Hlavní obsah
3,1
(289)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Anetu Savarovou určitě znáte jako seriózní moderátorku večerních Událostí na České televizi. My vám dnes ale ukážeme její druhou tvář. Přiznala nám totiž, že moc ráda peče! A nejen plněné ořechy.

35 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 plechy
Na těsto potřebujete:
  • 230 g másla
  • 400 g hladké mouky
  • 160 g cukru moučka
  • 120 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce kakaa
Na náplň potřebujete:
  • 200 g másla
  • 160 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 100 g hořké čokolády
Článek

Postup

01.

„Doporučuji, aby všechny suroviny měly pokojovou teplotu, lépe se s nimi pracuje,“ radí hned na začátku Aneta. „Pak stačí jednoduše smíchat všechny suroviny na těsto a rukama je zapracovat,“ dodává. Do mísy tedy nasypte hladkou mouku, cukr, ořechy, kakao a nakonec i kousky změklého másla. Směs se sice bude zpočátku drobit, do pár minut ale vznikne soudržné tmavé těsto.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Poté zapojte do hry formičky na ořechy a každou postupně vyplňte trochou těsta, troubu zapněte na 180 stupňů. „Vrstva by měla být opravdu tenká, při pečení ořechy nabudou, přestože se to zpočátku nezdá,“ upozorňuje Aneta. Dejte si záležet, aby uprostřed každé formičky byl důlek – později se vám budou ořechy lépe plnit. Když je hotovo, vložte plech do trouby a vše pečte asi 8–10 minut.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Mezitím, co budou skořápky chladnout, můžete vyšlehat krém. V robotu utřete máslo spolu s cukrem a žloutky. Ve vodní lázni nechte rozpustit čokoládu. Když pak trochu zchladne, zašlehejte ji do máslového krému. Ten pak dejte ještě do lednice na několik málo minut ztuhnout.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

A můžete spojovat! Vždy mezi skořápky nastříkejte trochu krému a přilepte je k sobě. Cukroví nechte v chladu uležet.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na jaké ořechové cukroví nedáte dopustit vy?

Reklama

Související témata: