Hlavní obsah

Vnoučata podle horoskopu: Malí Blíženci nezavřou pusu, Lvi se rádi předvádějí a Ryby jsou mazlivé

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostáváte vnoučata pravidelně na hlídání? Nebo se vám právě do rodiny narodil nový přírůstek a vy jste zvědaví, co z něj vlastně bude? Znamení zvěrokruhu, ve kterém se vnouče narodilo, může prozradit ledasco!

Článek

Chcete rozklíčovat, proč se vnouče nedá odtrhnout od knížky a vůbec se mu nechce ven? Nebo proč naopak chvilku neposedí a věčně někde lítá? Zajímá vás, čím dítě nejlépe zabavit, když ho dostanete na hlídání? Horoskopy nejsou samospásné, ale znamení, ve kterém se drobotina narodila, může naznačit, co čekat. A třeba vás trochu postrčí správným směrem.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Malí Berani jsou hyperaktivní a neúnavní hopíci – nepostojí, neposedí, neustále se vrtí a přešlapují, pořád si s něčím hrají, něco dělají. Je důležité jejich energii nějak vybít, nejlépe sportem: jinak se z nich zblázníte. Ale pozor, samozřejmě může být právě vaše vnouče aktivní i jinak – ne všichni zrozenci v tomto znamení tělesná cvičení milují. Pokud vnouče sportovat nechce, nenuťte ho – stejně se nenechá, je to přece Beran. A pozor: tyto děti jsou neuvěřitelně soutěživé a většinou neumějí prohrávat!

Býk (21. 4.–21. 5.)

Vnouče ve znamení Býka je požehnání: je klidné, trpělivé, do ničeho se nežene, nikam nespěchá. Má vlastní životní tempo. Špatně zvládá změny, je z nich nervózní, tak na to myslete, až budete chystat překvapení nebo výlet. Malí Býci mají rádi smyslové prožitky, rádi malují či modelují, pomáhají s vařením, poslouchají pohádky před spaním. Dopřejte jim mnoho podnětů a budou spokojení. Možná vás překvapí svou vyzrálostí – tato vnoučata brzy zvládnou třeba koncert vážné hudby či návštěvu lepší restaurace.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Malí Býčci rádi něco tvoří a milují společnou zábavu, jen na ně musíte pomaluFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Malí Blíženci jsou přirozeně chytří a zvídaví a málokdy zavřou pusu. Špatně se soustředí, protože je zajímá všechno okolo. Bývají schopní a šikovní v mnoha oborech a snadno je nalákáte na své koníčky – ale asi je brzy přestanou bavit. Vnoučata ve znamení Blížence ráda čtou, zásobte je tedy dostatkem dětské literatury. Kromě toho si s nimi povídejte, to je jejich vůbec nejoblíbenější činnost! A je přitom dost dobře možné, že trávit s nimi hodiny tlacháním nemá nikdo kromě vás čas, tak toho využijte.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vnoučata ve znamení Raka jsou něžné bytosti plné citu a laskavosti. Ráda vám pomohou, jen aby mohla být ve vaší přítomnosti. Většinou je baví starat se o mladší sourozence a klidně i v pozdějším věku si přijdou pro pusu a pomazlení. Jestli chcete vnoučata tohoto znamení zabavit, vezměte je na zahradu nebo do přírody, mají ke všemu zelenému velmi blízko a bude je bavit i vrtání v hlíně. Malí Raci jsou citliví na konflikty a neumějí odpouštět lež a zradu, často taky pláčou – ale vždycky je to brzy přejde.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Vnouče ve znamení Lva je malý rošťák, na kterého se ale nedokážete zlobit. I když provede nějakou lumpárnu, vzápětí se přizná, omluví a udělá pro vás na oplátku něco hezkého: nesnáší totiž lež a nespravedlnost. Malí Lvi vyzařují optimismus, radost a energii. Rádi se předvádějí, na rodinných oslavách často zpívají, recitují nebo tančí, každou historku promění v malé divadelní představení. Připravte se ale na to, že je vnouče velmi tvrdohlavé, rádo si prosazuje svou a miluje, když se všechno točí kolem něj.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Ráčci i Lvíčci jsou milá vnoučata, která si dovedou společnost prarodičů pěkně užít, jen trochu jiným způsobemFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Vnouče ve znamení Panny bývá zdrženlivé, co se týká vyjadřování emocí, nechodí se tulit a udržuje si odstup. Panny svou lásku často vyjádří spíš obrázkem nebo vám třeba připraví snídani. Vnoučata v tomto znamení nesnášejí improvizaci, vše si chtějí pečlivě připravit, promyslet, nachystat. Bude je bavit klidně i uklízení, rovnání věcí, domácí práce – většinou tíhnou k takovým činnostem spíše než k hrám, které vyžadují větší dávku fantazie.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Máte doma vnouče ve znamení Vah? Připravte se na malou uměleckou dušičku. Už velmi brzy si malé Váhy chtějí třeba vybírat oblečení podle sebe. Mají cit pro barvy a estetiku obecně, baví je krása a kultura – berte je na výstavy a do divadla, dokážou to ocenit a bude je to bavit už od raného věku. Připravte se na to, že milují lidi, mají spoustu kamarádů a k životu potřebují společnost. A babička a dědeček přece dovedou být skvělí parťáci!

Štír (24. 10.–22. 11.)

Na vnouče ve znamení Štíra pozor – na oko se bude tvářit jako největší drsňák pod sluncem, ale ve skutečnosti je to citlivá dušička. Nechávají si pocity často pro sebe a v jejich nitru to pak vře. Proto jsou Štíři náchylní k výbuchům vzteku, a i když vám budou důvody připadat malicherné, nesnažte se je utěšit mávnutím ruky: radši vnouče vyslechněte a dejte mu prostor si ulevit a svěřit se. Štírci si vás dokážou omotat kolem prstu, tak pozor, ať se z vás nestane „sluha“! Je důležité vystupovat také jako autorita.

Foto: Shutterstock.com

Malé Váhy milují společnost a s prarodiči se rády pobavíFoto: Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Z vnoučete ve znamení Střelce budete mít nejspíš hlavu jako pátrací balon. Malí Střelci jsou živá, upovídaná dítka, která se dokážou seznámit s kýmkoli, jako by se ani neuměla stydět. Každého si získají otevřeností, inteligencí, upřímností a smyslem pro humor. Často stojí za nejrůznějšími žertíky a lumpárnami, ale nemyslí je zle, prostě se baví. Je na ně spolehnutí, když něco slíbí, dodrží to. Jednejte s nimi jako s malými dospěláky. Nesnášejí, když se jim lže nebo se je budete snažit nějak obalamutit. S pravdou u nich dojdete nejdál.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Vnouče ve znamení Kozoroha jen těžko vyženete z domu ven – nejradši bude někde sedět, poklidně si číst nebo sledovat něco zajímavého v televizi. Děti narozené v tomto znamení málokdy tvoří střed kolektivu, raději tráví čas samy a po svém. Bývají často vývojově napřed, velmi chytré a intelektuálně zaměřené. Vnoučata Kozorozi jsou hodně orientovaná na výkon, chtějí být nejlepší a často k vám budou chodit vybavena úkoly a učením, které plní zcela dobrovolně i ve volném čase. Tak je podpořte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Pokud máte vnouče ve znamení Vodnáře, připravte se na to, že budete nejspíš dost často překvapováni. Malí Vodnáři si všechno dělají po svém, mají vlastní hlavu a často s vámi budou nesouhlasit – už jen z principu. Chtějí se odlišovat a být sví a často je baví podivné a neobvyklé věci. Vodnáři jsou velmi přímí, řeknou vše tak, jak si myslí, tak jim to nemějte za zlé. Spíš je směřujte k tomu, aby si věci víc rozmysleli, než je vypustí z pusy. Dejte prostor jejich jinakosti: kde jinde než u prarodičů by měli být sami sebou!

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Vnoučata Ryby jsou mazlilové a tuliči. Tyto děti v sobě mají hodně soucitu a emocí a často pláčou i kvůli drobnostem. Malé Ryby se rády nechávají opečovávat a rozmazlovat. Mají silný vztah k rodině a domovu a trávit čas s babičkou a dědou je pro ně radost, zbožňují to! Jestli je chcete zabavit, zkuste se s nimi ponořit do jejich fantazijního světa: představivosti mají na rozdávání a občas se dokážou v pohádkovém světě víl a nadpřirozených bytostí úplně ztratit. Nechte se okouzlit jejich nápady i nadšením!

Reklama

Načítám