Hlavní obsah

Fazolové muffiny bez mouky s karamelovým krémem

Hodnocení:
(87)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Skvělé sobotní mlsání? Vsaďte na kombinaci kakaa a pomerančů a upečte si nadýchané muffiny bez mouky – z červených fazolí. Jsou rychlé, docela jednoduché, osvěžující, chutné a potěší i každého vyznavače bezlepkové stravy.

Ingredience pro:
6 muffinů
Na těsto
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 1 jablečná přesnídávka
  • 1 kelímek 30% smetany ke šlehání
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžíce bramborového škrobu
Na krém
  • 1 kelímek ricotty
  • 1 kelímek 30% smetany ke šlehání
  • kůra z půlky pomeranče
  • 3 lžíce cukru krystal
  • 3 lžíce 30% smetany ke šlehání
  • 1 špetka soli
Na pečení
  • máslo na vymazání
  • hrubá mouka na vysypání
Na ozdobu
  • kandovaná pomerančová kůra
  • pomeranč
Článek

Postup

Krok 1: Všechny suroviny na těsto rozmixujte v mixéru. Troubu předehřejte na 180 °C. Formy na muffiny vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou.

Krok 2: Těsto na muffiny nalijte do forem a pečte při 180 °C po dobu 35 až 40 minut. Po upečení nechte zcela vychladnout.

Krok 3: Zatímco muffiny chladnou, si připravte slaný karamel. V kastrůlku rozehřejte cukr. Když je cukr tekutý a zlatavý, přidejte sůl, pomerančovou šťávu a smetanu. Provařte do zhoustnutí.

Krok 4: Slaný karamel nechte vychladnout a zašlehejte do něj ricottu. Ušlehejte šlehačku a opatrně ji přimíchejte k ricottové směsi. 

Krok 5: Muffiny zdobte karamelovým krémem a můžete ještě vylepšit kandovanými kousky pomeranče a plátky čerstvého pomeranče.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Kakao a pomeranč! Nepřekonatelná kombinace

Vyzkoušejte i další skvělé recepty s pomerančem, třeba šťavnaté kuřecí kousky s pomerančem nebo dokonalé crêpes Suzette neboli pomerančové palačinky. Anebo vás svede obrácený pomerančový koláč se zakysanou smetanou?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek