Hlavní obsah

Jak říct v posteli stop? Záchranným slovem, třeba ananas

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Foto: Blue Planet Studio, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejen ti, kdo rádi provozují sado-maso hrátky, ale i páry, které v sexu jen rádi experimentují, by si měli vymyslet pár záchranných slovíček pro případ, že by se jedné straně zkoušení novinek přestalo líbit. Jinak hrozí zranění, ani ne tak tělesné, jako spíš citové, a váš vztah by to taky nemusel ustát.

Článek

Mnoho lidí má pocit, že když během sexu významně zasyčí, je to důstojné a velmi jasné znamení negativně přijímané bolesti a nepohodlí, které by již nemělo pokračovat. Takhle to ale nefunguje. Pouhé „ssssss“ nebo „počkej“ není dostatečně výstižné, což pro hlubší a hlavně pohodlné milostné prožitky představuje problém – stejně jako třeba v případě nátlaku. Sex je totiž dobrovolný a měl by přinášet radost.

Ústní dohoda

„Bez ohledu na to, zda se rozhodnete pro jemnější nebo drsnější formu hrátek, základním předpokladem sexuálního setkání či obřadu je oboustranný souhlas. Mantinely si musíte stanovit předem, zejména pokud je váš partner nováček nebo s ním nežijete ve stabilním vztahu,“ popisuje ve své Budoárové bibli (2014) expertka na bondáž Betony Vernon, americká antropoložka.

Právě ona tvrdí, že hranice každé seance, při níž hodláte využívat transcendentní techniky celotělní stimulace (prostě dostanete nápad zajít dál než obvykle), sice stanovuje zásadně submisiv (ten, kdo se podřizuje), ale přesto se může stát, že některému z partnerů – ať už dominantovi či submisivovi – nebude příjemné, jak se seance vyvíjí. Najednou se u něj objeví strach, pocit ohrožení, bolest, jakýkoli jiný diskomfort. V takovém případě to dotyčný musí dát jasně najevo. A právě k tomu slouží záchranná slova.

Foto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Vymýšlet spolu záchranná slovíčka může být dobrá zábavaFoto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Jak říct v posteli stop

Bezpečné slovo je slovo, které si vy a váš partner zvolíte ještě před sexem, například u večeře a skleničky vína. „Nejčastěji se používají názvy barev, protože jsou snadno zapamatovatelné,“ uvádí Betony Vernon. Vyslovíte-li například žlutá, může to znamenat – uber, zlato, začíná to být intenzivní. Zvoláním modrá zase řeknete třeba – tohle už nechci, tak s tím prosím přestaň. A výkřik červená upozorní na stopku – hned všeho nech, dostal ses za moje mantinely.

„Jestliže dominant, tedy ten, kdo vládne, překročí meze toho, co je pro submisiva únosné, natolik, že submisiv musí použít bezpečnostní slovo červená, je to zároveň definitivní konec seance. Pravděpodobnost, že bezpečnostní hesla nebudou nutná, zvýšíte tím, že navozování intenzivnějších vjemů neuspěcháte a budete je střídat s jemnějšími, méně důraznými typy stimulace. Tímto přístupem také zajistíte, aby vaše transcendentní hra neskončila příliš brzy.“ A co když vám barvy moc nesedí? Vybírejte z několika dalších možností.

Záchranné slovo se nesmí týkat sexu

Společně s milencem zvolte slovo, které je nesexuální. Takové, které byste v ložnici nikdy nepoužili, a tudíž si jej nelze splést, s něčím ho zaměnit nebo ho ignorovat. Mělo by být krátké, silné a snadno vyslovitelné. Většinou se doporučuje jahoda, jablko, meloun, květák či ananas. Třeba slovo banán se spíše nedoporučuje, neboť se tento výraz používá i jako označení přirození partnera.

Konkrétně poslední jmenovaná položka je ve skutečnosti extrémně populární bezpečné slovo, u něhož je velmi nepravděpodobné, že by se dalo zaměnit za cokoli jiného. Určitě taky ve víru vášně jen tak ledabyle nepoužijete termíny, jako je třeba tchoř, veverka, jelen nebo mravenec.

Ať už se však rozhodnete pro jakoukoli variantu, berte význam záchranných slov vážně. Komunikace je při milování nesmírně důležitá a určitě byste nechtěli šlápnout vedle natolik, aby to v partnerovi či ve vás na delší dobu zanechalo děsivý otisk.

A tohle jsou nejčastější ženské sexuální fantazie. Máte je taky? 

Reklama

Načítám