Hlavní obsah
2,9
(587)
Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Foto: NoirChocolate, Shutterstock.com

Milujete smažená jídla, ale hlídáte si štíhlou linii? Nevadí! Existují i zdravější smažené pokrmy. Zkuste třeba tyto cuketovo-dýňové „bramboráky“. Pochutnáte si a ušetříte spoustu kalorií!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 barové lžíce hrašky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 ks cukety
  • 1/2 ks dýně
  • 1 ks vejce
  • 1 trochu oleje
Článek

Postup

01.

Dýni a cuketu pořádně očistěte a nastrouhejte na jemno.

02.

 Směs smíchejte v misce s petrželkou, vejcem a hraškou. 

03.

Vše dobře promíchejte, dokud nevznikne středně hustá směs. Poté osolte, opepřete a přidejte zbylé koření.

04.

Lžící nabírejte směs a na nepřilnavé pánvi tvořte malé placičky. Pečte na malé kapce oleje z obou stran dozlatova.

Reklama

Načítám