Hlavní obsah

Ryby povýší, Lvi jsou v ohrožení nemocí a Berani se zamilují. Co čeká v prosinci podle karet vás?

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Zase po roce jsou tady Vánoce – ne tak úplně, ale už za chvíli! Přišel čas otevírat okénka v adventním kalendáři a taky zjistit, co přinese prosinec právě vašemu znamení zvěrokruhu.

Článek

Prosincový úplněk je osmého prosince. Měsíc vstoupí do znamení Blíženců, což znamená, že dojde na velkou náladovost na všech frontách. Dny kolem úplňku budou nevyzpytatelné, tak se víc hlídejte, abyste k všeobecnému napětí ještě nepřispěli i vy. Ze zdravotního hlediska pak pozor na úrazy horních končetin, ruce budou ve velmi zranitelném postavení, stejně jako plíce a průdušky – tak ať Štědrý den neslavíte v posteli. Co má prosinec připraveného pro vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Vztahy – Blázen: Přichází čas něčeho nového, nových začátků a svěžího větru. Hlavu i srdce mějte otevřené a připravte se, že vám do života vtančí někdo, kdo vám vezme dech.

Zdraví – 8 holí: Klíčem ke zdraví je pro vás na konci roku pohyb, zaměřte se na rozvoj zdravého životního stylu a začněte sportovat. Ačkoli bývá konec roku poměrně líný, vy si to dovolit nemůžete.

Práce – 10 pohárů: Konec letošního roku jako by se vám snažil vykompenzovat všechny problémy, které jste v práci museli řešit. Všechno půjde daleko hladčeji a nadějněji, než jste si kdy vůbec představovali.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Vztahy – 4 pentakly: Někdo vám ublížil natolik, že jste se stáhli do ulity a odmítáte z ní vylézt, uznat, že ne všichni jsou zlí. Vánoce jsou za rohem, seberte odvahu a přijměte lásku těch, co vám ji nabízejí.

Zdraví – Síla: Pozitivnější kartu si v této oblasti lze sotva představit – jste zdraví jako řípa, pokud se o vás nějaké nemoci pokusí, se zlou se potážou. Máte tuhý kořínek a nic si na vás nepřijde.

Práce – 6 holí: Rok 2022 zakončíte opravdu na silnou notu a podaří se vám dosáhnout něčeho, na čem jste dlouho tvrdě pracovali. Užijte si své okamžiky na výsluní a naučte se přijímat chválu, když si ji zasloužíte.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Láska nic moc, ale v práci se bude Býkům dařitFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Vztahy – páže pentaklů: Dobré zprávy, to je to, co vás v prosinci čeká. Tahle karta může znamenat miminko i nového přítele či kamarádku. Zkrátka někoho, kdo vám přinese do života lásku a rozsvítí ho jako prskavku.

Zdraví – Luna: Než se začnete starat o druhé, postarejte se o sebe. Je potřeba, abyste najeli na nějaký způsob duševní hygieny a nenechali na sebe věci tolik dopadat. Pokud řešíte nějaký problém, najděte si terapeuta, za to se rozhodně nemusíte stydět.

Práce – 2 pentakly: Musíte najít rovnováhu, upustit trochu stresu, který vás pod návalem úkolů, které chcete stihnout před koncem roku, začíná zmáhat. Nikdo nemůže pracovat 24/7, ani vy ne. Myslete taky na čas, který strávíte s blízkými.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Vztahy – 3 poháry: Karta spolupráce může poukazovat buď na kvalitní čas strávený s vašimi blízkými (což se v prosinci nabízí), nebo taky mnohem konkrétněji: na svatbu. Čeká vás snad zimní veselka?

Zdraví – 8 mečů: Zdravotní obtíže, kterými trpíte, vás omezují, cítíte se spoutaní a frustruje vás, že nemůžete všechno, co byste chtěli. Smiřte se s tím. Klid v duši a mysli přinese klid i tělu, a všechno se zlepší.

Práce – král pentaklů: V prosinci poznáte, že se na vás v práci spoléhají, jste tím základním kamenem, na kterém se dá stavět a který se postará, že všechno pevně drží. Pokračujte v tom, co děláte, pomalu a trpělivě vpřed.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Vztahy – 7 mečů: Přiznat si, že vás podrazil někdo, koho jste si pustili pod kůži a oblíbili, není snadné. Bohužel je však ve vašem životě někdo, kdo vás jen vodí za nos za účelem vlastního obohacení. Udělejte za tímto vztahem pěkně tlustou čáru!

Zdraví – 5 pentaklů: Prosinec pro vás bude po zdravotní stránce poněkud vyčerpávající, budete muset řešit menší i větší zdravotní potíže. Aby se něco změnilo, je potřeba udělat radikální řez, pustit se do zdravější životosprávy.

Práce – královna pohárů: Okouzlí vás kdosi s velkou vizí a filozofií, který vám vlije energii a nadšení do žil jako už dlouho nikdo. To je samo o sobě pozitivní, nefixujte se však na nikoho jiného než sami na sebe, protože jen vy můžete své úkoly dotáhnout do konce.

Foto: Undrey, Shutterstock.com

Lvi by měli dobře živit tělo, budou potřebovat hodně silFoto: Undrey, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Vztahy – Ďábel: Vánoce pro vás nejsou jednoduché, při setkávání s rodinou padáte pořád do těch samých pastí a vzorců, které vám rozhodně neprospívají. Nenechte se tentokrát zahnat do kouta a stůjte si za svým.

