Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býky čeká dobrá zpráva v práci, Raci si ujasní, komu mohou věřit. Co čeká vás?

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abyste v předvánočním shonu na nic nezapomněli, o to se postará skvělá tvůrčí vazba Slunce se Saturnem (sextil). Je takřka vyloučené, abyste prošvihli nějaký termín či schůzku, důležité také je, že se zmobilizuje vaše psychika i pozornost, takže nebudete dělat chyby v práci ani doma, natož se hroutit z náročnějších úkolů.

Článek

Jenže se říká, že výjimka potvrzuje pravidlo, což bude platit uprostřed týdne, kdy byste mohli být rozdovádění ostrým mokem a ztropit parádní kotrmelec. Horoskop vám proto doporučuje kolem středy nepít alkohol, neboť s neharmonickým Neptunem (kvadratura se Sluncem) byste se někde zapomněli, co horšího, měli byste „opilecké okno“, a navíc z ostudy kabát. Raději pozorujte noční oblohu! Excelentní podívanou totiž uspořádá meteorický roj Geminidy, který bude mít své maximum 14. prosince, svištět noční oblohou bude ještě o víkendu, i když už méně intenzivně.

O těchto létavicích se z dávných dob traduje, že jsou „krotitelé sobeckého ega“. Každoročně se vracejí, aby každému z pozemšťanů připomněly, kde jsou vaše limity, abyste rozlišovali odvahu od lehkovážného riskování, hrdost od „samožerství“, a hlavně si uvědomili, že bez rodiny byste byli pouhé zrnko písku v nekonečném Vesmíru…

Dokonce k zastavení, sebezpytování a přehodnocení svého chování a priorit vás nenásilnou formou v pátek 16. prosince nasměruje Měsíc v poslední čtvrti, což je střed mezi úplňkem a novem. Nastane ve znamení Panny, které je mistrem v analyzování, navíc se jedná o proměnlivé, flexibilní a až nebývale praktické znamení. Tato lunární fáze vás přiměje k inventarizaci a zbavení se všeho, co již nepotřebujete a co vás obtěžuje, počínaje věcmi, oblečením a konče lidmi, kteří jsou „zloději“ vašeho času a psychické pohody.

Musíte uznat, že je to ideálně načasované, protože si ještě před svátky uděláte pořádek doma, v práci i sami v sobě, skvělé je, že tento „úklid“ proběhne až nebývale hladce a rychle! Měsíc totiž bude v daný okamžik v sídle dvojhvězdy Chara (Cor Caroli), která propůjčuje chytrost, hluboký vhled, obratnost a schopnost bleskově reagovat, dokonce funguje jako hvězdný navigátor, aby se člověk ve změti akcí, stejně tak v neznámé krajině neztratil…

Beran (21. 3.–20. 4.)

Až do čtvrtka se stane jakýmsi pravidlem, že vy nakousnete myšlenku a za vás ji dokončí někdo starší, než jste vy. Budete mít totiž problém s vyjadřováním a lidé o generaci starší vám budou jakoby číst myšlenky a pointu řeknou za vás. Ve druhé polovině týdne si ujasníte, co nemáte pod kontrolou, a fofrem to napravíte, což se týká práce i soukromí. Berete-li pravidelně léky, zásobte se předem na svátky, protože příští týden se stane váš medikament nedostatkovým zbožím…

Býk (21. 4.–21. 5.)

Mile vás nejspíš zaskočí povýšení, kariérní vzestup, nadstandardní prémie nebo nečekaný benefit od zaměstnavatele. Ocitnete-li se kolem středy v davu lidí, hlídejte si osobní věci, hlavně platební karty, neboť vás horoskop varuje před „kapsáři“. Konstelace druhé poloviny týdne zprostředkují single osobám seznámení za velmi neobvyklých okolností, ale samozřejmě platí rčení: „Kdo nikam nejde, s nikým se nesejde.“ Netušíte-li, co koupit svým blízkým pod stromeček, vyčkejte do víkendu, neboť v sobotu a neděli dokážete číst myšlenky druhých.

Foto: vchal, Shutterstock.com

Býci by si měli dát pozor na kapsářeFoto: vchal, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Máte-li cokoli právně nedořešené, věnujte se tomu v první polovině týdne, protože harmonický Saturn ve vašem sektoru spravedlnosti naznačuje dohodu ve váš prospěch, a týká se to i revize nejasných či nevýhodných smluv. V práci se držte zavedených postupů, protože ať už vás napadne cokoli, půjde vesměs o nereálné fantazírování, kterým byste zdržovali sebe i ostatní. O víkendu vám konstelace vytvoří ideální příležitost uzavřít spor se ženou ze širší rodiny, aniž byste museli krčit hřbet nebo v něčem ustoupit.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Budete se muset zaobírat záležitostí týkající se nějakého muže z vaší rodiny, patrně otce, kterou před ostatními tutláte. Tentokrát se vám ale konečně podaří za problémem udělat závěrečnou tečku. Ve druhé polovině týdne na něco z gruntu změníte názor, patrně se to bude týkat náboženství nebo jisté ezoterické disciplíny. Díky tomu si ale také ujasníte, komu můžete natolik věřit, že si nemusíte to, co vám sděluje, ověřovat a naopak, kdo pouze papouškuje naučené fráze, ale když se v tématu zajde hlouběji, neví zhola nic.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Hrajete-li poslední dobou ve vztahu, v práci nebo podnikání „druhé housle“, podaří se vám nastolit rovnováhu a druzí konečně přestanou rozhodovat o vás bez vás. Uprostřed týdne obcházejte obloukem vodní břehy a vyhýbejte se chemikáliím, neboť vám hrozí zranění ve spojení s vodou a při manipulaci s těkavými látkami. Máte-li vy nebo vaši potomci finančně náročného koníčka, během víkendu si ujasníte, zda má vůbec smysl dál ho provozovat.

Foto: Shebeko, Shutterstock.com

Lvi by měli zvážit, zda se vyplatí pokračovat ve finančně náročnějším koníčkuFoto: Shebeko, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Parádně se vám zvýší sebevědomí, když zjistíte, že v práci zvládnete i úkony, se kterými nemáte žádnou zkušenost, nebo vám chybí patřičné vzdělání. Skvělé také bude, že vaše šikovnost a důvtip neuniknou oku nadřízených, a zařadí vás mezi adepty vhodné na vyšší pracovní pozici. Ve druhé polovině týdne se symbolicky zvedne „neptunská mlha“ ve vašem sektoru mezilidských vztahů a odhalí jedince, kteří vás pouze „vykořisťují“. S těmi se rozloučíte v cuku letu.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Nejspíš se konečně vypořádáte s čímsi nepříjemným z minulosti, co už dlouho negativně ovlivňuje váš život po všech stránkách, mezilidské vztahy a patrně s velkou pravidelností i budí ze spaní. Provozujete-li nějaké duchovní praktiky, meditujete, kolem středy zažijete parádní astrální cestování. V závěru týdne držte jazyk za zuby v práci a raději se nevybavujte se sousedy. Budete mít totiž tendenci pořád si stěžovat, jak jste unavení, utahaní, že vás píchlo tuhle a tamhle, a vykoledujete si pověst hypochondra.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Možná se budete muset postarat o staršího příbuzného. Naštěstí s ním bude taková legrace, že to ani omylem nebudete vnímat jako povinnost. Opatrní buďte v případě nákupů uměleckých předmětů a šperků, zejména s drahými kameny, mohli byste si pořídit drahou imitaci či plagiát. Úplně vám „vypadne z oka“ někdo z dobrých známých. Zjistíte totiž, že je amorální držgrešle, a tak ho začnete ignorovat, prostě se vynasnažíte, aby vás s ním nikdo nespojoval.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři by mohli prožít příjemné chvíle se staršími příbuznýmiFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Jste znamení, které nechává hodně věcí na poslední chvíli. Aby vás nedodělky a nesplněné povinnosti nezavalily těsně před svátky, o to se postará horoskop tohoto týdne. Aktivity a povinnosti si budete pečlivě plánovat tak šikovně, že neuděláte ani krok navíc. Jedinci, kteří musejí každodenně dojíždět spoustu kilometrů do zaměstnání a mají v úmyslu se přestěhovat, protože je cestování zmáhá a okrádá a drahocenný čas, by měli číst inzeráty. Objeví nabídku bytu v lokalitě svého pracoviště.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Jste jediné znamení, které by mohlo schovat dárky tak dokonale, že je posléze nenajde. Budete totiž příliš často mimo, zasnění a nesoustředění, tak pro svůj klid to, co koupíte, nechte u sousedů nebo příbuzných. Po setmění nechoďte nikam bez doprovodu, zabloudili byste i v okolí bydliště. Parádně se proberete v závěru týdne už i proto, že dojde na vaše slova. Něco dopadne přesně tak, jak jste před nedávnem prorokovali, a člověk, který vás nebral vážně, si lidově řečeno naběhne na vidle.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Zásadně neřešte problémy známých! Jejich interpretace totiž bude zkreslená, oni nebudou oběť, ale ten, na koho budou s velkým gustem nadávat. Čekáte-li netrpělivě na peníze z cizích zdrojů, nevyjímaje proplacení dotací či dávek na bydlení, dorazí, ale těsně před víkendem. Ve dnech volna se snažte na minimum omezit cestování a zapomeňte na nákupy za hranicemi. Vrátili byste se s prázdnou a pořádně otrávení, protože všude budou dlouhatánské kolony.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Nedávný spor se zvrtne do ostré bitvy, ale z toho si těžkou hlavu nedělejte. Půjde o člověka, se kterým jste si nikdy nerozuměli, dokonce podkopával vaši pověst a už dávno jste s ním měli utnout veškeré kontakty, což tentokrát konečně uděláte a s takovou grácií, že na to nikdy nezapomene. Patrně uzavřete tajnou dohodu s nadřízenými, de facto jim vytrhnete trn z paty i za cenu, že víkend strávíte pracovně. Ale utuží se vaše vzájemná důvěra a finanční odměna také nebude zanedbatelná.

Související témata:

Načítám