Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Váhy čeká nová pracovní výzva, Panny přijdou k penězům a Raci ukončí špatný vztah

Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Foto: Marian Weyo, Shutterstock.com

Reklama

Ve středu 4. ledna 2023 bude naše planeta nejblíž Slunci v tomto roce. V daný okamžik bude Slunce proplouvat paprsky „hvězdného filozofa“, stálice Ascella, která je zvěstovatelem lepších časů. Traduje se, že propůjčuje chytrost i bystrost, a díky tomu pod její záštitou nacházejí štěstí i věční smolaři.

Článek

Excelentní doprovod bude mít i matička Země. Prosviští meteorickým rojem Kvadrantidy, jehož létavice vystřelují zpoza hranic souhvězdí Pastýře (Bootes). Jak uváděl antický astrolog, astronom a matematik Claudius Ptolemaeus, byly signaturami tohoto roje Merkur se Saturnem. Aspekty právě těchto dvou planet naznačují, že se na veřejnost dostanou informace a názory, které byly určeny jenom pro „úzký“ okruh lidí, což vyvolá obrovskou vlnu nevole a společnost se začne rozdělovat.

Vše vyvrcholí v závěru týdne, kdy o sobě dá vědět také druhé „světlo“ naší oblohy, Měsíc. V sobotu 7. ledna krátce po půlnoci zazáří v plné síle, čili nastane úplněk, a to přímo v zenitu (horní kulminace). Měsíc bude v kardinálním Raku, tedy ve svém domicilu (znamení, kterému vládne), a to v druhém dekanu, což z něj udělá nejsilnějšího hráče zodiaku, přímo „vlka v rouše beránčím“. Už nebudete odkládat svým způsobem zúčtování tam, kde jste to měli udělat minulý rok. Spouštěčem bude patrně pocit tělesného nebo psychického vyhoření, to vám otevře oči. Uvědomíte si, kde dáváte víc, než je zdrávo, kde se vlastně obětujete na úkor rodiny, a radikálně to změníte. Aktualizujete, de facto vzkřísíte domácí život.

Ve společnosti půjde o jakési narovnání potřeb veřejných (Kozoroh) a soukromých (Rak), nelze vyloučit, že se některé známé osobnosti „vypaří“ z veřejné scény a světel reflektorů, neb už budou mít dost pozornosti v tom špatném smyslu slova. Prostě se na ně něco provalí, takže se stáhnou dřív, než to stačí udělat veřejné mínění.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Aniž jste to patrně postřehli, štěstí Jupiter se z vodní říše přemístil do vašeho znamení a s jeho přispěním (sextil s Venuší) budete mít „tah na branku“. Ať si zamanete jakoukoli šílenost, vyjde vám to. Jenže Jupiter má i negativní stránku, mohl by odstartovat přibývání na váze, tak si to pořád připomínejte, jinak se vbrzku stěží unesete. Jste-li někomu z rodiny dlužni omluvu, napravte to o víkendu, kdy vám nebudou chybět sebereflexe i pokora, a upřímností dokážete zabrnkat na tu správnou strunu všem znamením zodiaku.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Jděte na ruku nadřízeným a vše, co vám sdělí, si nechte pro sebe. Za laskavost, a hlavně diskrétnost se vám odmění tím, že vyhoví vaší žádosti, kterou patrně před několika týdny zamítli. V druhé polovině týdne se vám nejspíš ozvou příbuzní žijící daleko od vašeho bydliště či v zahraničí. Pokud jste v minulém roce měli podepsat dokument či smlouvu, ale vždy se objevila drobnost, kterou bylo nutné pozměnit, konečně bude znění podle vašich požadavků a listinu parafujete. O víkendu se zřejmě rozhodnete doplnit si vědomosti, protože totálně pohoříte v diskusích.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Můžete si o šéfových myslet cokoli, ovšem být s nimi zadobře se vám vyplatí. Jak je psáno ve hvězdách, nakonec třeba zjistíte, že některé jsou docela fajn Foto: Monkey Business Images, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Spontánně se spřátelíte s lidmi, kteří vám budou nějakým způsobem velmi brzo prospěšní, a vy jim. Zejména když se živíte uměním, máte veřejnou funkci nebo se angažujete v humanitární organizaci, horoskop naznačuje služební cestu do zahraničí, nelze ani vyloučit, že tam najdete dlouhodobější profesní uplatnění. O víkendu si udělejte finanční rekapitulaci, ujasněte si, za co vlastně utrácíte. Dokážete si totiž sestavit rozpočet tak šikovně, že ušetříte, a přitom si nesnížíte životní úroveň.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pokud vám šéf něco slíbil, včetně zvýšení platu, závazek do puntíku splní. Na lékařskou kontrolu by měli zajít jedinci, kteří mají v rodinné anamnéze anémii, mohlo by totiž dojít k rozvoji choroby. Když o něčem budete jednat uprostřed týdne, tak to, co si dohodnete, sepište a podepište. Hrozí, že vaše slova jeden nepoctivec překroutí, a vy budete vypadat jako hlupáci. Cítíte-li se ve vztahu jako „páté kolo u vozu“ a už jste se mnohokrát přesvědčili, že to nezměníte, o víkendu vám dojde trpělivost a vztah nekompromisně ukončíte.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Jásat budou jedinci živící se intelektem či psaním. Dostanou nabídku, kterou by odmítl jen blázen. Velmi se uleví těm, kteří řeší právní záležitost, patrně jim nabídnou mimosoudní dohodu. V druhé polovině týdne se snažte zejména po setmění nebýt sami. Rupne symbolická pojistka vaší psychiky a vy budete čelit strachům a obavám, které se nahromadily ve vašem podvědomí v předchozích šesti měsících. Nicméně poté se ujme role úplňková lunární fáze, která zafunguje jako „zmizík“, takže vás už ve snech ani v myšlenkách nebudou děsit.

Foto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Před milovanými si občas hrajete na hrdiny, které nic neodrovná. V osamění však na vás úzkosti či starosti dolehnou o to silněji. Naštěstí už brzy odezní Foto: Tero Vesalainen, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Do klína vám spadnou finance ze zdroje, se kterým nepočítáte ani omylem, například máte-li v péči potomka, může jít o peníze navíc k alimentům. Menší problém budou mít zejména jedinci, kteří se živí kreativitou. Buď jim budou chybět nápady, nebo budou postrádat manuální zručnost, na kterou jsou zvyklí. Půjde o přechodnou indispozici, tak se tím nestresujte; co bude třeba, odevzdáte v domluveném termínu. O víkendu patrně opustíte spolek, sdružení či politické uskupení, protože se vaše názory začnou diametrálně míjet.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Zúročí se čas či peníze, které jste v minulosti investovali. Pokud jste například vložili finance do cenných papírů na rozvoj nových technologií či do drahých kovů, zaznamenáte enormní vzestup jejich ceny. V případě, že jste rozvíjeli svůj talent, snažili se zlepšit v kreativní zálibě nebo se sami vzdělávali, vaše úsilí začne přinášet plody, nelze ani vyloučit nabídku spolupráce na profesionální úrovni. Že se profesně posunete výš, naznačuje i víkendový úplněk, který nastane ve vašem sektoru kariéry a společenského postavení. Pouze budete muset sladit práci s potřebami rodiny, což zvládnete hravě.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Máte-li v úmyslu změnit bydliště, fofrem začněte shánět krabice. Váš horoskop naznačuje stěhování do nového. Ostatní mají před sebou ideální dny pro drobné opravy a úpravy, kterými zlepší kvalitu svého bydlení. V druhé polovině týdne udělají první krok k lepší budoucnosti jedinci, kteří nemají patřičné vzdělání. Rozhodnou se studovat, neb si uvědomí, že bez toho se profesně ani finančně neposunou. Najdou se ale i tací, kteří budou mít už po krk zimy a začnou si vyjednávat dovolenou, aby mohli vycestovat za sluncem do exotické země.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Zlepší se vaše sousedské vztahy a jste-li rozhádaní s příbuznými, také nastane posun k dobrému, a to dokonce bez vašeho přičinění. Jedno odpoledne k vám přijdou na návštěvu a za bývalými sváry společně uděláte tlustou čáru. Do svědomí si sáhnete v druhé polovině týdne. Dají totiž o sobě vědět dluhy z minulosti, ale nemusí jít o ty finanční, nýbrž hlavně citové. Nevěnujete-li se patřičně drahé polovičce, dětem či seniorům, dají vám to najevo tak okatě, že z toho budete naměkko, možná až psychicky na dně, ale bude to k dobru věci. Přenastavíte si priority a členové rodiny u vás konečně budou na prvním místě.

Foto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Máte-li výčitky svědomí, že jste poslední dobou své milované zanedbávali, dostanete nejednu příležitost to napravit. Hvězdy vám radí, abyste toho využiliFoto: Yuganov Konstantin, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pokud jste nemohli svobodně nakládat se svými financemi nebo majetkem, opět k nim budete mít volný přístup. Peněžní injekce se dočkáte zejména v případě, že máte početnější rodinu. V druhé polovině týdne budete čelit svým povahovým „stínům“. Zejména tam, kde jste přespříliš autoritativní či nemístně přísní, vám to ostatní začnou stejně intenzivně oplácet, a hlavně si od vás držet odstup, což vás přinutí zamyslet se nad sebou a poté fofrem chování zjemnit. Zjistíte totiž, že se mnohdy k druhým chováte jakoby nepřátelsky, a tím si z nich nevědomky nepřátele děláte.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vzkřísíte jeden svůj dávný sen a nejspíš ho uskutečníte již tento týden, případně ten následující. Také vás čeká oslava u sousedů či příbuzných a horoskop naznačuje, že bude bujařejší než Silvestr. Pokud jste minulých šest měsíců promarnili nějakou příležitost, zjistíte příčinu a dostanete šanci to napravit. O víkendu o sobě dají vědět zdravotní neduhy, které doposud působily skrytě. Hlavně nezlehčujte omezení hybnosti kolen či jejich ztuhnutí a hned v pondělí zamiřte k doktorovi. Patrně se bude jednat o počínající artrózu, včasná biologická léčba vám uleví a postup nemoci zbrzdí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Neodmítejte prosbu o pracovní výpomoc, vlastně kohosi jakoby tajně zastoupit, finančně se vám velkoryse odmění. Daleko víc se zapojujte do skupinových diskusí. Z názorových nepřátel si uděláte silné spojence, což oceníte v závěru týdne. Někdo si do vás netaktně rýpne a nastane „tóčo“. Jakoby se protrhnou vaše emoční stavidla, jenže vy se nesesypete, naopak zariskujete, odvážně se hrubiánovi postavíte a bude to správný počin. Vzápětí se ozve hodně dalších lidí, kterým tento člověk už dlouho pije krev, a dostane skupinový „distanc“.

Afirmace na tento týden: To nejcennější je zdraví a láska mé rodiny, nic jiného nepotřebuji…

Reklama

Související témata:

Načítám