Zdraví – 2 hole: Vaše zdraví bude pevné, nehrozí vám žádné velké obtíže. Pečujte o sebe zejména psychicky, nebuďte lhostejní ke svému duševnímu stavu. Vánoce umí být těžkým obdobím, nejsou to jen svátky klidu a míru.

Práce – Milenci: Potřebujete vybalancovat svou jinovou a jangovou energii tak, abyste na věci příliš netlačili, ale zároveň nestáli moc v pozadí. Nebojte se navrhovat, ale zároveň si vyslechněte i návrhy druhých, veďte, ale také se nechte vést, když je to třeba.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Vztahy – Mírnost: Ve vztazích potřebujete najít rovnováhu mezi braním a dáváním – karta však nehovoří o tom, na které straně těchto vah stojíte právě vy. Zamyslete se a buďte k sobě upřímní. A pak s tím dle výsledku naložte.

Zdraví – 5 pohárů: Prosinec vám přinese problémy v podobě depresí nebo úzkostí. Pokud se cítíte zničeně a unaveně, nepodaří se vám najít řešení žádných vašich problémů. Vyhledejte pomoc, kterou potřebujete, uleví se vám.

Práce – 9 holí: Prosinec vám hází klacky pod nohy, práce stojí, protože lidi dovolenkují a nedá se jim dopsat, zkrátka jedna překážka za druhou. Nevzdávejte to, ačkoli vám všechno přijde jako boj s větrnými mlýny.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Vztahy – královna holí: O Vánocích vás čeká setkání s „hlavou rodiny“, silnou ženskou postavou, která do značné míry ovládá váš život. Připravte se na to a možná se i trochu obrňte, nebude to setkání úplně jednoduché.

Zdraví – 8 pohárů: Na pořadu dne pro vás bude zejména psychické zdraví – stojíte na počátku dlouhé cesty za sebepoznáním. Bude vás to stát mnoho sil, ale je důležité na svojí psychice zapracovat, za poslední dobu dost utrpěla.

Práce – 5 pohárů: To, co vás čeká na kariérní frontě, nebude nic pěkného. Obrňte se, připravte se, i nehezké věci se někdy dějí. Tato karta však znamená, že po období smutku zase přijde radost a vy situaci dokážete ustát.

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Vztahy – král pentaklů: Karta s velmi vyzrálou, dospělou energií znamená právě toto naladění pro všechny vaše vztahy. Máte před sebou poklidný prosinec, který si budete moct vychutnat v pohodě právě s těmi, které chcete mít po boku.

Zdraví – 2 poháry: Tato karta je ve všech ohledech dobré znamení, pokud máte nějaký zdravotní problém, začnete se uzdravovat, všechny větší i menší potíže se vyřeší. Buďte k sobě laskaví, zasloužíte si to.

Práce – Vůz: V práci se vám daří, máte pocit, že neustále postupujete kupředu a vzhůru, cítíte se motivovaní a plní energie. Využijte toho, že prosinec nabíjí málokoho, a udělejte si trochu náskok na kruté lednové dny.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Vztahy – 10 mečů: Listopad pro vás nebyl po stránce vztahů jednoduchý, ale světlo na konci tunelu je na dohled. To nejhorší je za vámi, teď je na čase sebrat síly a zvednout se ze země, načerpat energii od vašich milovaných.

Zdraví – páže pentaklů: Tato karta naznačuje zlepšení zdravotního stavu, dobré vyhlídky. Pozor dávejte ale na to, abyste si příliš nedopřávali a nezahlcovali své tělo, střídmost vám rozhodně neuškodí. Ani o Vánocích.

Práce – 4 meče: Potřebujete si odpočinout, a to dřív, než vás odpočívat donutí vesmír nějakou nepěknou chorobou. Prosinec je k tomu jako dělaný, rozhodně si vyberte všechnu dovolenou, kterou můžete!

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Kozorozi budou moci čerpat energii a lásku od svých blízkýchFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vztahy – 5 holí: Vánoce jsou pro vás vždycky jedna velká soutěž. Ti, se kterými se budete scházet, mají potřebu dokazovat, kdo je nejspokojenější, nejúspěšnější, kdo dá víc dárků… Nenechte se vtáhnout do hry, nikomu to neprospěje.

Zdraví – Mírnost: Jak praví už název této karty, držte se zkrátka a zmírněte všechny škodlivé zlozvyky, kterým lidé mají tendenci se koncem roku oddávat. Buďte na sebe mírní, pečujte o své tělo i mysl, však vás také provedly dalším rokem života.

Práce – 5 pentaklů: Prosinec přinese zahořklost a pocit odmítnutí, jako by vás kolegové z dění vynechávali. Uraženost a stažení se do sebe nepomůže, konfrontujte je, klidně a zdvořile, jak jen to půjde.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Vztahy – Slunce: Nechte se nabít pozitivní energií na dlouhou dobu dopředu! Vychutnávejte si obyčejné, každodenní okamžiky do poslední kapky, tyto dny budou plné úsměvů a krásných chvil. Zapamatujte si je i na horší časy.

Zdraví – Císařovna: Překypujete zdravím a cítíte se nejlépe za dlouhou dobu. Veškerá únava, útlum, bolesti, to všechno je pryč, jako by neduhy rozpustilo jiskření zimních prskavek. Budete zkrátka plni síly.

Práce – páže pentaklů: V práci dostanete příležitost se rozvíjet, růst a učit se nové věci. Rozhodně ji neodmítejte, jakoukoli sebekritiku, která vás může ochromovat, okamžitě zastavte. Dostanete možnost dosáhnout výš a dál. Nebojte se!

Reklama

Načítám