Hlavní obsah

Sypká pleťová maska, sladký krém na ruce i přírodní řasenka pro objem: Kosmetické objevy za září

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Foto: Lyubov Levitskaya, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kosmetické novinky, které stojí za pozornost! Jestli chcete mít hladší obličej bez vrásek, krásnější řasy nebo opečované ruce, pak se mrkněte na pět pomocníků, které nás zaujaly v září.

Článek

V zářijových objevech převažuje pečující kosmetika, ale najdete zde i jeden tip na dekorativku. Vyzkoušela jsem peelingovou masku pro hladký obličej, textilní masku pro doplnění kolagenu, přírodní řasenku, výživný krém na ruce a lehké sérum s kyselinou hyaluronovou. Jak to dopadlo?

Enzymatická maska

Peeling obrousí svrchní část pokožky a vy se můžete radovat z hebké a zářivé kůže. Tato maska funguje na bázi enzymů, tedy v ní nenajdete žádná hrubá zrníčka. Je v prášku, nasypete si trochu do dlaně, přidáte maličko vody a vytvořenou pastu nanesete na obličej. Necháte minutu působit a smyjete. Pleť je hned hladší, zbavená všech pozůstatků pupínků nebo šupinek.

Tato maska je vhodná i pro citlivou pleť a může se používat 1-2× týdně. Nevýhodou může být vyšší cena, ale balení vydrží opravdu dlouho – podle návodu do dlaně totiž stačí nasypat jen 1 čajovou lžičku prášku. Já jsem při testování zjistila, že mně stačí i pouhá půl lžička.

Foto: Archiv firmy

Enzymatická maska Sisley, 2550 Kč (40 g)Foto: Archiv firmy

Řasenka pro objem

Přírodní kosmetika je skvělá a účinná, ale co se týče dekorativní oblasti, tam dlouho neměla nejlepší pověst. Vyzkoušela jsem tuto novinku, která všechny tyhle „pomluvy“ smetla ze stolu.

Řasám dokáže dodat super objem, jen musíte být opatrné s množstvím barvy, které nanesete. Kartáček je klasický se štětinkami, ale jsou tužší, tím pádem jdou řasy dobře pročesat. Řasenka je náchylná na vlhkost, ale zase je to výhoda, když ji odličujete: nesedřete si celé oko!

Foto: Archiv firmy

Bio řasenka Miss W PRO, 590 Kč, prodává FAnn parfumerieFoto: Archiv firmy

Sérum s hyaluronkou

Ultra lehká textura, která pleti dodá potřebnou hydrataci. Přesně to splňuje toto sérum. Není mastné ani těžké, je naopak příjemně tekuté a gelové. Do pleti se vpije takřka hned a můžete pokračovat s krémem i líčením.

Je vhodné pro každý typ pleti – citlivou, suchou, zralou i mastnou. Má praktický pumpičkový aplikátor a kromě kyseliny hyaluronové vás potěší vůní éterického oleje gardénie a pomerančových lístků. A krade mi ho i přítel.

Foto: Archiv firmy

Hyaluronové sérum Nobilis Tilia, 539 Kč (50 ml)Foto: Archiv firmy

Krém na ruce

Oblíbená česká značka přichází každý podzim s limitovanou edicí. Jestli milujete sladké vůně, nenechte si ji letos ujít. Vyzkoušela jsem krém na ruce. Jedná se o výživný a ochranný produkt a je opravdu trochu hutnější – na rukou zanechá povlak.

Voní jako marcipán a obsahuje výtažky z trnky, která je plná vitaminů a minerálních látek. Pro mě je to ideální krém, kterým si namažu ruce před spaním, a nechám ho dělat jeho práci přes noc.

Foto: Archiv firmy

Výživný a ochranný krém na ruce Manufaktura Trnka, 189 Kč (75 ml)Foto: Archiv firmy

Maska pro pevnější pleť

Textilní masky jsou účinné, ale vždycky mi u nich trochu vadilo, že na první dotek studí. Výrobce tohoto produktu ale přišel se šikovným tipem: masku si před rozbalením můžete pro větší efekt buďto vychladit v lednici (ne, děkuji), nebo ji naopak nahřát ve vodní lázni (50–60 °C). To jsem zkusila a rázem je to úplně jiný zážitek!

Maska obsahuje především kolagen, který pleť potřebuje, aby byla pružná, a také antioxidační vitamin E, který bojuje proti volným radikálům, a tedy i proti předčasným vráskám. Nechala jsem působit 15 minut, zbytky masky jsem zapracovala do obličeje a pak jsem si užívala pocit restartované pleti.

Foto: Archiv firmy

Intenzivní kolagenová maska Essenté, 130 Kč (1 kus)Foto: Archiv firmy

Další recenze kosmetiky: Otestovaly jsme vlasové olejíčky!

Reklama

Načítám