Hlavní obsah

Sportovní horoskop: Berani se rvou o vítězství, Raci jsou šlofíkáři a Panny cvičí pro zdraví

Foto: bbernard, Shutterstock.com

Foto: bbernard, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S letními měsíci často stoupá touha po fyzické aktivitě a ven za sportem to láká nejen děti, ale i dospělé. Ale ne každý je náruživý nadšenec do pravidelného pohybu. Některá znamení se nezastaví, ale jiná raději odpočívají v křesle. Jak jste na tom vy?

Článek

Pro někoho je sport a pohyb každodenní součást života, bez které si svoje fungování vůbec nedokáže představit. Jiní zase vědí, že by se sportovat mělo, protože je to zdravé, ale když si mohou větší aktivitu odpustit, určitě se nezlobí. Každému co jeho jest… Která znamení patří mezi největší sportovce skoro závislé na pohybem vyplavených endorfinech a kdo radši klidně posedává po kavárnách a sleduje svět pěkně z lavičky?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Toto znamení bylo pro pohyb a sport snad stvořeno! Berani jsou ztělesněním neklidu a neposedí na místě ani pět minut. A podporují to i jejich další vlastnosti – zejména netrpělivost, která je nutí neustále poskakovat a hledat, čím by se mohli zabavit, nebo soutěživost, jež je žene přímo a po hlavě do sportovních utkání s každým, kdo se rozhodne s nimi soupeřit. Mají zkrátka na pohyb buňky i motivaci, baví je a jde jim a měli by tuto část své osobnosti pravidelně rozvíjet.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Klidní Býci rozhodně nejsou první, kdo vás napadne, když se řekne „na chvíli neposedí“. Naopak, sedět umějí výborně a jejich vnitřní klid je pověstný. Na druhou stranu to nejsou ale žádní lenoši, naopak. Jejich houževnatost a výdrž způsobují, že když už se do sportu pustí, bývají většinou velmi dobří. Jen se do něj nepouštějí moc často… Víc jim vyhovuje poklidné posezení třeba na zahrádce restaurace než pobíhání po tenisovém kurtu anebo na běžecké trase. Hezky pomaličku a v klidu.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Býci sportovat umějí náramně dobře, ale moc se jim do toho nechce. Raději posedí u kávičky nebo třeba s knihou v ruceFoto: GaudiLab, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci bývají rychlí a roztěkaní a i když si tuto jejich rychlost lidé většinou spojují spíš s bystrým přemýšlením a obratným jazykem, toto tempo se přenáší i do jejich „fyzického“ života a rozhodně je lze zahrnout mezi pohybově nadaná znamení. Většinou nevyhledávají sport jako takový, ale rádi jsou v běhu, ve středu dění, chtějí všechno vidět a slyšet a zažít – a to je zákonitě rozhýbe i ve chvílích, kdy by možná raději poseděli. V každém případě to nejsou žádní povaleči.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se do sportu nijak zvlášť neženou. Jejich životní tempo je spíš klidnější, a když už se do nějakých pohybových aktivit pustí, nebývá to kvůli pohybu samotnému, ale kvůli společnosti ostatních. Rádi tráví čas aktivitami s lidmi, na kterých jim záleží, a různé sportovní hry nebo třeba pěší turistika a výlety jim k tomu poskytují příležitost. Díky blízkým se tak Rakům často podaří zlomit jejich typickou pohodlnost, ale i tak se řadí spíše mezi klidnější znamení, která mají bohatý vnitřní život a rádi si ho v klidu a vsedě užívají.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

S tímto znamením je to komplikovanější. Od přírody jsou Lvi velmi pohodlní lidé, kterým to nejvíc sluší se šálkem kávy v kavárně nebo na pohovce. Jenže zároveň jsou také velmi oddaní péči o své zdraví a jejich fyzická stránka je pro ně posvátná. Proto se sportu věnují opravdu často a bývají v něm velmi úspěšní – ale všechno je to jen „naoko“: velké pohybové aktivity jim rozhodně nejsou úplně přirozené a nepřinášejí jim plné uspokojení. Zato ke klidnému relaxu pod slunečníkem je zlákáte velmi snadno.

Foto: vectorfusionart, Shutterstock.com

Lvi milují svůj klídek, jenže také milují svou tělesnou schránku. A ta pohyb zkrátka potřebuje…Foto: vectorfusionart, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou známé svým velmi praktickým a organizovaným založením. A to je také vede k pravidelnému pohybu, protože je to zdravé a pro organismus výhodné. Ale že by byly do sportu nějak nadšené? Že by nedokázaly v klidu posedět a musely neustále někde pobíhat, protahovat se a poskakovat? Ne, to k tomuhle znamení nesedí. K pohybu přistupují čistě účelově: nemají k němu sice negativní postoj, ale ani jím nežijí. Je to zkrátka jen další bod na jejich každodenním programu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Zrozenci v tomto znamení si letní den užijí nejlépe na dece nebo lehátku, kde mohou poklidně odpočívat a nechat se ukolébat příjemným teplem. Váhy většinou nejedou na velké výkony: nejsou soutěživé a nemají nekonečné zásoby energie, které je potřeba spálit. Klidně si dají raději zmrzlinu a nohy nahoru a budou úplně blažené. Sport je pro ně něco navíc, aktivita, kterou se čas od času rozhodnou podniknout, ale určitě to není každodenní součást jejich života.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři patří – pro někoho možná trochu překvapivě – ke sportovně nadaným a vždy velmi akčním znamením. Většinou netíhnou k skupinovým sportům, jdou na to víc individualisticky a vynikají třeba v běhu nebo jiných sólových aktivitách. Mají v sobě dobrodružné sklony a také touhu stát v čele. Navíc se v nich sváří mnoho vášní a energií, které drží pevně pod pokličkou, a sport a pohyb vůbec pro ně představují ideální způsob, jak ze sebe dostat napětí.

Foto: True Touch Lifestyle, Shutterstock.com

Štíři se tváří tajemně a udržují si odstup, ale milují individuální pohybové aktivityFoto: True Touch Lifestyle, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci v sobě mají oheň, který se sice neprojevuje neklidnou rozlítaností jako u Beranů, je ale stále přítomný a dost zásadně ovlivňuje veškeré jejich aktivity. Jsou rádi v pohybu, nebaví je ustrnutí v žádné životní oblasti a projevuje se to také v jejich dobrodružném přístupu k životu. Umějí si užívat přítomný okamžik a z toho plyne také jejich láska k fyzickému pohybu, který je naplňuje i povzbuzuje – a navíc jsou hned vidět výsledky. Nejsou to fanatičtí sporťáci, ale pohyb je rozhodně baví a jde jim.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Patří k nejklidnějším znamením zvěrokruhu. Sport Kozorozi většinou provozují jako součást své rutiny – je pro ně většinou na stejné úrovni jako třeba čištění zubů. Nebývá to aktivita, kterou by si vyloženě užívali, ale spíš potřebný rituál. Daleko víc jim vyhovují spíše intelekt stimulující aktivity všeho druhu a nicnedělání pro ně rozhodně není nepřítel. Dokážou najít krásu v tichém rozjímání a poklidném pozorování světa a dovedou procítit a prožít daný okamžik tiše a v hloubi své duše.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou trochu záhada. Na jednu stranu jsou to sopky překypující neklidnou, nevybouřenou energií – a mají jí v sobě opravdu nadbytek - ale na druhou stranu ji málokdy vybíjejí právě sportem. Přetlak v nich je spíš kreativní, impulzivní… Občas se sice může stát, že je přivede třeba k běhu nebo na hodinu aerobiku, ale spíš ho investují jinak. Nejsou tedy vlastně ani jedno – mezi šlofíkáře nepatří, ale nezapadnou ani mezi aktivní sportovce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou spíš v dolní polovině pomyslného žebříčku sportovních nadšenců. Nejsou to zápecníci a baví je procházky a výlety a nezaleknou se ani větší túry někam do neznáma, ale rozhodně je to netáhne ke každodennímu sportování a velkým výkonům. Tyto fyzické ambice v sobě nemají a nežene je ani žádný nepotlačitelný neklid. Výjimku tvoří návaly emocí – když je to popadne a je toho na ně citově moc, dost často dají psychickému napětí průchod právě fyzickou aktivitou. A v takové chvíli je lze klidně zařadit mezi vášnivé sportovce.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám