Hlavní obsah

Osm vyvolených aneb Playboyové minulého století

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě dávno předtím, než se na filmovém plátně objevili Brad Pitt (56) a Justin Bieber (26) stanul v čele hudební hitparády, lámali ženská srdce jiní krasavci. Na které hollywoodské fešáky se stála fronta v minulém století?

Článek

Stačil jediný pohled a fanynky celého světa jim ležely u kolen. I proto si charismatičtí umělci vysloužili pověst nejkrásnějších mužů planety, aniž by museli absolvovat promenádu v plavkách. Zavzpomínejte s námi na zlatou éru Marlona Branda, slávu Elvise Presleyho a prvního Jamese Bonda. Co myslíte, podlehly byste jejich šarmu i dnes?

Marlon Brando (1924–2004) 

Legenda černobílých filmů vstoupila do dějin americké kinematografie hlavní rolí v dramatu Muži (1950). Tím frajer a výtečný herec odstartoval kariéru na plné obrátky. Během života byl osmkrát nominovaný na Oscara a odnesl si ho dvakrát. A v soukromí? Jedenáct dětí, tři manželky a milenky, které by nespočítal ani on sám... V roce 2004 hvězda stříbrného plátna navždy uhasla, ale její odkaz září dál. Připomenout si jej můžete zhlédnutím fenomenálního Kmotra (1972), Tramvaje do stanice Touha (1951), Julia Caesara (1953) nebo třeba skandálním snímkem Poslední tango v Paříži (1972).

Foto: Profimedia.cz

Marlon Brando byl hvězdou první úrovně. Ženy po něm toužily a muži chtěli být jako onFoto: Profimedia.cz

James Dean (1931–1955)

S Marlonem Brandem byl největším idolem 50. let, jenže tenhle milovník rychlých jízd si svou popularitu bohužel nestihl užít. Zahynul při automobilové nehodě ve 24 letech a stal se prvním hercem, který byl nominovaný na Oscara až po své smrti. Filmy Rebel bez příčiny (1955), Na východ od ráje (1955) a Obr (1956) z něj vytvořily legendu, na kterou se nezapomíná. Současní tvůrci dokonce obsadili jeho počítačový model do chystaného dramatu Finding Jack. Zatímco podrobnosti o tragické nehodě jsou dnes veřejnosti dobře známy, sexuální orientace sympatického krasavce je stále předmětem spekulací. Kromě žen měli prý do jeho ložnice dveře dokořán i muži.

Foto: Profimedia.cz

Život Jamese Deana skončil příliš brzy, ale legendou zůstane navěky Foto: Profimedia.cz

Omar Sharif (1932–2015)

S oblibou říkal, že svého času byl jediným Arabem zaměstnaným v Hollywoodu. Exotický vzhled egyptského herce působil na opačné pohlaví jako magnet, přesto byl ženatý pouze jednou. Jeho vyvolenou se stala kolegyně z branže Fátin Hamám (†83), po 19 letech ale manželství skončilo rozvodem. Tajuplného krasavce můžete pamatovat z takových trháků, jako je Lawrence z Arábie (1962), Doktor Živago (1965) nebo muzikál Funny Girl (1968), kde si zahrál po boku Barbry Streisand (78). A nelze zapomenout ani na jeho kapitána Nema v seriálu Tajuplný ostrov (1973).

Foto: Profimedia.cz

Za roli šejka Aliho ve válečném dramatu Lawrence z Arábie získal Omar Sharif Zlatý glóbus a byl nominovaný na OscaraFoto: Profimedia.cz

Sean Connery (89)

V srpnu oslaví první představitel agenta 007 90. narozeniny. Jen málokdo by věřil, že sexsymbol 20. století sdílí už neskutečných pětačtyřicet let život s jedinou ženou, francouzskou malířkou Micheline Roquebrune (91). Dlouho obsazoval první místa v žebříčku nejpřitažlivějších mužů planety. Jeho charisma vyzařovalo na všechny strany, a ačkoliv za jeho slávu může především role Jamese Bonda, stejně skvěle hrál i ve filmech Jméno růže (1986), Neúplatní (1987), Hon na ponorku (1990) a mnoha dalších.

