Článek
Postup
01.
Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte a zpěňte na rozpuštěném másle. Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno pokrájený česnek a po chvíli také houby. Pár kousků hub můžete vyjmout a nechat na ozdobu.
02.
Směs osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a otrhané lístky tymiánu (asi dvě snítky ponechte na ozdobu). Houby nechte změknout a pustit šťávu. Poté je zalijte vývarem a asi 20 minut na mírném plameni povařte.
SYTÉ HOUBOVÉ POLÉVKY VNESOU VŮNI LESA AŽ DOMŮ
03.
Polévku rozmixujte, podle potřeby dochuťte a nakonec zjemněte smetanou. Ještě chvilku provařte a poté odstavte z plamene.
04.
Hotový krém rozdělte do hlubokých misek, ozdobte houbami a čerstvým tymiánem. Poctivou chuť houbové polévky si nejlépe vychutnáte s kouskem čerstvého chleba.
Houby na každém kroku
Houby jsou teď v plné sezoně! Košíky se plní, les voní a nastal ideální čas si je dopřát v co nejvíce podobách.
- Polévky: Kulajda | Krkonošské kyselo | Valašská kyselica | Bramboračka
 - Omáčky: Nakyselo | Snadná smetanová | Z lišek | K masu i knedlíku
 - Chutně po našem: Řízky | Karbanátky | Guláš | Hubník | Bramboráky | Smaženice
 



