Hlavní obsah

Houby: Houbový krém se smetanou a česnekem

Hodnocení:
(27)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Co máte na houbové sezoně raději – sbírání, nebo konzumaci hub? Já zbožňuju obě činnosti, jen zpracovávání bych raději přenechala někomu jinému. Pusťte do svých domovů vůni lesa a vykouzlete tento lahodný houbový krém, na kterém si skvěle pochutná celá rodina!

Ingredience pro:
4 porce
Budete potřebovat
  • 500 g čerstvých hub
  • 2 cibule
  • 50 g másla
  • 6 stroužků česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 6 snítek čerstvého tymiánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření 12%
Článek

Postup

Krok 1: Houby očistěte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nasekejte a zpěňte na rozpuštěném másle. Jakmile zesklovatí, přidejte nadrobno pokrájený česnek a po chvíli také houby. Pár kousků hub můžete vyjmout a nechat na ozdobu.

Krok 2: Směs osolte, opepřete, přidejte drcený kmín a otrhané lístky tymiánu (asi dvě snítky ponechte na ozdobu). Houby nechte změknout a pustit šťávu. Poté je zalijte vývarem a asi 20 minut na mírném plameni povařte.

Krok 3: Polévku rozmixujte, podle potřeby dochuťte a nakonec zjemněte smetanou. Ještě chvilku provařte a poté odstavte z plamene.

Krok 4: Hotový krém rozdělte do hlubokých misek, ozdobte houbami a čerstvým tymiánem. Poctivou chuť houbové polévky si nejlépe vychutnáte s kouskem čerstvého chleba.

Zkoušíte rádi nové houbové recepty, nebo nedáte dopustit na pravou českou kulajdu?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek