Hlavní obsah

Když se ženám nedaří vyvrcholení: Svatá trojice, díky které by se to konečně mělo povést

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Toužíte po něm už hodně dlouho, ale on, ten prevít, se pořád nechce „ukázat“. Proč při milování nedosahujete vyvrcholení a jaké tři klíčové faktory přispívají k tomu, že se vám to konečně podaří? Inspirujte se u těch, pro které je vrchol slasti denním chlebem.

Článek

Statistika je to dost smutná. Výzkumníci z Chapmanovy univerzity, Indianské univerzity a Kinseyho institutu požádali více než 52 000 dospělých mužů a žen ve Spojených státech o to, aby se dotyční svěřili s pikantnostmi ze svého milostného života. Akademiky konkrétně zajímalo, kdo a jak často dosahuje orgasmu během pohlavního styku. Výsledky publikované v odborném časopise Archives of Sexual Behavior ukázaly, že vyvrcholení vždy prožije 75 procent pánů, ale pouze 33 procent dam. Studie však zjistila, že ženy, pro které rytmické kontrakce genitálních svalů včetně dělohy a poševního vchodu nejsou velkou neznámou, cosi spojuje. Tuhle svatou trojici považujte za vstupní bránu ke slasti!

1. Hluboké a vášnivé líbání

Když se výzkumníci z výše uvedené rozsáhlé studie podívali konkrétně na ženy, které vyvrcholily během svého posledního sexuálního setkání, odhalili, že velkou roli hraje líbání. Polibek totiž uvolňuje neuropřenašeče, jako je dopamin, jenž vyvolává příjemné pocity. Dále se do krevního oběhu dostává oxytocin, známý jako hormon lásky, upevňující vztah s daným člověkem. Pro některé ženy je tento zážitek (myšleno líbání) intenzivnější a důležitější než pro muže, proto není divu, že jim při nástupu orgasmu výrazně pomáhá.

2. Manuální stimulace klína

Po vaginálním pronikání ženy lační převážně dva až tři dny před nástupem ovulace, kdy je chuť na mazlení a sex nejvyšší. (Ovulační fáze nastupuje obvykle 14. den cyklu. Zralé vajíčko se uvolňuje a nastává čas pro jeho oplození.) Ženy naprogramované přírodou chtějí cítit penis v pochvě, zahazují kondomy a přijímají ejakulát, který má podle Univerzity v Albany antidepresivní účinky. Co se ale týče orgasmu, pouhý pohlavní styk nestačí. Kromě něj je nutná i ruční stimulace pohlavních orgánů čili dráždění poštěváčku. Bez toho mnoho žen nevyvrcholí. A věděli jste, že jedna strana klitorisu je citlivější než ta druhá? Při jeho tření a dráždění to společně s partnerem můžete prozkoumat.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Správné dráždění ale i pocit blízkosti, to přispívá k tomu, že se orgasmus přeci jen dostaví Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

3. Orální sex

Třetí a taktéž nesmírně důležitou aktivitou se ukázal orální sex. Ohromně mrštný a vlhký jazyk dopřává poštěváčku péči, kterou si zaslouží. Klitoris je zakrytý kůží, jež tvoří něco jako „kapuci“. Mnohým ženám se líbí, že pánové mají při orálním sexu s touto kapucí přímý kontakt. Navíc, pokud to situace a milostná poloha dovoluje, se opečovávaná milenka nemusí soustředit na nic jiného než vlastní rozkoš. To jí umožňuje zbavit se stresu, konečně vypnout, uvolnit se a oddat se okamžiku.

Co když to v posteli (trochu) vázne?

Obecně platí, že ženy ve studii, které měly časté orgasmy, uváděly, že jsou více spokojené se svými vztahy, neváhají se svým partnerem otevřeně hovořit o tom, co v posteli chtějí, milence chválí a během sexu mu vyjadřují lásku. Sexuálně spokojené ženy se také zapojují do dobrodružných akcí – flirtují po esemeskách, nosí sexy spodní prádlo, experimentují s denní dobou, místy i různými praktikami, včetně anální stimulace.

Profesor psychologie a vedoucí autor studie David Frederick z Chapmanovy univerzity se nechal slyšet, že tyto činy skutečně mohou zkvalitňovat milostný život už jen tím, že se díky nim muži cítí více žádoucí, čímž se u nich zvyšuje jejich motivace potěšit svoji milenku. Pochopitelně, že teď hned nemusíte nakupovat v erotických obchodech a hledat nejbližší swingers klub, nicméně přihlédněte k faktu, že páry, které zkouší nové věci, cítí, že jejich vazba posiluje. A jelikož všechno souvisí se vším, tak i ten orgasmus je díky tomu pravděpodobnější. Tak už víte, jak v ložnici dosáhnout dvojí spokojenosti? „Nevaž se, odvaž se!“

Reklama

Načítám