Hlavní obsah

Stěhování podle horoskopu: Pro Kozorohy tragédie, Berani nahází věci do krabic a udělají mejdan

Foto: baranq, Shutterstock.com

Foto: baranq, Shutterstock.com

Reklama

Říká se, že je lepší vyhořet než se stěhovat. Tento životní krok nikdy nebývá snadný, ale každé znamení se s ním vyrovnává po svém. Jak je na tom to vaše?

Článek

Kolem stěhování se vždycky semele spoustu neočekávaného, je potřeba lecos zorganizovat, zařídit a obrnit se trpělivostí. Každé znamení zvládá tuto náročnou životní situaci po svém: někdo si stres vůbec nepřipouští, jiný trpí. Pro koho je stěhování největší noční můrou? A kdo si balení a značkování krabic vlastně užívá?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani udělají ze stěhování malou party. Tohle ohnivé znamení si pozve kamarády, aby mu pomohli s balením a nošením věcí, a vůbec nevadí, že se to ve výsledku celé jen o to víc protáhne, stačí, když se pro všechny objedná pizza a něco k pití. Balení není silná stránka Beranů, nejspíš nakonec všechno spontánně nahází do krabic a budou tak to, co potřebují, ještě dlouho hledat. Na druhou stranu netrpí zbytečnou nostalgií a rozhodně se nepotřebují zdlouhavě loučit se starým bytem.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky není stěhování nic moc příjemného, neradi si zvykají na cokoli nového a změna bydlení je pro ně velkým a dost stresujícím krokem. Tip, jak to lépe zvládnout? Pohlížet na stěhování jako na příležitost trochu si ten svůj životní prostor zkrášlit a reorganizovat. Na krásu a pohodlí Býci slyší, takže když si koupí vysněnou novou pohovku, budou se spíš těšit na ni, než aby se stresovali. Kromě toho si nakonec pravděpodobně pozvou firmu, aby si ušetřili starosti.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Proč by se Býk namáhal, kdy si může najmout lidi?Foto: New Africa, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců bude hodně záležet na tom, jak se zrovna vyspí. Může se stát, že se promění v slzavé údolí, budou procházet staré fotky a stýskat si, že žádné bydlení už nebude nikdy tak skvělé. A nebo jen mávnou rukou a už začnou plánovat, kde budou mít pracovnu. Velmi důležitým bodem nového bytu je pro ně knihovna, kterou pravděpodobně vybalí a naplní jako první. Mít knihy seřazené podle barev je pro ně důležitější než smontovaná postel.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je stěhování domácího hnízda extrémně stresující. Prostor, ve kterém žijí, je pro ně velmi důležitý a domov vnímají jako svůj bezpečný přístav. A když je jejich kotva narušena, začnou cítit nejistotu ve všem. Často je pak postihuje rozhodovací paralýza a ztrácí schopnost cokoli zabalit nebo zorganizovat. Tohle vytržení z kořenů zvládnou jen s pomocí druhých. Nejdůležitější místností, kterou musí v novém zařídit jako první, je pro ně ložnice. Potřebují své zázemí, místo, kam se mohou schovat.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi si pravděpodobně celý proces stěhování nechají zorganizovat profesionálem – tedy pokud je neomezují finance. Sami si užijí jen to pěkné: kupování nového nábytku a vybavování prostorů, které na ně čekají. Hodně záleží na místě, kam se stěhují – pokud si ho dobrovolně vybrali a je pro ně dostatečně cool, budou se tak těšit, že se do stěhování chvílemi i sami zapojí. Pokud nové bydlení jejich vysoké standardy nesplňuje (stěhují se třeba kvůli nižšímu nájmu), čekejte komplikace i rozmrzelost.

Foto: sirtravelalot, Shutterstock.com

Lev bude mít špatnou náladu a ostatní dirigovat, než aby nosil krabiceFoto: sirtravelalot, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny a stěhování, to je komplikovaná záležitost. Na jednu stranu přináší stěhování hromadu chaosu a nepořádku, což je něco, co Pannám bytostně brnká na nervy. Na druhou stranu vybízí k třídění a úklidu všeho, včetně dlouho nepoužívaných skříněk a šuplíků. Panny si rozhodně užijí proces vyhazování a odbourávání nepotřebného i pocit, jaké to je vkročit do prázdného, čistého bytu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vahám bude rozhodně nějakou dobu trvat, než se rozhodnou, co si o tom celém vlastně myslí. Na jednu stranu je rozhodně nadchne možnost nakoupit do nového bydlení nové dekorace a ozdoby, na druhou stranu mají svoje domácí hnízdečko opravdu vymazlené a bude se jim z něj jen těžko odcházet. Při vybalování se určitě vrhnou v první řadě na oblečení, boty a doplňky, bez nich není domov domovem. Pokud můžou, určitě je potěší možnost samostatné šatny nebo aspoň pořádně velké skříně, kde budou mít všechno jako na dlani.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Ačkoli to nedají najevo, stěhování je hodně stresuje, nejsou zrovna fanoušky změn, které navíc vyžadují spoustu příprav. Většinou se Štíři balí hodně chaoticky, věci nahází do krabic tak, jak jim přijdou pod ruku. V životě si totiž vystačí s málem, a tak jim nevadí, když něco nemůžou najít. Zásadní pro ně je možnost uklidit se někam, kde budou moct být chvíli sami. Zvlášť pokud se tak intimním prostorem, jako je domov, pohybuje hodně neznámých lidí v podobě stěhováků.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Ačkoli nejsou Střelci nejsou přehnaně sentimentální, nejspíš si trochu zavzdychají nad fajn vzpomínkami, které se vážou k bytu, který opouštějí. Nebudou ale smutnit dlouho, domov berou jako základnu, ze které vyrážejí za dobrodružstvím, ať už je to cestování, cesty do práce nebo na večeři s přáteli. Mezi čtyřmi stěnami netráví moc času. Podobně jako Berani do stěhování nejspíš zapojí přátele i rodinu a udělají z toho mejdan.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je stěhování konec světa. Dokud to jen jde, zůstávají ve starém bytě: jeden pokoj přece není tak málo! A nevadí, že by to měli blíž do práce nebo že by jim přibyl balkon. Bude jim trvat, než se s novým domovem smíří a spřátelí. Prioritou pro ně bude zařízení stejné pracovny, nebo aspoň koutku, jakou měli ve starém bytě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři se budou stěhovat z ničeho nic, prostě je to napadne. Navíc nechají všechno na poslední chvíli. Tohle znamení si nedělá s ničím těžkou hlavu, a ačkoli se všechno promění v jeden velký chaos, vrásky jim to dělat nebude. Ze všeho nejdřív se na novém místě postarají o zavedení internetu, protože milují moderní technologie a svět bez nich si neumí představit. A taky jim rozhodně nebude vadit žít nějakou dobu s nevybalenými krabicemi.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Vodnáři se stěhují rychle jako lusknutím prstů a v dobré náladěFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby, pokud žijí s někým, je stěhování stresující, protože mají pocit, že musí převzít za všechny zodpovědnost a o všechny se postarat tak, aby měli nejen sbaleno, ale taky byli v pohodě. A co teprve stěhováci, i těm je třeba něco dát, hlavně oběd a pivo. Pravděpodobně budou v ještě prázdném holobytě vyvařovat opulentní hostinu, aby všechny nasytili. Vybalí nejdřív všechny ostatní, a až pak sebe – sami totiž klidně vyžijí ze dvou kousků oblečení. Pokud se stěhují sami, jsou v daleko větším klidu.

Reklama

Načítám