Hlavní obsah

Odbarvené chloupky jako trend: Komu sluší téměř neviditelné obočí? Hlavně modelkám a celebritám

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obočí a trendy, to by vydalo na román! Jednou je široké, pak tenké, pak divoké a třeba i neviditelné. Dnes se budeme zabývat poslední zmíněnou možností. Kdo a proč nosí odbarvené obočí?

Článek

Rozhodně nejde o zcela nový trend. „Neviditelné“ obočí se občas vynoří už od 90. let a navazuje na módu velmi tenkého obočí. Obočí patří k dominantním rysům obličeje, podílí se na výrazu i na mimice a dodává celé tváři krásu. Tak proč si to jeho zakrýváním odpírat? Protože můžete! „Jde podle mě o trend celebrit, aby si získaly pozornost a byly svým způsobem jiné,“ domnívá se vizážistka Jana Zimandlová.

Přirozenost stranou, nastupuje extravagance

Slavné osobnosti se k trendu odbarveného či zakrytého obočí uchylují velmi často – většinou se jedná o look na červený koberec. K odbarvení se odhodlala třeba modelka Kendall Jenner, která se jinak pyšní tmavým huňatým obočím. Změnu image zvolila na Met Gala, kde se vždy očekávají extravagantní outfity i líčení. Ale ani tak to na ní nevypadalo zajímavě či slušivě, ale spíš trochu komicky. Ne každému taková změna prospěje! „Odbarvování může být fajn na nějakou akci – sladěné ke stylu a outfitu, ale člověk musí počítat s tím, ze bude vypadat divně a nepřirozeně,“ říká Jana Zimandlová.

Foto: Profimedia.cz

Do společnosti bez obočí: trend si vyzkoušely modelky Julia Fox a Kendall JennerFoto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Herečka Kristen Stewart a modelka Doutzen Kroes. Na blondýnkách nevypadá „neviditelné obočí“ tak nepatřičně jako na tmavovláskách, ale ani tak to z většiny lidí fanoušky tohoto trendu pravděpodobně neuděláFoto: Profimedia.cz

Často je odbarvené obočí součástí vizáže modelek na módních přehlídkách. Tam to ale lze pochopit – návrhář se snaží přitáhnout pozornost od obličeje k jiné části těla anebo chce docílit avantgardního vzhledu.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka značek Alexander McQueen v roce 2014 a Lanvin v roce 2009Foto: Profimedia.cz

Peroxid, nebo korektor?

Tento trend se stal nástrojem, jak vyjádřit svoji individualitu nebo si jednoduše vyzkoušet něco jiného. Přemýšlíte o něm? Obočí se odbarvuje peroxidem. Pokud ho máte tenké a chloupky spíš křehké, odbarvení by jim mohlo víc ublížit než prospět. Jestli se ale pyšníte hustým a odolným obočím a extravagantní styl je vám blízký, jděte do toho! Nevýhodou je, že salony tuto službu zatím běžně nenabízejí, takže byste se do proměny museli pustit na vlastní pěst. A to je ošemetné a raději se předtím poraďte s kadeřníkem.

Než začnete experimentovat, zkuste si vyzkoušet, jak by na vás světlejší varianta vypadala. Jak na to? „Použijte k tomu hodně hutný korektor. Naberte ho na kartáček a jednoduše ho naneste na obočí tolik, aby byly chloupky barvou obalené, a tudíž méně znatelné. Potom obočí zapudrujte,“ doporučuje vizážistka Soňa Šajdáková. Takovou úpravu můžete také zvolit, když chcete „bez obočí“ vyrazit jen na jednu akci. Inspirujte se třeba u beauty influencerky Sophie Floyd:

Změna trendu?

Módní trendy se vracejí a zase odcházejí ve vlnách a jen málokdy se objeví něco zcela nového. „Je možné, že trend bujarého obočí bude pomalu upadávat, ale nemyslím si, že by si teď každý nechával odbarvovat obočí a chodil tak do práce,“ dodává vizážistka Jana Zimandlová. A má pravdu. Jestli chcete této důležité části obličeje věnovat pozornost, tak místo odbarvení raději vyzkoušejte třeba laminaci, což je v podstatě trvalá na obočí. Neposedné chloupky uhladí, zafixuje a jde o stokrát nositelnější trend! Obočí se dá zvýraznit také permanentním make-upem.

Foto: Profimedia.cz

Obočí odbarvovali modelkám už na přehlídce pro Gucci v roce 2009Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám