Hlavní obsah

Vaginální kung-fu může zlepšit milování i zabránit inkontinenci

Foto: elenavolf, Shutterstock.com

Foto: elenavolf, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Cesta žen k milování bez bolesti, lepším sexuálním prožitkům i silnějšímu vyvrcholení vede skrz posilování pánevního dna. Zatímco jedny zadržují v rámci cvičení na toaletě proud moči, druhé klínem zvedají různé předměty. Je tahle starodávná taoistická metoda účinná?

Článek

Oprašme si anatomii ženského těla. Svaly pánevního dna tvoří dno pánve a podporují pánevní orgány: dělohu, močový měchýř a střeva. Když jsou ochablé, dochází k úniku moči neboli inkontinenci. Jejich žalostná kondice ovlivňuje také naše sexuální zdraví a potěšení. Na druhou stranu, pokud se na tyto svaly zaměříte a začnete je posilovat, bude vaše pochva připravenější – na všechno.

Kegelovy cviky 

Pánevní fitness zlepšuje krevní oběh v pochvě a pánevním dnu, což zase zvyšuje sexuální vzrušení, usnadňuje dosažení orgasmu, prodlužuje sexuální výdrž a podporuje vaginální lubrikaci. V této souvislosti se hodně mluví o Kegelových cvicích.

Ten základní vypadá takto: Lehněte si na záda, zavřete oči, ruce položte volně podél těla, natáhněte nohy a uvolněte se. Pomalu začněte stahovat svaly, které se nachází v oblasti genitálií a konečníku, přičemž důraz se klade na opakování sérií a pauzy mezi jednotlivými sekcemi. Zatněte na dvě vteřiny a poté povolte alespoň na 10 vteřin. Čas sevření postupně prodlužujte až na 10 vteřin. Opakujte to asi desetkrát přibližně čtyřikrát za den. Doporučuje se také zadržování proudu moči na toaletě.

Foto: Reshetnikov_art, Shutterstock.com

Posilovat pánevní svalstvo pomáhají také venušiny kuličkyFoto: Reshetnikov_art, Shutterstock.com

Vaginální cvičení podle Kim Anami

Britská sexuální a vztahová koučka, spisovatelka a řečnice Kim Anami, jde ale v zocelování svých intimních partií ještě dál. Cestuje po celém světě a učí zájemkyně vaginálnímu kung-fu. Není to nic jiného než zvedání různých objektů – vaginou. Sexpertka tvrdí, že zvedání závaží vaginálním svalstvem vychází ze starodávného taoistického umění a je klíčem nejen k lepšímu orgasmu, ale i sebedůvěře.

„Po celém světě ženy trpí, protože nemají dostatek sexuální rozkoše. Dopady ochablé vaginy a nenaplňujícího sexuálního života se pak přelévají do všeho: do vztahů, kariéry, rodiny i přátelských vazeb. Ale když se napojíte na svoji sexualitu a klín, všechno se zlepší. Způsobíte, že váš muž ejakuluje pouze silou vašeho klína, a to vám dodá sebevědomí,“ popisuje Kim Anami na svém blogu.

Závaží zvedaná vaginou

Anami si vezme speciální pomůcku ve tvaru vejce, k ní přiváže provázek a ten omotá okolo sošky, melounu, ale klidně i surfového prkna, čímž vzbuzuje rozruch na jakékoli pláži. Ano, dělá to i veřejně, a co všechno zvládne, můžete sledovat na jejím Instagramu.

Měly byste to zkusit taky? Tu samou otázku si položila i americká gynekoložka a porodnice Lisa Masterson. O výhodách vaginálního vzpírání se rozmluvila na svém blogu Health in Heels. „Je třeba vycházet z toho, že vagina je především sval. V okamžiku, kdy je něco uvnitř ní, automaticky to uchopí. A čím těžší daný předmět je, tím více práce svaly mají,“ uvedla s tím, že se vaginální kung-fu dá vnímat jako extrémní a zábavnější forma Kegelových cviků.

Foto: Gusak, Shutterstock.com

Vyberte si velikost a na provázek zavěste, co a kolik uneseteFoto: Gusak, Shutterstock.com

Pro a proti

Ne všichni ale její nadšení sdílejí. Někteří odborníci z řad gynekologů jsou proti. Podle nich používání kokosů, kamenů z růžového křemene a dalších předmětů, které Kim Anami s oblibou používá, není o moc efektivnější než jiné techniky posilování, kupříkladu zasouvání venušiných kuliček. Díky menším kuličkám umístěným uvnitř větších dochází při pohybu k vibracím, které se přenášejí na poševní stěnu. Po vsunutí do vaginy na ně působí gravitace a nutí tak zatínat správnou svalovou skupinu.

Rozhodly jste se, že to přesto po vzoru Kim Anami zkusíte? Pozor, pokud nebudete zapojovat ty svaly, které máte, a budete mít špatné držení těla, můžete si ublížit. Rozhodně se nedá tento trend doporučit každému. Pokud se do toho přece jen vrhnete, tak pod dohledem zkušené osoby.

Reklama

Načítám