Hlavní obsah

Zkoušeli jsme kosmetické vychytávky z internetu: Které jsou skvělé a jakým nesmyslům nevěřit

Foto: July Ko, Shutterstock.com

Foto: July Ko, Shutterstock.com

Reklama

Tipů, jak si vylepšit líčení, najdete na internetu nespočet. Některé jsou užitečné, jiné naprosto mimo mísu. Pokud rády experimentujete, zkuste následující beauty hacky, tedy kosmetické vychytávky.

Článek

Beauty hacky na mušce! Které stojí za vyzkoušení a které posunou váš make-up o úroveň výš? Nebo naopak zruinují váš líčící arzenál? Posbíráno na sociálních sítích a otestováno na vlastní kůži!

Proti tmavým kruhům pod očima

Smíchejte korektor a tekutou tvářenku a dostanete tu nejmocnější zbraň proti tmavým kruhům pod očima. Jak to?

Pokud budete pátrat po korektorech určených vyloženě na tento problém, zjistíte, že jsou zabarvené lehce do oranžova. Proto nápad smíchat klasický korektor a broskvovou tvářenku není tak úplně mimo. S tvářenkou musíte být ale hodně opatrné, stačí jí malinkaté množství. Oproti tomu korektoru jsem dala trochu víc. Na ruce oba produkty smíchejte a naneste pod oči. Nebo udělejte tečku přímo na tmavý kruh a přes to štětcem nebo prsty rozblendujte tekutý korektor. Pro dlouhodržící efekt oblast pod očima ještě zapudrujte. Voilà!

Foto: Archiv firem

Zleva: Tekutá tvářenka Soft Pinch, Rare Beauty, 580 Kč, prodává Sephora; Tekutá tvářenka Ablish Giorgio Armani, 960 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firem

Make-up a voda (ne)jdou dohromady

Jak si zajistit hydratovanou pleť, která vypadá svěže a zdravě se leskne? Smíchejte make-up s vodou, zní beauty hit na sociálních sítích. Vyzkoušela jsem. Rada zněla: Vezměte si skleničku s vodou a do ní vymačkejte několik pumpiček make-upu. Make-up se ve vodě srazí, takže ho štětcem dobře naberete. Mě to ale nepřesvědčilo.

Ze sametového a lehkého make-upu se stal hutný a na štětci ho ulpělo až příliš. Výsledek byl ještě matnější, než by byl bez vody, takže na mojí pleti fungoval tento hack úplně opačně. Navíc se plýtvá produktem, takže trik je podle mě odsouzen k záhubě.

Šťavnaté pleti dosáhnete pomocí podkladových bází neboli primerů. A pokud voda, tak jedině v beauty blenderu. Než s ním nanesete make-up, namočte ho do vody, vyždímejte a pak s ním make-up zapracujte. Tak funguje nejlépe.

Foto: Lena Makarova, Shutterstock.com

Beauty blender musíte před použitím namočit, vyždímat a pak s ním můžete do pleti zapracovat make-up nebo korektor. Postará se o to, že líčení působí svěže a přirozeněFoto: Lena Makarova, Shutterstock.com

Řasy jako Twiggy

Nebo Selena Gomez (30)? Zpěvačka a herečka přišla se zlepšovákem, jak si zajistit výrazné spodní řasy jako ve stylu šedesátých let a známé Twiggy (72). Postup je snadný. Zvolte na řasy objemovou řasenku, která je co nejvíc obalí. Na závěr si vezměte do ruky pinzetu, naberte z kartáčku řasenky barvu a řasy spojte do maličkých trsů. Tím získáte mrkačky jako panenka, tedy jako Selena!

A není ani nutné pinzetu špinit řasenkou. Když jí nanesete dostatečné množství, stačí řasy jen „secvaknout“ do menších trsíků. Jen pozor, abyste si jich pár nevytrhaly!

Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez si dává na svých řasách záležetFoto: Profimedia.cz

Pudr pro krásnější řasy

U řas ještě zůstaneme. Pro lepší výdrž řasenky existují bílé báze pod řasenku. Nevlastníte je? Stačí vám prý transparentní pudr, zní nový beauty hack. V nejrůznějších videích influencerek najdete následující návod: Kartáček řasenky obalte v pudru, naberte v tubě řasenku a pak nanášejte. Můj názor? Řasenku zanesete pudrem a zničíte si ji. Řešením ani není umýt kartáček, trochu pudru se dostává pokaždé do tuby a řasenka se postupně zahušťuje a vysychá.

Lepší strategií je vzít si k ruce huňatý štěteček na oční stíny, nabrat maličko pudru a řasy přepudrovat. Pak můžete nanášet řasenku, jak jste zvyklé. Funguje to? Pro mě je ale stejně nejlepší variantou zvolit klasickou bázi pod řasenku, která opravdu udělá rozdíl.

Foto: Archiv firem

Zleva: Báze pod řasenku Lash Paradise, L’Oréal Paris, 259 Kč, prodává Notino; Báze pod řasenku Alverde, 99 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Vatová tyčinka proti pupínkům

Další rada z internetu? Vatová tyčinka jako pomocník proti pupínkům? Naberte trochu korektoru nebo make-upu, který už máte na obličeji, a nanášejte na pupínek. Díky tyčince se vám to povede tak akorát, abyste zakryly nedokonalost, ale neutvoří se viditelná vrstva, která by tvořila mapy. Potvrzuji! Naneste trochu produktu tyčinkou, pak ještě rozpracujte prstem a je to. Aby byla kamufláž dokonalá, místo zafixujte transparentním pudrem.

Máte v rukávu nějakou podobnou beauty vychytávku? Podělte se o ni s námi v diskuzi! Mrkněte také na kosmetické novinky, které nás nedávno zaujaly!

Reklama

Načítám