Článek
Postup
Krok 1: Červené zelí nakrouhejte, prosolte a nechte asi hodinu stát. Pak ho vymačkejte a vložte do mísy. Oloupaný křen nastrouhejte na jemném struhadle a jarní cibulku nasekejte najemno. Zeleninu promíchejte.
Krok 2: V menší misce pečlivě smíchejte všechny ingredience na zálivku. Zkusíte vyrobit domácí majonézu?
ČERVENÉ ZELÍ JE TAK KRÁSNÉ A DOBRÉ!
Krok 3: Zálivku smíchejte se zeleninou a salát nechte odležet v lednici. Dle chuti ho případně dosolte.
Tip: Salát je nejlepší odleželý druhý den. Výtečný je s čerstvým pečivem – láká vás třeba recept na domácí pivní rohlíky?
S čerstvou bagetou je hanácký salát opravdová pochoutka
Máte rádi tradiční lahůdky z bufetu? Vyzkoušejte recept na domácí vlašský salát nebo pravé ruské vejce s vlašským salátem. Anebo milujete šunkové rolky s křenem v aspiku?