Hlavní obsah

Kvalitní make-up seženete i v drogerii! Seznamte se s novinkami i stálicemi na trhu: Otestovaly jsme pro vás

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Make-upy patří mezi velké hvězdy dekorativní kosmetiky, nicméně dnes už se dají směle zařadit také mezi pečující produkty. Klidně totiž zastanou krém i sérum. V redakci jsme vyzkoušely různé značky i různé textury. A jaké máme favority?

Článek

Zdá se, že ostrá hranice mezi make-upy a BB či CC krémy je definitivně pryč. Dnešní make-upy už často obsahují pečující složky, jako je kyselina hyaluronová, vitamin E nebo niacinamid, které dříve mívaly ve složení především lehčí krémové produkty.

A pokud si záměrně nevyberete extra krycí produkt, pak už make-upy nevytvářejí souvislou, hutnou „masku“ na tváři, ale většinou nabízejí jemnou, přizpůsobivou texturu. To ale neznamená, že mezi nimi nejsou rozdíly! V redakci jsme proto vyzkoušely luxusní značky i výrobky z drogerie, make-upy tekuté, sypké i minerální. Přečtěte si, jak to dopadlo, možná vás inspirujeme.

Foto: Archiv firem

Jaké make-upy jsme v redakci otestovaly?Foto: Archiv firem

Catrice, 199 Kč

Redaktorka Renata: „Kryje jako make-up, ale je lehký jako sérum.“ Právě to slibuje tato novinka, a proto jsem ji chtěla vyzkoušet. Texturu má opravdu lehkou, ale zároveň slibuje o pleť pečovat a hydratovat ji díky vitaminu E a kyselině hyaluronové.

S make-upy to mám složitější, protože mám smíšenou pleť a na sušších místech mi některé vytvoří po pár hodinách divnou, jakoby sádrovou vrstvičku. Ale tenhle to nedělal. Přišlo mi, že neucpává póry v mastnějších místech, nezalézá do vrásek a vydrží opravdu celý den. Nanášela jsem ho houbičkou i prsty a v obou případech to šlo dobře. I když není maximálně krycí, na denní nošení je naprosto dostačující, sjednotí barvu pleti a zakryje i drobné nedostatky. Po zaschnutí se neotírá a nešpiní oblečení.

Foto: Archiv firmy

Make-up s texturou séra Catrice Nude Drop Tinted Serum, 199 Kč (30 ml)Foto: Archiv firmy

Rimmel, 238 Kč

Redaktorka Lucie M.: Make-upy od této značky jsou velká stálice. Milovala jsem Wake Me Up, protože byl tak akorát krycí a dodal pokožce „šťávu“! A to umí i tenhle novější model, který slibuje pořádnou dávku hydratace – a také ji můžete očekávat. Na pleti je příjemný a jeho textura mi připomíná BB krémy, které mám v oblibě právě proto, že hydratují. Obsahuje kyselinu hyaluronovou a niacinamid – a ten mojí pleti dělá dobře. Oceňuju také přidané SPF 20 a rozmanitý výběr odstínů.

Foto: Archiv firmy

Make-up Rimmel Lasting Finish, 238 Kč (30 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Miss Sporty, 159 Kč

Redaktorka Lucie Š.: Překvapení roku? Tento pečující make-up. Moc nadějí jsem do produktu za necelé dvě stovky nevkládala, ale o to víc mě překvapil. Je trochu hutnější a dává pocit větší hydratace. Pokožku hezky sjednotí, kryje středně a obličej celkově zkrášlí. Pleť vypadá šťavnatě, asi je to i díky obsahu aloe vera a vitaminu E a B5. Slibuje také perfektní splynutí s tónem obličeje – a to můžu potvrdit. Zároveň hezky drží a nevytváří mapy. Za tuhle cenu jde u mě rozhodně o objev roku!

Foto: Archiv firmy

Make-up Miss Sporty Naturally Perfect Match, 159 Kč (30 ml), prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Lily Lolo, 699 Kč

Redaktorka Lucie Š: Mezi make-upy mám ještě jeden objev, který si nemůžu nechat pro sebe. A tím je tento minerální produkt. Po sypkých pudrových make-upech zrovna nesahám, protože mým cílem je mít pokožku rozzářenou, nikoliv matnou.

Nedávno jsem ale měla na vizážistickém kurzu možnost vyzkoušet různé produkty a tento byl jeden z nich. Nanáší se větším huňatým štětcem v tenkých vrstvách a díky tomu si samy korigujete míru krytí. S pletí dokonale splyne, vyhladí ji a tvář pak vypadá jako z Photoshopu – díky tomu si získal moje sympatie. Zároveň udělá pleť sametovou, a nikoliv „ošklivě“ matnou, protože obsahuje i rozjasňující částečky.

Foto: Archiv firmy

Minerální make-up Lily Lolo, 699 Kč, prodává BioooFoto: Archiv firmy

Shiseido, 1 499 Kč

Redaktorka Jitka: Ohledně výběru make-upů jsem poměrně náročná, vyzkoušela jsem jich už desítky, takže si troufám tvrdit, že dobrý poznám okamžitě po prvním vyzkoušení. Testovaný produkt je vhodný zejména pro zralou pleť, protože obsahuje technologii, která umí rozostřit vrásky. Ale nemá jen zkrášlující efekt – v podstatě nabízí schopnosti séra. A díky obsaženým prebiotikům a niacinamidu se stará o mikrobiom pleti.

Velmi dobře se roztírá, je „tak akorát“ tekutý, jen mírně lepí, takže doporučuji nanášet ho kosmetickým štětcem, prsty to jde malinko hůř. Po aplikaci se na pokožce velmi rychle rozplyne, výsledek je velmi přirozený, krytí střední, nezanechává mapy, neulpívá v drobných linkách, pórech ani vráskách a nalíčení vydrží zhruba půl dne. Moc jsem ocenila SPF 30, který u make-upů není zrovna samozřejmost, ale měl by být. V hodnocení od 1 do 10 dávám 8!

Foto: Archiv firmy

Make-up Shiseido Revitalessence Skin Glow, 1 499 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Artistry, 1 430 Kč

Redaktorka Jana: Nejnovější make-up od této značky je opravdová bomba. Slibuje účinky séra a make-upu v jednom a chce dodat pleti mladistvý efekt. To se mu daří především díky hutnější textuře, která mě nejdřív trochu zarazila, ale po zapracování s pokožkou krásně splyne a udělá ji šťavnatější a zářivější. Ať je uvnitř, co chce, funguje to. Vyhovuje mi také SPF 35, takže teď v zimě už nemusím používat další produkt s ochranou proti slunci.

Foto: Archiv firmy

Make-up se sérem Artistry Future Glow Serum Foundation, 1 430 Kč, prodává AmwayFoto: Archiv firmy

Načítám