Hlavní obsah
3,6
(30)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Připravte si pořádnou italskou hostinu. Rozmarýnem a bílým vínem provoněný telecí guláš plný rajčat zachutná všem.

30 min.
Příprava
1 hod., 35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 000 g telecího masa
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 plechovky rajčat
  • 12 ks oliv černých
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 5 lžic oleje
  • 150 ml bílého polosuchého vína
Článek

Postup

01.

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. 

02.

Vmíchejte protlak a česnek a nechte provonět. Pak přilijte víno. Až se odpaří, zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, osolte, opepřete a duste asi půlhodinku pod pokličkou.

03.

Pak přidejte rajčata, rozmarýn a nechte pod pokličkou probublávat asi hodinku. Pokud máte vyzrálá masitá rajčata, můžete použít čerstvá. Podle potřeby dolijte trochu vody. 

04.

Když je pokrm téměř hotový, vmíchejte olivy a případně ještě osolte a opepřete. Podávejte s polentovou kaší, novými bramborami či domácími těstovinami anebo zkuste bylinkové knedlíčky.

Reklama

Související témata:

Načítám