Hlavní obsah

Když ženám stojí bradavky, muži jsou ochotnější. Ke všemu

Foto: Zak Ato, Shutterstock.com

Foto: Zak Ato, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Auto nejde nastartovat, podpatek uvázl v kanalizační mříži a rozbil se výtah. To máte táhnout nákup až do sedmého patra? Nemusíte. Oslovte prvního muže v dohledu a požádejte o pomoc. Když ho necháte, aby se vám mrkl do výstřihu, získáte spojence. Ale musíte ztuhnout!

Článek

Jistá fakta nikdy neomrzí. Mléčné žlázy jsou určujícím znakem savců, ale lidé jsou jedineční v tom, že jim poskytují velkou sexuální roli. To ale neznamená, že se zájem o bradavky v živočišné říši vůbec neobjevuje. Kanadský biolog Bruce Bagemihl (59) uvádí, že několik druhů primátů včetně šimpanze bonobo, který je s člověkem v příbuzenském vztahu, při masturbaci stimuluje vlastní bradavky. Aby ne, jedná se o erotogenní zónu se skrytým poselstvím!

V hlavní roli oxytocin

Studie potvrdily, že dráždění prsou u většiny žen aktivuje stejné oblasti mozku jako hýčkání vaginy a klitorisu. Když se sexuální partner prsou dotýká a líbá je, spustí se u ženy produkce oxytocinu, který posiluje její touhu po fyzickém kontaktu. Rozmnožování a další generace zajištěny! A že muži jsou ňadry a bradavkami fascinovaní, už jen když na ně zírají, to není nic nového. Ve skutečnosti pro každou ženu, která je má v pozoru, tedy vztyčené, udělají téměř cokoli. Nevěříte?

Foto: Demchyshyna Alina, Shutterstock.com

Viditelné pevné bradavky jsou pro muže velikým lákadlemFoto: Demchyshyna Alina, Shutterstock.com

Bradavky v pozoru

Podle nového výzkumu zveřejněného v odborném časopise Evolutionary Behavioral Sciences jsou heterosexuální muži úplně v rauši, když se pod dámským trikem rýsují dva pahorky. Erekce bradavek je pro ně totiž především indikátorem sexuálního vzrušení, i když všichni vědí, že dvojčata stojí i z jiných důvodů. Stačí přechod z tepla do zimy nebo závan větru a centrum limbického systému, které kontroluje strach i sexuální vzrušení, vydá příkaz ke ztvrdnutí. A to se mužům tak líbí!

Stačí vypadat vzrušeně?

K prozkoumání tohoto tématu zaúkolovali výzkumníci Státní newyorské univerzity v Oswegu 421 heterosexuálních studentů. Dali jim prohlédnout fotografie žen, přičemž každá měla dvě verze: s viditelnou bradavkovou erekcí a bez ní. U každého snímku účastníci odpovídali na řadu otázek týkajících se jejich vnímání zobrazených žen. Akademiky zajímalo, které by pomohli v nouzi, půjčili jí peníze a podobně.

Ukázalo se, že samci mají tendenci se ženám se vztyčnými bradavkami nabízet, a to mnohem ochotněji než ostatním. Zajímají se, zda je u nich všechno v pořádku, bez řečí vymění píchlou pneumatiku, vynesou lednici do schodů... Ovšem je za tím skrytý motiv.

Je potřeba ještě chvíli bádat

Účastníci mužského pohlaví totiž podle všeho očekávají, že k nim ženy s bradavkovou erekcí budou milejší a sdílnější a ochotněji je zahrnou do svého sociálního kruhu. Ano, určitě očekávají i nabídku sexu, ale právě v tomhle je háček. Všechny použité materiály v rámci uvedené studie zobrazovaly mladé ženy s atraktivními těly a fotografie zakrývaly tváře. Neví se tak, jestli je mužský postoj stejný i ke starším ročníkům, popřípadě ke korpulentnějším dámám. A co se stane, když ženám bradavky sice stojí, ale ve tváři jim je znát hněv nebo znechucení? To je ještě třeba probádat.

V každém případě si pamatujte, že jakmile se vám pod halenkou začne něco rýsovat, ostatní dámy ve vás vidí konkurenci a touží po jediném: zbavit se vás. Je to klasická ukázka žárlivosti a obav, aby se o vás náhodou jejich partneři nezajímali víc, než je zdrávo.

Reklama

Související témata:

Načítám