Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blíženci odhalí tajemství, Panny překonají tabu a Raci zazáří v práci

Foto: MillaF, Shutterstock.com

Foto: MillaF, Shutterstock.com

Reklama

Ve všem, co se tento týden stane, bude mít prsty fikaný Merkur. V pondělí 3. října se otočí z retrográdního do přímého směru a všem znamením zodiaku bude připadat, že se probudila z prapodivného snu. Symbolicky se zvedne mlha, a kde jste tápali, tam najdete správný směr.

Článek

Merkur bude Prometheus (vychází a zapadá před Sluncem) a v sobotu 8. října dosáhne svého největšího letošního západního prodloužení (elongace). V této fázi je z něj prozíravý hrdinský rebel hledící do budoucnosti. Antičtí hvězdopravci tuto merkurickou fázi považovali za čas zvěstování a nazývali „Psychopompos“ neboli „zářící vůdce“ ve smyslu myšlení a smyslových vjemů. Tradovalo se totiž, že Merkur vstává dřív než Slunce s jediným cílem, a to vymanit se z jeho vlivu a područí, aby mohl mezi obyčejný lid rozsévat myšlenky a novinky, které jim zajistí lepší budoucnost, jenže byly v rozporu s trendem mocných čili králů, panovníků, církevních hodnostářů apod.

Bez ohledu na to, jaké jste sluneční znamení, díky západní elongaci Merkura se vám lidově řečeno rozsvítí v hlavě. Uděláte si pořádek v myšlenkách i v životě, a abyste nic neopomněli, o to se postará úplněk, který nastane v neděli 9. října ve 22.55 hod; zde se opět Merkur vmísí do dění, neboť je to jeho hodina. Naproti Slunci ve Vahách spočine Měsíc v Beranu, který bude vysoko nad obzorem a přibližovat se k zenitu (horní kulminace), odkud vidí a slyší všechno a neunikne mu naprosto nic. Beraní úplněk navíc nastane v zodiakálním pásmu, kde je strážcem hranic opět Merkur, a je považováno za nejupřímnější, a co se týče tahu na branku, tak nejsilnější z celého zodiaku. Možná proto se o něm ve starých spisech uvádí, že symbolizuje „klíč ke svobodě a suverenitě“. Pod tímto vlivem totiž jedinec, stejně tak společnost, hájí svá práva.

Je zde ještě jedna výjimečná schopnost: shromáždit kolem sebe dav a dostat všechny na svou stranu. O to se zasadí vládce znamení Berana a úplňku, planeta Mars, kterému v daný okamžik bude stát po boku (konjunkce) žlutý hvězdný obr Capella (Amalthea, Alpha Aurigae), patřící mezi kouzelné hvězdy alchymistů, mágů a hvězdopravců, tzv. behanianské stálice. Tato hvězda byla patronkou Babyloňanů, kteří ji nazývali I-ku, což v překladu znamená „vůdce“. Jejími signaturami jsou Merkur s Marsem a propůjčuje zvídavost zejména ve smyslu zjistit, zda lze důvěřovat lidem u moci. Takže se dá předpokládat, že se objeví nové informace (Merkur), a protože Mars bude v daný moment v sektoru tajemství a ilegálních činností, patrně se provalí něco, co bylo před veřejností zamlčeno.

Úplňky jsou totiž cenné kontrolní jevy odhalující realitu, tedy co se povedlo, stejně tak nezdary, fámy či chyby. Marsu jde vždy především o vítězství, proto se ujme své symbolické role „vůdce“ a začne dělat gruntovní pořádek. Tentokrát se i v globálním měřítku zasadí, aby pravda zvítězila nad lží. Jelikož se predikce úplňku naplňuje v následujících 14 dnech, máte před sebou zajímavé dva týdny. Ať se vám daří!

Beran (21. 3.–20. 4.)

Harmonická vazba Merkura s Plutem vám propůjčí přímo rentgenové vidění, a tak odhalíte i mikro chyby, které přehlédnou nadřízení či spolupracovníci. Na to, co objevíte, bez skrupulí upozorněte. Sice se strhne mela, ze které ale vyjdete vítězně, a nejspíš se stanete favority pro vyšší post. Obrat nastane i ve vašem osobním životě. Konstelace ve druhé polovině týdne totiž odhalí i drobnou nerovnost ve vašich mezilidských vztazích, a má-li někdo ve zvyku řídit vám život, s pomocí úplňku vymyslíte chytrou taktiku, kterou nastolíte rovnováhu.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Patrně se ocitnete uprostřed ostré názorové konfrontace. Vyslechněte oponenty nikoli proto, že budou ve velké přesile, ale proto, že vám udělají v něčem jasno a vy zjistíte, v čem jste uvěřili demagogii a de facto klamali druhé i sami sebe. Od čtvrtka se těšte na vize, barevné sny, možné jsou i dechberoucí paranormální jevy, což se zintenzivní o víkendu. Toho si považujte. Bude to pro vás úžasná motivace neohlížet se zpět, nýbrž se zaměřit na budoucnost, neboť mnohé z toho, co uvidíte vnitřním zrakem, se totiž vbrzku začne plnit.

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Konstelace jsou tentokrát dost zlomyslné. Než se tedy nadějete, někdo vás vyprovokuje k hádce. Snažte se vycouvat dřív, než řeknete něco, čeho budete litovat Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Máte před sebou čas objevů a odhalování tajemství. Můžete kupříkladu najít dokument, který ozřejmí vaše kořeny. Vyjde-li najevo, že vaši předci vlastnili polnosti či dům, ověřte si, zda náhodou nejsou na seznamu „nemovitostí s neznámým vlastníkem“. Nastanou totiž konstelace, které mnohdy avizují nález ztraceného dědictví. O víkendu sledujte, jak na vás reagují známí. Nejspíš zjistíte, že jste několika lidem trnem v oku. Když si rekapitulujete posloupnost méně příjemných zážitků posledních týdnů, bude jasné, že to byli právě oni, kdo se vám postaral o krušné chvilky.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Ke stěhování se konečně odhodlají jedinci, kterým se zhroutilo partnerství, a skvělé je, že opravdu najdou „druhý domov“. Pokud něco tajíte před drahou polovičkou nebo rodinou, už jim to konečně řekněte, ideálně ve dnech kolem středy. Přesvědčíte se, že jste loajální tým, který skutečně táhne za jeden provaz. Víkend vám vytvoří nejednu příležitost profesně zazářit, a pokud je součástí vaší pracovní výbavy uniforma, tak doslova raketový kariérní postup. Jste-li veřejně činní nebo pořádáte kurzy či semináře, vaše popularita poroste a získáte nové příznivce.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Pokud jste něco ztratili nebo zašantročili brýle, klíče, listinu či šperk, opět se s předmětem shledáte. Stejně tak, když jste si v minulosti počínali jako slon v porcelánu, a připravili se tak o něčí přízeň a loajalitu, dostanete příležitost to napravit. Vězte, že se vám to podaří. Nejdůležitější ale bude, že se v horoskopu aktivuje vaše dobrodružná zóna, která symbolicky posunuje hranice odvahy, sebevědomí a pomáhá nalézt životní cíl. V každém případě se pustíte do něčeho, co vám parádně okoření a obohatí život nejen během podzimu, ale na mnoho dalších měsíců.

Foto: ChameleonsEye, Shutterstock.com

Podle horoskopu můžete mít mnohdy pocit, že s vámi různé věci hrají na schovávanou. Soustřeďte se na to, kam je dáváte, a hledání citelně ubudeFoto: ChameleonsEye, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Nebude vám chybět energie, a navíc tolerancí a intelektem převýšíte ostatní znamení zodiaku, tak tyto dočasné dary využívejte moudře. Dokážete si totiž získat respekt lidí, kteří vás v minulosti nebrali vážně a při každé příležitosti si do vás netaktně rýpli, což se týká pracovního i osobního života. Zvládnete také postavit se svým strachům, fobii, prostě všemu, co vás deptá psychicky, omezuje tělesně a brzdí vás žít plnohodnotný život. Máte-li v sexu nějaké tabu, konečně se přes něj přenesete a dáte zelenou tělesným touhám.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Každý, kdo vás do čtvrtka rozčílí, bude symbolický učitel, který odhalí silné i slabé stránky vaší povahy, možná i mezery ve vědomostech, a pokud jste v minulých týdnech nějak zalhali, provalí se to a kdosi vám to vmete do očí. Ať se stane cokoli, vezměte si z toho ponaučení a víkend využijte nejen k harmonizaci mezilidských vztahů. Úplněk naproti vašemu znamení vám totiž propůjčí energii válečníka. Dokážete překonat jakoukoli překážku v osobním i profesním životě a realizovat již dlouho plánované záměry. Jen pamatujte, že nesmíte jít za svým cílem po hlavách druhých, to byste dopadli bledě.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Najděte si pravidelně tiché a klidné místo, kde vás nikdo nebude rušit, a zamyslete se nad událostmi předchozích měsíců. Srovnáte si myšlenky, symbolicky v sobě probudíte zdravé sebevědomí a konečně najdete vnitřní klid, což vám v důsledku zkvalitní spánek. Než to ale nastane, budete muset přeladit z negativní na pozitivní frekvenci, což naštěstí nebude nic složitého. Většina problémů, které poslední dobou řešíte, totiž nestojí ani za řeč a existují jenom proto, že se jimi v duchu zabýváte.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Čas, který využijete na přemýšlení o sobě, životě, minulých událostech i budoucích plánech, rozhodně není promarněný. I díky tomu si uvědomíte, že jste třída Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Solventnější objeví solidní investiční příležitosti, zaměstnancům se naskytne možnost zlepšit svoji finanční situaci a podnikatelům podepsat lukrativní smlouvu. Provozujete-li koníčka, zejména sportovního, a jste v dané disciplíně opravdu dobří, je možné, že vám například nabídnou, abyste se ujali trénování mladých talentů, nebo placenou a vlivnou funkci. Horoskop také naznačuje, že odhalíte nějakou intriku či korupci, ale nechte si to pro sebe. Přijde čas, kdy se vám tato de facto „informační zbraň“ bude hodit víc, než si dovede představit.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Na začátku týdne se zaseknete v diskusi a to vás tak naštve, že se pustíte do samostudia, aby se něco takového v budoucnu neopakovalo. Zvažujete-li vyrazit na zimní dovolenou, tyto dny jsou pro vás ideální k výběru destinace, díky konstelacím nesáhnete vedle. Víkend prověří, zda jste nezanedbali revize elektrických rozvodů a odvodů spalin. Pokud jste se na to vykašlali, i za cenu expresního příplatku to napravte, jinak vám v neděli s velkou pravděpodobností doma něco „bouchne“.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Jestli jste zmeškali termín nějaké platby, dozvíte se to zkraje týdne. Naštěstí současně obdržíte peníze z cizích zdrojů, dotace nebo nějakou dávku, může jít také o nemocenskou, takže částku uhradíte sice na poslední chvíli, ale vyhnete se penále. Ve druhé polovině týdne začnete být až nebývale objektivní, a navíc se aktivuje váš sektor komunikace. Mluvte o tom, co vám už dlouho leží na srdci, nebo vám ze skutečných příčin vadí. Těm, kterých se věc týká, to bez obav řekněte do očí. Žádný vztah tím nezničíte, naopak upřímností posílíte.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Dozvíte se informace, z nichž vám půjde hlava kolem. Jen díky tomu si ale uděláte objektivní obrázek o jisté instituci nebo loajalitě a pravdomluvnosti lidí, se kterými vás pojí profese či koníček. Také si srovnáte v hlavě, co skutečně potřebujete. Nejspíš se poohlédnete po dalším zdroji příjmů, abyste se cítili finančně zabezpečení, ale důležitý krok začnete zvažovat i v případě, že někoho živíte svou šikovností nebo profesním umem. Rozhodnete se dělat sami na sebe a živnost založíte do dvou týdnů.

Afirmace na tento týden: Je skvělé, že se dříve stmívá, neboť mohu na obloze pozorovat zářící Měsíc…

Reklama

Související témata:

Načítám