Hlavní obsah

Plněné ořechy

Hodnocení:
(0)
Foto: Jakub Jurdič
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
40 minut
Náročnost
nízká

Anetu Savarovou určitě znáte jako seriózní moderátorku večerních Událostí na České televizi. My vám dnes ale ukážeme její druhou tvář. Přiznala nám totiž, že moc ráda peče!

Ingredience pro:
4 plechy
Těsto
  • 230 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 160 g cukru moučka
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 4 lžíce kakaa
Náplň
  • 200 g másla
  • 160 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 100 g nastrouhané hořké čokolády 65%
Článek

Postup

Krok 1: „Doporučuji, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, lépe se s nimi pracuje,“ radí hned na začátku Aneta. „Pak stačí jednoduše smíchat všechny suroviny na těsto a rukama je zapracovat,“ dodává. Do mísy tedy nasypte hladkou mouku, cukr, ořechy, kakao a nakonec i kousky změklého másla. Směs se sice bude zpočátku drobit, do pár minut ale vznikne soudržné tmavé těsto.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 2: Poté zapojte do hry formičky na ořechy a každou postupně vyplňte trochou těsta, troubu zapněte na 180 stupňů. „Vrstva by měla být opravdu tenká, při pečení ořechy nabudou, přestože se to zpočátku nezdá,“ upozorňuje Aneta. Dejte si záležet, aby uprostřed každé formičky byl důlek – později se vám budou ořechy lépe plnit. Když je hotovo, vložte plech do trouby a vše pečte asi 8–10 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 3: Mezitím, co budou skořápky chladnout, můžete vyšlehat krém. V robotu utřete máslo spolu s cukrem a žloutky. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Když pak trochu zchladne, zašlehejte ji do máslového krému. Ten pak dejte ještě do lednice na několik málo minut ztuhnout.

Foto: Jakub Jurdič

Krok 4: A můžete spojovat! Vždy mezi skořápky nastříkejte trochu krému a přilepte je k sobě. Cukroví nechte v chladu uležet.

Foto: Jakub Jurdič
ynezorPumanzeSaNyknalC