Článek
Informace o receptu
- mírně náročné
- 1 hodina
- 4 osoby
- dostupné
Použité ingredience
- 1 kg dýně
- 50 g cukru
- 250 g smetany
- 50 g másla
- 100 g olivového oleje
- 200 g jablek
- skořice
- sůl
- tymián
- citronová šťáva
Návod k přípravě
Dýni vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kostky, posypeme cukrem, zlehka osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme pár snítek tymiánu a pečeme v troubě doměkka. Odstraníme tymián, dýni rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme citronovou šťávou a cukrem a dáme vychladit. Jablka očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle, posypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Studenou polévku poklademe jablky v karamelu a poprášíme mletou skořicí.