Hlavní obsah

Blíží se sněžný úplněk. Raci vyřeší staré spory, Lvy čeká domácí hádka a Býci zešílí vášní

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je druhý letošní úplněk. Nastane v důkladném znamení Panny. Její energie je sice jemná, ale s jistotou sobě vlastní vrátí všechny na značky. Nikdo před žádným svým úkolem neuteče. To nejlepší, co můžete udělat, je pustit se do díla a vyřizování všech svých restů.

Článek

Druhý letošní úplněk nastane 24. února ve 13:30 hodin. Jeho vliv mohou pociťovat zejména citlivější jedinci již tři dny před ním a tři dny po něm. Po předchozím úplňku v optimistickém a srdečném znamení Lva přinese ten únorový pod vládou Panny o něco kritičtější atmosféru.

Pod vlivem Panny

Poslední zimní úplněk ve znamení Panny je příhodným časem pro udělání si pořádku nejen v bytě, ale i v životě. Můžete projevovat větší sklony ke kritizování a pitvání všeho, co vám nevyhovuje, a také k přílišnému dramatizování běžných událostí, ale touha vše dotáhnout, dodělat, dokončit a dořešit bude nakonec silnější. Je dobré mít na paměti, že s úsměvem jde všechno lépe. S dobrou náladou dokážete nakonec zvládnout i vleklé problémy.

Energii Panny považuje astrologie za pečlivou, pilnou, pracovitou a skromnou. Vyžaduje čistotu, pořádek a jasné, předvídatelné události. Úplněk se tedy může projevovat zvýšenou potřebou pořádku a organizace, touhou vše naplánovat a mít pod kontrolou. Panny jsou stejně jako další zemská znamení trpělivé, provází je však určitá nervozita a úzkostlivost. Proto postupujte ve dnech kolem úplňku vpřed jen opatrně a krok za krokem, po jednom dokážete zvládnout i horu úkolů. Říká se, že pouze Panna dokáže „sníst slona“. Jak? Každý den si vezme kousek.

Účinek znamení Panny bude při tomto úplňku posilován působením planety Saturn, která může průběh událostí zkomplikovat víc, než byste si přáli. Nesmíte se však nechat případnými těžkostmi zaskočit. Pokud budete postupovat systematicky a vezmete rozum do hrsti, výsledek vašeho snažení vás příjemně překvapí.

  • Podle starých indiánských tradic se tomuto úplňku říká sněžný, protože právě v této době bývala velká zima, často i hodně sněhu. Tento únorový úplněk patřil k jedněm z nejnáročnějších, někdy býval nazýván i úplňkem hladovým, protože drsné zimní podmínky znesnadňovaly lov a bylo málo potravy.

Únorový úplněk: koho ovlivní nejvíc?

Čas úplňku je obvykle doba sklizně: co kdo zasel, to sklidí. A nejvydatněji budou sklízet Panny a Ryby, ale také Býci a Vodnáři. Vzhledem k tomu, že úplněk nastane v zemském elementu, ovlivní kromě Panny a Býka i Kozorohy, zejména ty, kteří se narodili v prvním dekanu znamení. Účinkem únorového úplňku mohou být také víc ovlivněni lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 5° znamení Panny a Ryb anebo se za úplňku narodili.

Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Znamení Panny, to je organizovanost a perfekcionismusFoto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Sněžný úplněk a zdraví: Na co dát pozor?

Panna ovlivňuje slinivku, střeva, trávicí ústrojí, dvanácterník, oči a uši. Tyto orgány jsou v době úplňku obzvlášť citlivé, proto se snažte je nezatěžovat. Uděláte-li pro ně něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Je vhodné relaxovat, dopřejte odpočinek svému psychickému i fyzickému zdraví. Choďte na procházky, vnímejte ticho přírody. Nezatěžujte zbytečně své trávení, uvědomte si, že je doba čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi. Nemusíte striktně omezit jídelníček, ale snažte se jíst alespoň trochu zdravěji, pijte čistou vodu nebo čaj z meduňky. Pamatujte na to, že psychické a fyzické zdraví spolu úzce souvisejí.

Postavení planet za úplňku

Zajímavostí tohoto úplňku je konjunkce planet Venuše a Marsu pod kvadraturou Jupitera. Setkání dvou nebeských milenců – Venuše a Marsu – umožní mnohým restart v partnerských vztazích, slibuje i nádherný sex. Problémem je, že za nepříznivého vlivu Jupitera mohou mít mnozí tendenci přehánět a vyvolávat skandál kvůli každé maličkosti. Úkolem tohoto úplňku je tedy najít správnou míru a balanc i ve vlastních citech.

Vliv únorového úplňku na znamení horoskopu

  • Berani mohou v těchto dnech potkat někoho důležitého, kdo dokáže vyléčit i jejich dávná zranění na duši nebo těle.
  • Býkům úplněk dopřeje milostné vzrušení, které dlouho nezažili. Ale právě oni by měli být, zejména o víkendu 24. – 25. 2., ostražití a nepropadnout bezhlavě vášním. Vystřízlivění by nemuselo být zrovna příjemné.
  • Blíženci, pokud zachovají chladnou hlavu, upřednostní povinnosti před zábavou, a proto mohou z energie úplňku mnohé vytěžit. Například dotáhnout své pozapomenuté úkoly do zdárného konce.
  • Raci začnou komunikovat se svými blízkými a pokusí se vyžehlit staré spory, které je tížily již delší dobu.
  • Lvi by neměli podlehnout pokušení příliš utrácet. Jejich skvělou vlastností je sice velkorysost, ale za zatáhnutí útraty za všechny je doma rozhodně nikdo nepochválí. Dokonce hrozí kvůli jejich rozhazovačnosti domácí hádka.
  • Pro Panny je tento úplněk logicky velmi důležitý. S jeho příchodem otevírají půlroční etapu, ve které si mohou nově uspořádat svůj život.
  • Váhy mohu zaskočit krátkodobé chmury na duši. Možná budou mít pocit, že si neužívají život tak, jak by si představovaly.
  • Štíři by měli být opatrnější na cestách, neriskovat a nepřeceňovat se. Určitě nemusíme zdůrazňovat fakt, že alkohol za volant nepatří.
  • Pro Střelce může být tento úplněk obtížný, ale jen když přestanou komunikovat se svými partnery a stáhnou se do sebe. Pokud dokážou o svých pocitech, přáních a tužbách mluvit, čeká je naopak skvělý čas.
  • Pro Kozorohy bude tento úplněk velmi důležitý, jejich vládce Saturn bude v konjunkci se Sluncem a v napjatém postavení na Lunu. Kvůli tomuto nebeskému uspořádání mohou Kozorozi pár dnů pociťovat lítost nebo rozladění. Měli by se vyhýbat konfliktům.
  • Vodnáře čeká láska nebeská nebo velké milostné pokušení. I oni by se však do ničeho neměli vrhat po hlavě a na zásadní rozhodnutí si vzít čas na rozmyšlenou. Druhý den může všechno vypadat jinak.
  • Ryby čeká pár těžkých dnů nebo perných hodinek. Mohou se propadat do stavů melancholie nebo totální letargie. Některé jedince zavalí pochybnosti o milostné náklonnosti jejich partnerů.

Načítám