Hlavní obsah
3,4
(99)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Skvělé sobotní mlsání? Vsaďte na kombinaci kakaa a pomerančů a upečte si nadýchané muffiny bez mouky – z červených fazolí. Jsou rychlé, docela jednoduché, osvěžující, chutné a potěší i každého vyznavače bezlepkové stravy.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 muffinů
Těsto
  • 1 plechovka sterilovaných červených fazolí
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 ks vejce
  • 1 sklenička jablečné přesnídávky
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce bramborového škrobu
Krém
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
Na pečení
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hrubé mouky
Na ozdobu
  • 1 hrst kandované pomerančové kůry
  • 1 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

Všechny suroviny na těsto rozmixujte v mixéru. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na muffiny vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

02.

Těsto na muffiny nalijte do forem a pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.

03.

Zatímco muffiny chladnou, si připravte slaný karamel. V kastrůlku rozehřejte cukr. Když je cukr tekutý a zlatavý, přidejte sůl, pomerančovou šťávu a smetanu. Provařte do zhoustnutí.

04.

Slaný karamel nechte vychladnout a zašlehejte do něj ricottu. Ušlehejte šlehačku a opatrně ji přimíchejte k ricottové směsi. 

05.

Muffiny zdobte karamelovým krémem a můžete ještě vylepšit kandovanými kousky pomeranče a plátky čerstvého pomeranče.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Kakao a pomeranč! Nepřekonatelná kombinaceFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte i další skvělé recepty s pomerančem, třeba šťavnaté kuřecí kousky s pomerančem nebo dokonalé crêpes Suzette neboli pomerančové palačinky. Anebo vás svede obrácený pomerančový koláč se zakysanou smetanou?

Reklama

Načítám