Foto: Profimedia.cz

James Bond v podání Seana Conneryho patří k těm nejvydařenějším Foto: Profimedia.cz

Robert Redford (83)

Slušnou fanynkovskou základnu si idol s ikonickou blond hřívou získal díky komedii Bosé nohy v parku (1967), kde si střihl s Jane Fonda (82) hlavní roli. Svědčila mu také role bandity ve westernu Butch Cassidy a Sundance Kid (1969), podvodníka v krimikomedii Podraz (1973), milovníka v dramatech Takoví jsme byli (1973) či Velký Gatsby (1974), tajemného lovce v životopisné limonádě Vzpomínky na Afriku (1985) nebo zaříkávače koní ve stejnojmenném filmu z roku 1998. A možná nevíte, že je to i vynikající režisér: za herectví Oscara nedostal, ale za režii získal zlatou sošku hned za svůj první film Obyčejní lidé (1981).

Foto: Profimedia.cz

Robert Redford ovládal skvěle snad všechny herecké polohy, v roce 2018 se ale po šedesáti letech rozhodl pověsit kariéru na hřebíkFoto: Profimedia.cz

Elvis Presley (1935–1977)

Rande s Elvisem si přála zažít snad každá žena a zdá se, že on se jim nebránil. Jeho manželka Priscilla Presley (75) později veřejnosti svěřila, že jí byl často nevěrný. I zde ale osud zasáhl příliš brzy a zpráva o smrti krále rokenrolu šokovala celý svět. Kolem jeho úmrtí dodnes kolují konspirační teorie, a ty nejšílenější dokonce tvrdí, že Elvis stále žije. Ať je to, jak chce, každému je jasné, že tohoto zpěváka s nezaměnitelným hlasem už nikdo nikdy nenahradí. I když patří jednoznačně mezi nejnapodobovanější celebrity. Podívejte se, jak vznikl Elvisův kult.

Foto: Profimedia.cz

Presleyho hitovky zná i současná mladá generace. Zpěvák se zkrátka zapsal do historie se vším všudyFoto: Profimedia.cz

Richard Gere (70)

Po zhlédnutí sladké Pretty Woman (1990) se leckterá žena chtěla alespoň na chvíli ocitnout v náruči milionáře Edwarda, kterého ztvárnil charismatický herec s šedinami. Ale ten exceloval v Hollywoodu mnohem dřív, než se mu vlasy zbarvily do stříbrna. Pokud jste neviděli snímky Hledání pana Goodbara (1977), Pokrevní bratři (1978), Nebeské dny (1978) nebo Důstojník a džentlmen (1982), sjednejte nápravu. Aktuální novinkou v životě populárního herce je radostná událost. Letos v dubnu se totiž stal trojnásobným tatínkem!

Foto: Profimedia.cz

Richard Gere byl fešák odjakživa a ani šedivé vlasy, kterými se pyšní dnes, mu na kráse neubraly. Ba možná naopakFoto: Profimedia.cz

Jon Bon Jovi (58)

Rozčepýřený zpěvák by dnes možná nesplňoval ideál krásy, ale cestu do srdcí žen neměl nikterak složitou. Rockerovi s modrýma očima prostě nešlo odolat, ostatně stejně jako jeho muzice. Je jedním z neprodávanějších hudebních umělců a nesčetněkrát se umístil na prvních příčkách v žebříčku nejpřitažlivějších lidí světa. Od roku 1989 je šťastně ženatý s Dorotheou Hurley (57), svou láskou ze střední školy. A my jim moc přejeme, ať jim to vydrží!

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Jon Bon Jovi byl idolem dívek i jedním z nejvíc sexy mužů planetyFoto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo se vám líbí nejvíc?
Marlon Brando
7,9 %
James Dean
2,6 %
Omar Sharif
4,4 %
Sean Connery
13,8 %
Robert Redford
29,6 %
Elvis Presley
2,7 %
Richard Gere
31,7 %
Jon Bon Jovi
7,3 %
Celkem hlasovalo 15372 čtenářů.

Načítám