvoří pouto, což trvá několik týdnů i měsíců, mění emoční intimitu na tu fyzickou. Potřebuje se nejdřív sblížit, zamilovat a naprosto se emočně oddat protějšku, jinak není schopný skočit s ním do postele, natož dosáhnout orgasmu.
  • Nedokáže mít sex na jednu noc. Už jen myšlenka na něco takového jej odpuzuje.

Reklama

Načítám