Hlavní obsah

Trendy líčení na podzim 2022: Lesk na rtech, modrá na očích, šedo-černé kouřovky či růžová všude

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líčení hraje tento podzim barvami, ale potěší i milovnice kouřových stínů a tužek na oči. Projděte si s námi tu nejlepší inspiraci na trendy líčení.

Článek

Beauty trendů nebo i experimentů najdete fůru. Patřily by mezi ně třeba odbarvené obočí nebo oči polepené perličkami a kamínky. Hledali jsme mezi nimi ale i ty, které jsou opravdu nositelné, ať už přes den, tak na party.

Jako každou sezonu, i na přehlídkách na podzim/zimu 2022 se objevovaly modelky jen s minimem líčidel (jak na trend Clean Look), především se zářivou pletí nebo jen s červenými rty. Skincare je tedy pořád tím nejdůležitějším. Jak ještě podtrhnout svoji krásu? Inspirujte se na módních show, beauty influencerkami nebo třeba Beyoncé (41).

Studené tóny

Studené tóny jsou vzaty na milost! Znovu můžete vytáhnout paletky očních stínů, které obsahují stříbrnou a šedou. Pokud vám nestačí důkaz z přehlídkového mola, budiž to fotka Beyoncé (prolistujte si její instagramový příspěvek). Zvolte buď jako ona metalickou linku, nebo stříbrnou spojte s kouřovými stíny. Tento styl je povolen na večerní příležitosti.

Foto: Profimedia.cz

Modelka na přehlídce značky Halpern na období podzim/zima 2022Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Paletka očních stínů Granit Noir, Yves Rocher, 499 Kč; Paletka očních stínů Hypnôse Lancôme, 1368 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Ultra lesk na rtech

Rty v hlavní roli díky leskům nebo olejům na rty. Nebojte se sáhnout kromě nude odstínů klidně i po výraznějších, podzimních barvách, které doplňte hnědými, zemitými očními stíny. Pokud ale zvolíte lesk na rty, nepřehánějte to se třpytem na očích - nechte vyniknout ústa jako herečka Jenna Dewan (41).

Foto: Archiv firem

Zleva: Lesklá rtěnka SuperStay Vinyl Ink Maybelline, 279 Kč, prodává Douglas; Hydratační lesk na rty s olejem Barry M, 189 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firem

Kouřové linky

Černou tužku do ruky! Až budete vyrážet do víru města, oči orámujte černou tužkou a precizně rozmažte štětečkem. Zvolte ji dostatečně měkkou, aby šla dobře rozpracovat. Ideální jsou na to větší tužky, které mívají jako součást balení minihoubičku na rozmazání.

Linky doplňte vrstvou řasenky a dokonale sjednocenou pletí make-upem. S tvářenkou ani rtěnkou to nepřehánějte, držte se neutrálních tónů – díky tomu nebude celkový make-up působit přeplácaně.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka Bora Aksu na podzim/zimu 2022Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Tužka na oči Jumbo NYX, 139 Kč, prodává Notino; Tužka pro efekt kouřových očí s.he stylezone, 70 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Růžová

Růžová k tomuto podzimu neodmyslitelně patří. Zkuste ji zařadit nejen do šatníku, ale i do líčení – nejméně násilnou cestou je zvolit v takovém odstínu pudrovou tvářenku. Tu totiž využijete ve svém kosmetickém arzenálu případně i jako stíny. Jak na to, aby vypadala růžová na očích dobře? Utlumte ji jemnou černou linkou a do očních záhybů přidejte trochu světle hnědé. Nebo ji přidejte jen do vnitřních koutků! Nebojte se také oblíbenou červenou rtěnku pro tentokrát vyměnit za růžovou.

Foto: Profimedia.cz

Extravagantní make-up na přehlídce Valentino na jedné z divaček (vlevo) a módní influencerce Leonie Hanne (34), která zapózovala venku před přehlídkou Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pudrová tvářenka The One, Oriflame, 179 Kč; Hydratační rtěnka Color Riche, L’Oréal Paris, 280 Kč (odstín 127)Foto: Archiv firem

Modré linky

U barev zůstaneme. Na rozzáření očí využijete letošní podzim také modré stíny nebo tužky. Nebo obojí! Propojte šedomodré, studené stíny s modrou linkou po vzoru beauty influencerek Katie Jane Hughes nebo Francouzky Violette Serrat, v jejichž podání rozhodně nekřičí nevkusné retro.

Pokud k linkám zvolíte lehký make-up (žádné matující textury ani přeháněné krytí) a přirozený lesk na rty, můžete je nosit s klidem i přes den. A modrá sluší jak modro-šedým, tak i hnědým očím.

Foto: Archiv firem

Zleva: Tužka na oči Catrice, 60 Kč; Paletka očních stínů ice, ice baby!, essence, 90 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám