Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Lvi nebudou vědět, kam dřív skočit, Panny vydělají majlant a Raci podlehnou emocím

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Foto: maxbelchenko, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer nad jihozápadním obzorem bude pouhým okem viditelný Merkur Epimétheus, který ve středu 21. prosince dosáhne maximálního východního prodloužení (elongace). Ve starověkém světě tato jeho fáze zvěstovala získání kontroly nad vším, co zůstalo bez dozoru, a připomenutí toho, co bylo zapomenuto, včetně tradic.

Článek

Merkur Epimétheus, který vychází a zapadá po Slunci, dosáhne největší elongace v sídle hvězdy Sheliak, a ta má spojitost s hudebním nástrojem lyrou. Z toho lze dovodit, že se v tomto vánočním týdnu bude muzicírovat daleko víc než předchozí roky, a patrně zazní i hodně staré koledy, které mnozí uslyší poprvé v životě.

Ve středu 21. prosince v 22.48 hodin Slunce vstoupí do znamení Kozoroha, nastane tedy zimní slunovrat (Yule) a započne astronomická zima. Noc na čtvrtek bude nejdelší v tomto roce, ale poté se dny začnou pomalu ale jistě prodlužovat. V pátek 23. prosince Slunce dohoní Luna a v 11.17 hodin nastane novoluní, což znamená, že sobotu 24. prosince, čili Štědrý den, prožijete při „zrození“ nového Měsíce, což je skvělé. Jedná se totiž o lunární fázi, při níž panuje vřelá a láskyplná atmosféra, což podpoří i vládce novoluní Saturn. Bude na stupni tropického zodiaku, jehož klíčovými slovy jsou úcta, starostlivost a optimismus.

Aby měl nejen tento den, ale i nedělní Boží hod pohádkový nádech, o to se postará král mystiky Neptun, který bude v harmonické vazbě s Merkurem (sextil). Diskutovat se bude o všem možném, ale vesměs půjde o vtipné a milé rozhovory. Tato konstelace totiž symbolicky „zamlží“ nepříjemné vzpomínky a všem znamením zodiaku propůjčí toleranci, bezmeznou fantazii, psychické schopnosti, a dokonce pomyslně rozpustí neviditelný závoj mezi světy, takže o víkendu možná zažijete něco úžasného, leč nevysvětlitelného. Neptun s Merkurem prostě předvedou, že se zázraky skutečně dějí, že mezi nebem a zemí opravdu existuje „něco“ fascinujícího, na co je ale lidský rozum krátký.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Neodkládejte nic, co má souvislost s prací, změnou povolání, získáním lepší nebo vyšší pracovní pozice. Čtěte inzeráty, přihlaste se do konkurzu, choďte na pracovní schůzky, promluvte si se šéfem. Planetární konstelace totiž aktivují váš sektor kariéry a to, co v první polovině týdne zasejete, sklidíte hned zkraje nového roku, což se týká i jedinců, kteří se živí uměním, hudbou či pořádáním veřejných akci. Víkend bude pro vás nejemotivnější v letošním roce, tak se nedivte, že bude stačit maličkost a vám se zalesknou slzy v očích.

Býk (21. 4.–21. 5.)

První polovina týdne je ideální k výběru zimní dovolené, neb vás opanuje dobrodružný duch. Pracujete-li ve výzkumu nebo jste badatelé, napilno budete mít kolem středy, kdy objevíte něco průlomového. Všichni začnete být oproti předchozím obdobím mnohem tolerantnější k lidem s odlišnými názory, zejména se to týká politiky, víry a duchovních nauk. Neptun s Merkurem vám totiž propůjčí schopnost číst z gest a mimiky druhých a vy díky tomu zjistíte, že i když se s vámi příbuzní či známí dohadují, není to projev nepřátelství.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Jestli se nemůžete na nic soustředit, protože se už vidíte na horách, je to v pořádku. Hvězdy vás totiž „naprogramovaly“ na plánování zimních radovánek Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Nejspíš bude muset v první polovině týdne řešit cosi kolem peněz, může jít o pojištění, stanovení nové výše splátky úvěru nebo sociální dávky. Podnikatele nemine svým způsobem boj, neb bude hrozit, že přijdou o právo rozhodovat o financích či firemním majetku. Ať už se kolem peněz bude dít cokoli, vše vyřešíte ke své spokojenosti a to je nejdůležitější. O svátcích se symbolicky naladíte na duchovní frekvenci, a pokud jste nikdy nebyli na půlnoční mši, tentokrát si ji nenecháte ujít.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pokud váš milostný život sklouzl do stereotypů, opět se mezi vámi zažehne jiskra a bez drahé polovičky neuděláte ani krok. Konstelace ale také můžou znamenat, že pokud je jeden z vás nemocný, konečně se jeho zdravotní stav zlepší. Jste-li single, horoskop naznačuje novou známost, ovšem cestičku k srdci své nové lásky si proklestíte až koncem roku, tak buďte trpěliví. V druhé polovině týdne zřejmě navštívíte akci, která bude mít něco společného s mystikou či ezoterikou, a nějaké téma vás tak nadchne, že se rozhodnete proniknout do něj hlouběji.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Jste vlastně jediné znamení, které by mělo brzdit. Proměníte se totiž v mírné workoholiky, prostě se budete snažit převzít iniciativu v práci i doma. Myslete i na sebe, jinak si sáhnete na fyzické dno. Horoskop vám však ohlašuje i pozitiva. Například dostanete od zaměstnavatele velkorysé prémie, přímo finanční žně čekají prodejce ve stáncích, a pokud máte podanou žádost o invalidní důchod nebo proplacení zdravotních pomůcek, zejména takových, které ulehčují pohyb, bude vám vyhověno.

Foto: TZIDO SUN, Shutterstock.com

Pod vlivem konstelací zapomenete na to, že jste jenom člověk, a budete se snažit zvládnout i nemožné. „Zaplatíte“ za to únavouFoto: TZIDO SUN, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Na tento týden budete vzpomínat hodně dlouho nejen vy, ale hlavně vaši nejbližší. Probudí se totiž vaše „vnitřní dítě“, a tak si vánoční atmosféru budete opravdu užívat na plné pecky. Máte-li děti a některá přání, co chtějí najít pod stromečkem, jste považovali za pouhé vyhazování peněz, rozleží se vám to v hlavě a vysněnou věc jim přece jenom koupíte. A to nejdůležitější nakonec. Nepodceňujte možnost investovat jenom proto, že vám nabídku učiní osoba o generaci mladší, než jste vy. Vyděláte majlant.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Pokud doma něco nerezonuje s vaším vkusem, zejména uspořádání nábytku, v první polovině týdne se pusťte do úprav. Budete mít úžasnou fantazii i praktický přístup a s touto výbavou si domov vyladíte k dokonalosti. Připravte si jeden dárek navíc, ideálně knihu, protože na Štědrý den vás může překvapit nečekaná návštěva. O víkendu si najděte chvilku na prohlížení fotografií a písemností po předcích. Prvotně vás tato činnost uklidní a nejspíš najdete dokument, který vám v tom dobrém objasní něco z dětství.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Máte-li v úmyslu pořídit si jiné nebo nové auto, realizujte akci v první polovině týdne. Vyberete praktické, úsporné a bezpečné vozidlo, prostě budete mít opravdu šťastnou ruku. Víkend se zařadí mezi vaše nejduchovnější období letošního roku. Dokážete se i za bílého dne napojit na „vyšší sféry“, ale o tom, co se vám děje, mlčte. Kdybyste lidem vykládali, co vidíte vnitřním zrakem, mysleli by si, že je lidově řečeno „taháte za fusekli“, v horším případě, že vám začíná strašit ve věži.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Kupovat si na zimu auto sice vypadá nerozumně, ovšem je to moudré rozhodnutí. Navíc si vyberete spolehlivé vozidlo, s nímž budete spokojení Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Z gruntu se změní váš přístup k penězům. Myslet budete až neuvěřitelně prakticky a strategicky plánovat, v ruce otočíte každou korunu, ale úplně zbytečně. Vám se totiž sejde dost peněz a de facto se u vás projeví hamižnost. Naštěstí se vám rozsvítí v hlavě v druhé polovině týdne a na svátky pořídíte laskominy a delikatesy, které patrně všichni v rodině a stejně tak návštěvy ochutnají poprvé v životě. Neděle bude klíčová pro ty z vás, kteří mají spory s rodiči svými nebo drahé polovičky. Konečně se usmíříte.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Tam, kde jste poslední dobou „hráli druhé housle“, se opět chopíte vedení, což se týká pracovních záležitostí i soukromí. Dojde totiž nejen k jakési obnově vašich psychických i fyzických sil, ale dokonce se zdvojnásobí. Tak konečně realizujte rozhovory, z nichž jste měli tak velké obavy, že jste je odložili. V komunikaci nebudete mít v zodiaku konkurenci a jednání dopadnou přesně tak, jak potřebujete. O víkendu se zařadíte mezi šťastlivce, kteří si můžou ve snech popovídat se svými předky.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

V první polovině týdne se ocitnete v jakémsi „mimózním“ stavu, který vás udrží v bezpečné vzdálenosti od všeho negativního. Dokonce si dopřejete oddych od lidí a uděláte dobře, protože rozjímání v klidu a o samotě vám umožní vypořádat se s něčím, co ve vás poslední dobou vyvolává úzkost. Parádně ožijete kolem čtvrtka, neb vám vrátí peníze, které jste už odepsali jako „nedobytný dluh“. Na Boží hod připravte víc pohoštění, než bývá zvykem, neb si u vás až do noci návštěvy budou podávat dveře.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Okolnosti vás přinutí opustit komfortní zónu a pravidelně vyrazit do ulic, ale ztráta času to nebude. Potkáte spoustu známých, které jste už dlouho neviděli, a možná si s někým dokonce dohodnete lukrativní kšeft. Nezapomeňte ani na kontakty na sociálních sítích, i zde totiž můžete dostat nabídku na dlouhodobou spolupráci. Sled pozitiv bude pokračovat i o víkendu. Harmonický Merkur ve vašem sektoru přání vám skutečně splní jeden sen, ale jaký, to vám nepovíme; přece vám nepokazíme překvapení!

Ať se vám nejen o Vánocích daří a plní přání na počkání!

Reklama

Související témata:

Načítám