Hlavní obsah

Nevěrníci? Muži s hlubokým hlasem!

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Foto: SpeedKingz, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete muže, u kterého je riziko nevěry snížené na minimum? Pak odolejte husí kůži, kterou ve vás vyvolávají majitelé hlubších hlasů, a dejte přednost tenorům. Pravda ale je, že s basisty si zase užijete spoustu skvělého sexu. Proč to tak je?

Článek

V době rouškové přicházíme o spoustu výhod. Osobní kontakt mezi dvěma lidmi nesmí být pod dva metry, tudíž si dva známí nebo potencionální partneři nemohou vyměnit ani letmý polibek, i když právě díky líbání člověk podvědomě pozná, jestli se k němu dotyčný hodí!  

Ochrana nosů a úst, ať už je to respirátor nebo rouška, diskriminuje i typologii osobnosti podle obličeje. Věděli jste třeba, že velká ústa patří optimismům s přátelskými sklony, zatímco malá introvertům a sólistům? Možnosti jsou teď omezené, ale ne nulové.

Ten, kdo miluje – ale všechny

Spolehnout se můžete na oči coby brány do duše (k modrým patří věrnost a upřímnost, hnědé jsou symbolem vášně i pohodlnosti) a hlas. Jenže právě na ten si dejte velký pozor, jinak zpláčete nad výdělkem. Hloubka mužského hlasu podle nové studie totiž může předpovědět nevěru. Jak se na něco takového přišlo?

Vědci z univerzity v čínském Čchung-čchingu, jejichž poznatky uveřejnil odborný magazín Personality and Individual Differences, se snažili najít souvislosti mezi chováním ve vztahu, touhou po záletech a hlasem. 

Z tohoto důvodu vybrali z řad vysokoškolských studentů 116 heterosexuálních mužů a 145 žen, z nichž většina z nich měla známost trvající několik týdnů nebo měsíců. Všichni pak měli za úkol opakovat stejné fráze, takže bylo možné zaznamenat jejich projev a určit typ hlasu.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Promluví na vás svým sametovým hlasem a vy jdete do kolen? Nepleťte si to s láskou, tak působí na všechny Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Chroničtí záletníci: jak je poznáte?

Díky připojenému dotazníku odhalujícímu kvalitu partnerství dospěli výzkumníci k závěru, že muži s hlubšími hlasy svůj protějšek již někdy v minulosti podváděli, podvádí či podvádět s největší pravděpodobností budou. Patří totiž do skupiny chronických záletníků. U žen se souvislost mezi hloubkou hlasu a náchylností k nevěře nepotvrdila.

Vědci však poznamenali, že je samozřejmě třeba vzít v úvahu několik omezení této studie. Jedním je poměrně úzké věkové rozpětí, protože šlo jen o studenty. Za druhé, i doba trvání vztahů vysokoškoláků byla relativně krátká. Proto chtějí výzkumníci ve svém bádání pokračovat a prozkoumat různé věkové kategorie, a navíc detailněji, například měřit výšku hormonů. Nicméně i tak jsou jejich zjištění přínosná.

Musím tě svést!

Již v minulosti poukázali kanadští vědci na to, že hluboký mužský hlas, jenž se označuje jako bas a basbaryton, je pro ženy afrodiziakum, které na ně působí ochranitelsky a zdravě agresivně zároveň (ve smyslu, že jeho majitel obstojí v konkurenci mezi ostatními, a navíc je pro zvýšenou hladinu hormonů v těle plodný).

David Smith, vedoucí podobného výzkumu na Univerzitě v Aberdeenu ve Skotsku přidal k čínské zprávě svoje vlastní poznatky. Že totiž mnohé dámy riziko nevěry podvědomě vnímají a muže s hlubokým hlasem si vybírají především pro krátkodobé vztahy a milostné románky, ale za muže si berou tenory.

Basbaryton – král oplodňováků

Jen tak pro představu, známým basbarytonem byl například americký zpěvák, hudebník a skladatel Barry White (†58) nebo kanadský hudebník Leonard Cohen (†82), jehož snad nejvíc proslavila píseň Hallelujah. Za české umělce jmenujme například herce Miroslava Moravce (†70), který mimo jiné daboval Fantomase, a k současným basbarytonům patří také jeden z nejslavnějších českých sukničkářů  – operní a muzikálový zpěvák Daniel Hůlka (52).

Zakřivený penis. Co s ním? Využijte jeho potenciál na maximum!

Načítám