Článek
Postup
01.
„Doporučuji, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, lépe se s nimi pracuje,“ radí hned na začátku Aneta. „Pak stačí jednoduše smíchat všechny suroviny na těsto a rukama je zapracovat,“ dodává. Do mísy tedy nasypte hladkou mouku, cukr, ořechy, kakao a nakonec i kousky změklého másla. Směs se sice bude zpočátku drobit, do pár minut ale vznikne soudržné tmavé těsto.
Foto: Jakub Jurdič
02.
Poté zapojte do hry formičky na ořechy a každou postupně vyplňte trochou těsta, troubu zapněte na 180 stupňů. „Vrstva by měla být opravdu tenká, při pečení ořechy nabudou, přestože se to zpočátku nezdá,“ upozorňuje Aneta. Dejte si záležet, aby uprostřed každé formičky byl důlek – později se vám budou ořechy lépe plnit. Když je hotovo, vložte plech do trouby a vše pečte asi 8–10 minut.
Foto: Jakub Jurdič
03.
Mezitím, co budou skořápky chladnout, můžete vyšlehat krém. V robotu utřete máslo spolu s cukrem a žloutky. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Když pak trochu zchladne, zašlehejte ji do máslového krému. Ten pak dejte ještě do lednice na několik málo minut ztuhnout.
Foto: Jakub Jurdič
04.
A můžete spojovat! Vždy mezi skořápky nastříkejte trochu krému a přilepte je k sobě. Cukroví nechte v chladu uležet.
Foto: Jakub Jurdič
Na jaké ořechové cukroví nedáte dopustit vy?