Hlavní obsah

Italský telecí guláš na víně s rozmarýnem, olivami a rajčaty

Hodnocení:
(27)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina 35 minut
Náročnost
nízká

Připravte si pořádnou italskou hostinu. Rozmarýnem a bílým vínem provoněný telecí guláš plný rajčat zachutná všem.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 1000 g telecího masa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 plechovky krájených loupaných rajčat
  • 10 zelených oliv
  • 10 černých oliv
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • pepř
  • 5 lžic oleje
  • 150 ml bílého polosuchého vína
Článek

Postup

Krok 1: Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na kostky. Cibuli nasekejte nadrobno a česnek na plátky. V hrnci rozpalte olej a opečte na něm cibuli. Přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. 

Krok 2: Vmíchejte protlak a česnek a nechte provonět. Pak přilijte víno. Až se odpaří, zalijte vodou, aby bylo maso ponořené, osolte, opepřete a duste asi půlhodinku pod pokličkou.

Krok 3: Pak přidejte rajčata, rozmarýn a nechte pod pokličkou probublávat asi hodinku. Pokud máte vyzrálá masitá rajčata, můžete použít čerstvá. Podle potřeby dolijte trochu vody. 

Krok 4: Když je pokrm téměř hotový, vmíchejte olivy a případně ještě osolte a opepřete. Podávejte s polentovou kaší, novými bramborami či domácími těstovinami anebo zkuste bylinkové knedlíčky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama