Hlavní obsah

Dýňová polévka se skořicí a jablky

Foto: www.chateauhotel.cz

Dýňová polévka se skořicí a jablky

Jedli jste už někdy karamelovou polévku? Ochutnejte tu naši!

Článek

Informace o receptu

  • mírně náročné
  • 1 hodina
  • 4 osoby
  • dostupné

Použité ingredience

  • 1 kg dýně
  • 50 g cukru
  • 250 g smetany
  • 50 g másla
  • 100 g olivového oleje
  • 200 g jablek
  • skořice
  • sůl
  • tymián
  • citronová šťáva

Návod k přípravě

Dýni vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na kostky, posypeme cukrem, zlehka osolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme pár snítek tymiánu a pečeme v troubě doměkka. Odstraníme tymián, dýni rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme citronovou šťávou a cukrem a dáme vychladit. Jablka očistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle, posypeme trochou cukru a necháme zkaramelizovat. Studenou polévku poklademe jablky v karamelu a poprášíme mletou skořicí.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama