Hlavní obsah

Nejlepší cviky pro pevný zadek: zvládnou je i začátečníci a hodí se i pro ty, kdo mají bolavá kolena

 

Reklama

Další ze série sestav cviků pro začátečníky. Tentokrát zaměřená na oblast hýždí. Jak docílit pevného a kulatého zadku? Rozložte podložku a zacvičte si následujících pět cviků jen s vlastní vahou.

Článek

Partie hýždí patří k těm, které chtějí nejčastěji tvarovat nejen ženy, ale i muži. Možná víte, že k nejúčinnějším cvikům patří dřepy či výpady, ty jsou ovšem taky náročné. Například na kolena. Proto je tady sestava poskládaná ze cviků, které kolena šetří. Navíc je skvělá pro ty z vás, které s cvičením a posilováním začínáte.

Nechybí tradiční most, který je velmi efektivní, když chcete tvarovat oblast hýždí bez zvětšování objemu stehen. Dbejte na správné provedení, se kterým vám pomůže gymnastický míček. Každý cvik provádějte 30 sekund, časem můžete interval prodlužovat. Poté, co odcvičíte všech pět cviků na jednu nohu, celou sérii opakujte na druhou stranu. Udělejte 2 série (na každou stranu jednu) nebo i čtyři, pokud se na to cítíte!

Cvičení na zadek pro začátečníky

  1. Most s míčkem -
  2. Most na patách -
  3. Otevírání nohy do strany -
  4. Kolečka jednou nohou -
  5. Zvedání na spodní noze -

Další cvičení pro začátečníky: Sestava na celé tělo

Jak často a co cvičit, abyste zhubli

Pohyb je při hubnutí vaším velkým spojencem! Zjistěte, jak často při hubnutí cvičit. Hubnout se dá nejen ve fitku, ale i během, chůzí či plaváním. Mrkněte na nejlepší videa pro cvičení nejen na hubnutí doma!

Reklama

Související témata:

Načítám