Hlavní obsah

Kate slaví 39. Co by ocenila Diana a co sdílí s královnou?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se objevila Kate Middleton na scéně, ihned se začalo spekulovat, co má společného se zesnulou maminkou svého milého, princeznou Dianou. Není toho málo, ale zároveň je v mnohém podobná samotné britské panovnici.

Článek

Dnes slaví vévodkyně Kate 39 let. Miluje ji nejen princ William (38) a jejich tři děti (George, 7, Charlotte, 5, Louis, 2), ale celá královská rodina a veřejnost. Je krásná a noblesní, milující matka a podporující manželka a zároveň je velmi pracovitá. Vždy působí uvolněně, málokdy se neusmívá a nikdy si nestěžuje.

Od manželky budoucího britského krále se očekává, že bude vypadat vždy perfektně, ví, jak se chovat na veřejnosti, a doma odvádí dobrou práci při výchově dětí. A k tomu všemu je fajn, když dodá moderní look zastaralé instituci, kterou královská rodina je. Kate zatím obstála vždy na jedničku.

Co by ocenila princezna Diana (†36) a co má dnešní oslavenkyně společného s královnou Alžbětou II. (94)?

Co má Kate společného s Dianou

Obě jsou milující mámy se silným sociálním cítěním a vždy velmi stylové, ale v mnohém se i liší. Diana se narodila do šlechtické rodiny a její rodiče se později rozvedli, nedokončila střední školu a za prince se provdala ve dvaceti. Kate pochází z milující, dobře situované rodiny, vystudovala vysokou školu a vdávala se skoro ve třiceti. Diana si na život v královské rodině nikdy nezvykla a trápila se. U Kate je to právě naopak a roli manželky následníka trůnu zvládá na jedničku.

Foto: Profimedia.cz

Pro obě ženy je a byla rodina velmi důležitá. Rozdíl je v tom, že Kate má po boku milujícího muže. Diana takové štěstí neměla, s Charlesem (72) si nerozuměli. Děti zleva: George, Louis a CharlotteFoto: Profimedia.cz

Co by Diana ocenila na Kate

Mezi pracovní povinnosti členů královské rodiny patří časté cesty do zahraničí. Královna Alžběta tak často nechávala i několik měsíců děti na starost chůvám. Diana takové odloučení odmítala a děti brala s sebou. Stejně to dělá i Kate, což drží rodinu pohromadě.

Foto: Profimedia.cz

Když měla Diana opustit pár měsíců po porodu malého Williama a odjet do Austrálie a na Nový Zéland, dupla si a vzala chlapce s sebouFoto: Profimedia.cz

Lásky Kate a Diany

Diana byla vášnivou tanečnicí a milovala balet, jistě by měla radost, že i děti jejího staršího syna berou taneční lekce. A celkově jsou vedeny k lásce k umění.

Další věc, která Dianu naplňovala, byla charitativní činnost a možnost pomáhat. Kate se angažuje podobně, snaží se zlepšit život a přístup ke vzdělání znevýhodněným dětem a spolu s manželem se zasazují o to, aby diskuse o duševním zdraví nebyly tabu.

Diana byla velkým soustem pro bulvár. Kate s novináři vychází, ale když ji před lety vyfotili nahoře bez na soukromé dovolené, nenechala si to líbit a podala žalobu. Diana by její kuráž určitě ocenila.

Foto: Profimedia.cz

Tiára není jediným šperkem po matce prince Williama, kterou vévodkyně Kate ráda nosíFoto: Profimedia.cz

Co má Kate společného s Alžbětou

Na první pohled by se mohlo zdát, že tradice ctící britská panovnice má s moderní Kate pramálo společného. Pravdou ale je, že Kate působí, jako by do královské rodiny patřila odjakživa. A jde jí to lépe než například dětem královny Alžběty v mládí.

Dokonce se říká, že britská panovnice a její manžel, princ Philip (99), děkují všem svatým, že se na scéně tato elegantní mladá dáma objevila a spolu s Williamem vrátila královské rodině popularitu.

Foto: Profimedia.cz

Obě dámy jsou proslulé smyslem pro humor a neváhají vtipkovat ani na veřejnostiFoto: Profimedia.cz

Alžběta a Kate: obě mají chování panovnice 

Společné mají obě ženy to, že na veřejnosti působí rezervovaně, ale mile. Nešetří úsměvy, a i když ctí protokol, neváhají obejmout dětského fanouška nebo dát milým gestem najevo manželovi náklonnost.

Foto: Profimedia.cz

Na fotkách ze soukromí i z veřejných akcí se vždy usmívá. Královskou rodinu reprezentuje skvěleFoto: Profimedia.cz

Skromnost až na prvním místě

Obě se vdávaly ve Westminsterském opatství a jako nevěsty byly z těch skromnějších, dokonce se samy líčily.

Jsou vášnivé milovnice přírody a zahradnice. Královna miluje koně a psy a o své záhony pečuje i sama. O Kate se ví, že v přírodě ráda tráví maximum času a vede k tomu i děti. Navíc podporuje program, který má do škol zavést zahradničení.

A obě si rády odpočinou na dovolené s rodinou. Královna na svém skotském sídle v Balmoralu a Kate třeba na karibském ostrově Mustique.

Foto: Profimedia.cz

Královna se umí tvářit přísně, ale Kate jí dělá jenom radostFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám