Hlavní obsah
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Voňavá snídaně nebo lehký moučník ke kávě? Vyzkoušejte vláčný hruškový chlebíček s perníkovým kořením. Rozplývá se na jazyku.

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
Těsto
  • 300 g hladké mouky
    1
  • 3 ks vejce
    3
  • 180 g třtinového cukru
  • 70 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
  • 2 ks hrušek
  • 50 g vlašských ořechů
    8
K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 špetka skořice
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce, přisypte cukr a našlehejte do husté pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, perníkové koření a olej. Ušlehejte hladké těsto. Je-li příliš husté, můžete přilít trochu mléka nebo kefíru.

02.

Hrušky zbavte stopek a jádřinců. Slupku můžete nechat. Poté plody nakrájejte na kostičky a vmíchejte do těsta. Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem. Nalijte do ní těsto a navrch dejte nasekané ořechy. Chlebíček pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. 

03.

Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovým cukrem a mletou skořicí. Jednotlivé porce chlebíčku podávejte s ochucenou smetanou.

Pečete sladké chlebíčky? Jaký je váš oblíbený? Jestli nemáte rádi ovoce, vyzkoušejte kynutý makový chlebíček nebo ořechový chlebíček.

Načítám