Hlavní obsah

Dědové podle horoskopu: Vodnáři jsou jako z pohádky, Raci rádi pohlídají a Blíženci jsou 2 v 1

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Reklama

Dědečci můžou být zamlklí staří pánové s dýmkou, kteří se věčně mračí ze svého křesla, pohádkoví vypravěči i komplicové, co mají po kapsách vždycky něco na zub. Jakou roli v tom hraje znamení zvěrokruhu?

Článek

Moudří stařečci, autority, kterých se bojí celá rodina, nadšení rybáři, co sotva utrousí půl slova – dědečkové můžou mít v rámci rodiny nejrůznější postavení. Jaká role je jim nejpříjemnější, určuje také to, v jakém ze znamení zvěrokruhu se narodili. Co čekat od věčně aktivních Beranů a co od kreativních, svobodomyslných Vodnářů?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou energičtí a do všeho zapálení dědečkové, kteří se ohromně angažují v životě svých vnoučat. Nenechají si ujít jediné vystoupení nebo sportovní utkání. Váží si úspěchu a své ambice zvítězit a uspět si realizují právě skrze vnoučata. Tito dědečci budou jejich největšími fanoušky a taky trenéry, pomocníky, roztleskávačkami, zkrátka čímkoli, co bude k úspěchu třeba.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Dědeček, který ví, jak postavit lesní bunkr, hraje si s dětmi na zahradě a učí je všechno o květinách a stromech? Tak právě takoví jsou ti ve znamení Býka. Patří mezi výjimečnou skupinu lidí, která svou náklonnost projevuje tím, že druhé učí a obohacuje. Býci rodinu zbožňují a prarodičovská role jim extrémně sedí. Jsou to dědečkové, kteří mají vždycky po kapsách něco dobrého a nikdy nepřijedou za vnoučaty na návštěvu, aniž by jim propašovali alespoň kousek čokolády.

Foto: Halfpoint, Shutterstock.com

Býčí dědečci učí vnoučata lásce k příroděFoto: Halfpoint, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nikdy nevíte, s jakou z jejich stránek přijdete zrovna do kontaktu. A tak je potřeba na to připravit i vnoučata – někdy je totiž dědeček nadšený a s dobrou náladou je nechá šmejdit ve své knihovně nebo některé ze svých sbírek, vesele si povídá a předčítá. A jindy je uzavřený, málomluvný a potřebuje čas pro sebe a svoje noviny. Naštěstí se nálady Blíženců mění dost rychle, takže ty zachmuřené brzy přejdou a zase vyjde slunce.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je rodina velmi důležitá a to samozřejmě platí i pro račí dědečky. Jsou velmi soucitní, laskaví, o všechny kolem sebe pečují a svoji rodinu bezmezně milují. Ovšem stejně tak se umí propadnout do svých blbých nálad a na místě se proměnit v brblající morousy, kteří se všech straní – hlavně když mají pocit, že nejsou dostatečně doceněni. Vnoučata zbožňují nade vše a rádi je budou hlídat, jen je třeba jim za to pořádně poděkovat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Dědečci ve znamení Lva jsou velmi pyšní na svoje rodičovské schopnosti a pravděpodobně budou svému potomstvu do výchovy značně zasahovat. Pro vnuky ale budou oblíbenými společníky – na jednu stranu jsou hraví, umí se snížit na jejich úroveň a nebojí se skopičin. Na druhou stranu k nim budou přistupovat jako k malým dospělákům, nebudou je přehnaně hlídat a poskytnou jim velkou dávku svobody. Ale něco za něco, když už nějaký pokyn vydají, čekají, že bude okamžitě uposlechnut.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Dědečci ve Lvu s dětmi rádi blbnouFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Dědečkové ve znamení Panny mají na sebe i ostatní velké nároky a nesleví z nich, ani když jde o dítě. Od svých vnoučat čekají velké věci, požadují disciplínu, důslednost a píli. Umí báječně pomáhat s přípravou do školy i s výkony v zájmových kroužcích. Bývají přísní a nesmlouvaví, což mívá za následek to, že v dětství je vnoučata moc neocení, ale v dospělosti jim za mnohé děkují a navždycky je nosí v srdci za to, co pro ně udělali.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Dědové narození ve znamení Vah jsou zastánci spravedlnosti – život možná není fér, ale v jejich rodině prostě věci fér budou. A tak od nich všechna vnoučata dostávají stejné dárky, aby si nezáviděla. Dědeček s nimi bude vést dlouhé debaty o pravdomluvnosti a čestnosti. Kromě toho umí Váhy nacházet krásu i ve věcech, kde ji ostatní nevidí, a tuto dovednost s radostí předávají svým vnoučatům.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři patří mezi nejuzavřenější znamení vůbec a pro dědečky to platí dvojnásob. Často se stává, že si k nim vnoučata ani žádný vztah nevytvoří, protože tito dědové neví, jak s malými lidmi mluvit. Jakmile je ale tato nejistota prolomena, vztah mezi nimi bývá ohromně pevný. Když vezmou někoho pod svá křídla, je to jejich člověk a budou na něj dávat pozor, rozvíjet ho a pomáhat mu, děj se co děj.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Dědečkové narození ve znamení Střelce sice svoji rodinu milují nade všechno, ale vyjadřovat emoce? Na to moc nejsou. Jazyk jejich lásky je daleko akčnější a divočejší. Rádi vymýšlejí nejrůznější neplechy, sportují, vydávají se na výlety a vůbec plní srdce svých vnoučat zážitky. Skrze ty jim ukazují svou náklonnost. Umí taky poslouchat a nezdráhají se sdělovat i těžké životní pravdy. Asi to nikdy neřeknou naplno, ale vnoučata jsou pro ně tím nejcennějším.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Najít si cestu k dědečkovi ve znamení Kozoroha není úplně snadné. Bývají váženou hlavou rodiny, vždy upravení, narovnaní a možná trochu odtažití. Ovšem stačí tuto chladnou skořápku prolomit a vnoučata si je zamilují, protože tihle pánové mají na všechno řešení. Sice se nejspíš nebudou účastnit bláznivých her, ale s čímkoli pomůžou a vyřeší jakýkoli problém. A na hlídání u psaní úkolů jsou vůbec nejlepší.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Na pomoc s učením jsou dědečci Kozorozi ideálníFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

V čem dědečkové ve znamení Vodnáře excelují? Mají snad tu nejbohatší fantazii a jsou skvělí vypravěči. Jejich pohádky jsou originální a nikdy nevíte, jak dopadnou. Kromě toho si umí báječně hrát, a ještě je to opravdu baví. Ochotně se převlékají do kostýmů, staví věže z kostek nebo celé odpoledne kreslí. Dědové Vodnáři se vyznají v dětském světě a nikdo nerozumí dětem tak jako oni.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou přizpůsobivým znamením a nesnáší konflikty, a právě to dědečci učí svá vnoučata nejraději: jak se dostat z každé situace, jak se přizpůsobit okolnostem, jak vydržet a najít si své místo v jakýchkoli podmínkách. Učí děti, že s trochou snahy jde všechno a stačí se pouze nevzdávat. Kromě toho jsou také skvělí na pomazlení a pro svá vnoučata by se rozkrájeli.

Reklama

Načítám