Hlavní obsah

Kouzla lásky: Které bylinky se vám budou hodit?

Foto: niktalena, Shutterstock.com

Foto: niktalena, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Ať už chcete někoho svést či okouzlit, anebo jen hodláte utvrdit a posílit starou lásku, na každé přání existuje správná bylina či strom. A která se bude hodit právě vám?

Článek

Květen je měsíc lásky. Kdy jindy si připomenout, které bylinky a stromy se hodí na nejrůznější trable s láskou? A jak je vlastně použít? Ke každému účelu se používá jiná rostlina, tak mějte oči na stopkách a hledejte, kde co roste. Bude se vám to hodit!

Kouzlo na přivolání lásky

Zrovna nikoho výjimečného v životě nemáte a skutečnou lásku potřebujete teprve přivolat? Ideální bylinkou je pro vás heřmánek pravý. Stačí ho zalít horkou vodou a odvar přidávat do koupelí. Podobně funguje i sušené listí jahodníku, které je vhodné nosit při sobě po kapsách či ve speciálním sáčku zavěšeném na krku.

Jako přivolávač romantických vztahů funguje i jilmové listí. Stačí si najít strom, natrhat pár lístků a přitom usilovně myslet na touhu být milován. Pak listí usušte a spalte: vesmíru tím vyšlete vzkaz, že jste připravení. Bylinou, která je spojená snad s každým milostným rituálem včetně svatby, je myrta. Stačí ji přidat do jakéhokoli váčku, kam si sbíráte „milostné bylinky“, a je to.

Foto: jurra8, Shutterstock.com

O myrtě by se dalo říct, že je „univerzální bylinka“ pro milostné rituályFoto: jurra8, Shutterstock.com

Jak zažehnat spory

Jakkoli stabilní vztah máte, nějaká hádka se najde vždycky. Vyřeší je překvapivě bazalka: její vůně otupuje konflikty a znovu zostřuje vnímání toho, co máte na druhém člověku rádi. Obdobně funguje i vůně květů hyacintu – stačí je naaranžovat do vázy a pak zhluboka dýchat.

Javorové listy hádky sice vyloženě nezažehnají, ale oživí jiskru, která začala ve vztahu odumírat. Zkuste je protějšku strčit pod polštář. Anebo mu alespoň palačinky či dezert zalijte javorovým sirupem, který má podobné účinky.

Co dělat, aby se do vás zamiloval 

Pokud už „ten pravý“ či „ta pravá“ ve vašem životě jsou, jen si vás zatím nevšimli, zkuste třeba citronovník – usušené listí zastrčené na noc pod polštář přivolá nejen sny o vysněném protějšku, ale i jeho náklonnost. Stejně tak jsou vynikající i sušené květy jasmínu, které je vhodné buď doma nasypat do misky, aby provoněly místnost, nebo nosit ve váčku v kapse.

Levandule je sázka na jistotu a dá se používat v případě jakýchkoli milostných trablů – jen na vášeň úplně není, to pro její uklidňující účinky. Když budete s objektem svého zájmu sdílet šálek levandulového čaje oslazeného medem, klíčící náklonnost je brzy zaručena. Podobně funguje i meduňka: doporučuje se ji naložit do vína, ale stačí snítku byliny nosit i jen tak u sebe.

Foto: HETIZIA, Shutterstock.com

Šálek levandulového čaje působí skoro jako nápoj láskyFoto: HETIZIA, Shutterstock.com

Čím posílit vášeň

Jestliže ve vašem vztahu pomalu odumírá vášeň a v posteli už to není tak úplně ono, doporučte drahému, aby u sebe nosil kuličky jalovce. Je to výhradně pánská rostlina, která pomůže trochu rozvířit spící mužskou energii. Dalšími pomocníky, tentokrát pro oba, jsou tymián a rozmarýn. Obě bylinky mají výraznou příjemnou vůni a mimo jiné také afrodiziakální účinky. Zkuste je přidat do společného pokrmu a máte vyhráno. (Co takhle rychlé špagety s tymiánem a rozmarýnem, ať máte jistotu?)

Lékořice sice u nás nijak často neroste, pokud se k ní ale dostanete, zkuste otrhat pár kvítků a lístků a rozsypat je do peřin. Váš erotický život hned získá druhý náboj!

Jak vyléčit zlomené srdce

Jestli vás někdo zrovna zklamal a na lásku nemáte ani pomyšlení, protože je vám smutno, spolehněte se na jetel. Jakkoli má převážně mužskou energii, pomůže mužům i ženám rychleji zahojit trápení a zase zacelit srdce, pokud ho budou nosit někde v kapse poblíž srdce. Kopretina na noc pod polštář splňuje hned dvě věci – vyčistí hlavu a tím uleví i zlomenému srdci a zároveň přivede do vašeho života zpět lásku.

Potíže s láskou pomohou docela jednoduše vyléčit i drahokamy. Jaký kámen mít u sebe, když toužíte po lásce?

Reklama

Související témata:

Načítám