Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Blížencům dají za pravdu, Kozorozi uspějí s experimenty a Rybám se osvědčí spánek

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Foto: Gladskikh Tatiana, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oči i mysl dokořán vám symbolicky otevře Měsíc z Vodnáře v první čtvrtině své cesty kolem Země. Poskytne vám ničím nepřikrášlený obrázek, jak na tom v různých oblastech života skutečně jste, a tohle bilancování vás parádně nastartuje.

Článek

Znamení Vodnáře je zaměřené na budoucnost a svobodu ve všech formách, Měsíc navíc doroste do první čtvrtky v sídle obří oranžové hvězdy Gienah Cygni (Aljanah, souhvězdí Labutě). O ní se traduje, že zbavuje smutku a pomáhá roztáhnout pomyslná křídla ve smyslu: „Leť, užívej si volnosti!“ Výhrou bude, že se Měsíc spřáhne i s tradičním vládcem Vodnáře, moudrým a disciplinovaným Saturnem (konjunkce). Společně se stálicí Aljanah vám poskytnou schopnost do detailu promyslet, jak negativní rychle změnit, zejména se vymanit z případné stagnace a všeho, co vás svazuje, omezuje a brzdí. Zároveň zvýší laťku etického kodexu, takže to v ničem nepřepísknete.

Postrkovat a jakoby našeptávat „jdi do akce“ vás budou Mars s Plutem (sextil). S jejich přispěním dokážete mistrně taktizovat, a protože vám propůjčí přímo ukázkovou kuráž, necouvnete ani v případě, když bude nutné nějakou životní oblast zrekonstruovat nebo začít od píky. Jedná se totiž o konstelaci, která miluje výzvy a nebojí se zásadních rozhodnutí. Z toho je jasné, že toto období se zařadí mezi nejdůležitější v tomto roce. Tak si držte klobouky, bude to fičák, ovšem veskrze prospěšný.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Cosi vám udělá velkou radost. Například si splníte hodně kuriózní přání nebo se konečně začne řešit, na co máte právo, ale bez úředního razítka se to nikam nepohne, což platí hlavně pro případy, kde jsou ve hře majetek či peníze. Je-li vaše profese spojená s riskováním, budete ve správný čas na správném místě a za hrdinství vás čeká veřejné ocenění, sportovci na sebe zase upozorní excelentním výkonem. A skvělou zprávu má horoskop pro jedince, kteří si někoho ze soucitu příliš pustili k tělu. Cizími problémy se už nenecháte zahlcovat a citovému vydírání uděláte konec.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Nejspíš se posunete na vyšší nebo lépe placenou pracovní pozici. Budete totiž houževnatí, vyřešíte i problémy, se kterými vy ani nikdo v kolektivu nebude mít zkušenost, a vaše nasazení, důvtip a píle nezůstanou bez povšimnutí. Stabilizují se také vaše mezilidské vztahy. Řídit se totiž budete rčením: „Ve dvou se to lépe táhne.“ Týká se to však nejen manželství a intimního partnerství, nýbrž i podnikatelů či obchodních společníků. Sice narazíte na faleš a mocichtivost, ale díky tomu si ujasníte, s kým se nebudete nadále stýkat, prostě tyhle jedince lidově řečeno hodíte přes palubu.

Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Přestože vám spíš vyhovuje samostatná práce, tentokrát dokážete ocenit výhody týmu. Hvězdy vám usnadní situaci a umožní, abyste s ostatními téměř hned našli společnou řeč Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Máte-li s někým spory, a je jedno zda právní, politické, filozofické, nebo pracovní, konečně se potvrdí, kdo má pravdu. Vše v horoskopu naznačuje, že to budete vy. Do skvělé formy se budou dostávat dlouhodobě nemocní a týká se to i případů, kdy hrozilo, že nemoc bude chronická nebo se neobejde bez chirurgického zákroku. Opatrní by měli být jedinci zejména ve veřejných a manažerských pozicích a dobře si rozmyslet, než se k něčemu zavážou a de facto za nějakou akci převezmou zodpovědnost. Hrozí, že si na svá bedra naloží víc, než zvládnou, a to by byl počátek jejich pádu.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Pokud se v libovolné životní oblasti cítíte sevření, jakoby v kleštích, nebo vás až příliš často sžírá žárlivost či závist, že někdo má víc peněz než vy, od těchto negativních a sebedestruktivních pocitů se osvobodíte. Vaše psychika totiž projde „znovuzrozením“. Nakouknout byste měli do aukcí i antikvariátů a zaměřit se na literaturu mající něco společného s okultismem či magií. Konstelace naznačují, že získáte velmi vzácný výtisk, jehož cena bude neustále stoupat. Jste-li v cizině a měli jste v úmyslu vrátit se domů, okolnosti vás přinutí pobyt prodloužit.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ujasníte si, o kom nebo o čem máte mylné, zkreslené nebo naivní představy. Dokonce je možné, že se odhalí hodně staré rodinné tajemství související s dědictvím. Skvělé je, že v tomto období okamžitě prokouknete lidi, kteří zkusí blafovat. Proto je hlavně první polovina týdne pro vás vhodná k vyjednávání a následnému podpisu smluv, stejně tak sepsání například kupní nebo předmanželské smlouvy. Máte-li v požehnaném věku strýce, otce či tchána, zaskočí vás nutnost postarat se na přechodnou dobu o někoho z nich, ale zvládnete to na jedničku.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Postarat se o milovaného člověka, kterému už běžné úkony dělají potíže, by měla být samozřejmost. Bez kompromisů to nepůjde, jak upozorňuje horoskop Foto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jste patrně jediné znamení, které se bude cítit poněkud sklíčeně, ale úplně zbytečně. Okolnosti vás totiž přinutí vzdát se něčeho ze svých každodenních zvyků, pozměnit zažitý scénář doma nebo v práci, ale bude vám to jenom k prospěchu. Spoustu úkonů si zjednodušíte, hlavně se zbavíte takových, které vás okrádaly o čas a odčerpávaly z vás energii. Existuje-li problém, se kterým si už dlouho nevíte rady, vraťte se k němu o víkendu. Uvidíte totiž jakoby pod povrch, navíc vám to bude pálit jako už dlouho ne, takže rozlousknete i pořádně zapeklitý rébus.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Pokud hrozí, že se na někom nebo na něčem stanete nějakou formou závislí, třeba emocionálně, zabrání tomu lunární čtvrtka ve svobodomyslném Vodnáři. Libovat si budete zejména v případě, že se vám poslední dobou lepila smůla na paty, protože tato fáze Měsíce přitáhne do vašeho života štěstí. Není to míněno pouze tak, že vyhrajete v loterii, i když ani to nelze vyloučit. Například se dozvíte o uzdravení někoho vám blízkého z nemoci nebo že se vaše rodina rozroste o dalšího človíčka. Těch variant je mnoho; jisté je, že se budete cítit skvěle psychicky i fyzicky jako už dlouho ne.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Horoskop vašeho znamení je ideální pro nový začátek v životní oblasti, která to potřebuje už dlouho, ale vždy jste si našli důvod, jak to oddálit. S Marsem ve vašem znamení totiž budete vynalézaví, neúnavní a nabití energií k prasknutí, takže co si umíníte, to dokončíte, a ještě ke všemu motivujete lidi kolem. Bude-li to nutné, ujmete se iniciativy a vůdčí role, ostatní vás budou následovat jako „ovečky baču“. Pouze senioři z rodiny se vynasnaží kdeco vám rozmluvit. Budou to myslet dobře, jenom poněkud zapomenou, že už je 21. století.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Nepodceňujte svůj vnitřní hlas, bude v tomto období vaším neomylným rádcem. S pomocí intuice zvládnete vyřešit i sebeobtížnější situace a ochrání vás před stresem i zraněním. Nedovolí, abyste se vrhli do něčeho nebezpečného či nikam nevedoucího. Pravdou je, že vás zřejmě nemine menší lekce ve smyslu „nikdo moudrý z nebe nespadl“, ale jenom proto, abyste nezapomínali na rozšiřování vědomostí, osobnostní rozvoj a sebezdokonalování. Jste-li poslední dobou unavení, změní to Slunce, které ve středu 22. listopadu v 15.02 hodin vpluje do vašeho znamení a odstartuje období vašich narozenin.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jste znamení, které sází na jistotu, ale v tomto období vám prospěje nebát se experimentovat. Budete mít totiž kreativní a velmi originální nápady, navíc konstelace napovídají, že dojde na symbolický start ve vydělávání peněz, takže každá inovace posílí vaši finanční základnu. Týká se to i jedinců spravujících například útulek, protože horoskop naznačuje i příjmy formou darů mecenášů. V druhé polovině týdne se zásadně nepřibližujte k velkým zvířatům, což platí pro skot, koně i vysokou. Skončilo by to karambolem, dost možná pobytem v nemocnici.

Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Hladit cizí pejsky se vám tentokrát vymstí, v lepším případě vás umažou. Zkušenost s mohutnými zvířaty však může být o hodně dramatičtější, tak se jim raději vyhýbejte Foto: hedgehog94, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

První lunární čtvrtka ve vašem znamení je de facto výjimečné období. Bude vám to brilantně pálit, a když uděláte zásadní rozhodnutí, nikdy toho nebudete litovat. Vše totiž promyslíte do poslední tečky, a díky tomu dokonce zvrátíte něco neblahého z minulosti, což se týká hlavně nepodařených obchodů, získání ztraceného majetku nebo veřejného uznání za něco, za co vás z nevědomosti či neschopnosti pochopit meritum věci a vidět do budoucnosti mnozí zatracovali. Máte-li poslední dobou tolik práce, že vám nezbývá čas věnovat se rodině, vše blízkým mnohonásobně vynahradíte o víkendu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Znásobí se váš vrozený šestý smysl, a tak konečně rozpoznáte, kdo vám celkem pravidelně lže a přátelí se s vámi ze zištných důvodů. Veřejně to ale neventilujte, čas na to, abyste jim uštědřili lekci, dozraje v prosinci. Uprostřed týdne se můžete potýkat s pracovním přetížením, ale i to si nechte pro sebe. Nadřízení totiž nepřiznají, že na vás nakládají příliš, naopak by začali pochybovat o vašich schopnostech a tu radost jim neudělejte. Když budete chodit včas spát, dobijete si baterky, o víkendu už neblahé konstelace pominou a vy se opět budete cítit „jako ryba ve vodě“.

Související témata:

Načítám