Hlavní obsah

Korálky i perly, nadčasová elegance nebo plast. Šperky, které rozsvítí vaše podzimní outfity

Foto: Marc Piasecki, Gettyimages.com

Foto: Marc Piasecki, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šperky by měly být osobité a vystihovat přesně váš styl. Někdy mohou jen decentně doplňovat outfit, jindy na sebe naopak strhávat největší pozornost. Kam se stáčí letošní trendy v oblasti náušnic, náhrdelníků nebo náramků?

Článek

Touha zdobit se je stará jako lidstvo samo. Nejpůvodnějším druhem šperků jsou prsteny a ten snad nejstarší, vyrobený z mamutí kosti před 21 tisíci lety, byl dokonce nalezen u nás, na jižní Moravě v oblasti Dolních Věstonic. Náušnice nosívala i Kleopatra a byly nalezeny i na slavné mumii Ötziho pocházející ze 3. tisíciletí před naším letopočtem, kterého našli v roce 1991 v rakouských Alpách. Konec historické exkurze, nyní hleďme vpřed, na to, co určují dnešní trendy. Protože, přiznejme si to, bez šperků by byla móda o dost nudnější.

Maximalismus a unisex

Šperky hrají čím dál větší roli i v rámci pánské módy, proto není divu, že některé náhrdelníky nesou prvky unisex, třeba velký náhrdelník à la řetěz, který vidíte na úvodní fotce na modelce Rosie Huntington-Whiteley. Když zvolíte maxi šperk, dodá outfitu nádech haute couture.

Výrazné šperky byly k vidění na mnoha přehlídkách, takže se vážně nemusíte držet zpátky. Klidně můžete mít i každou náušnici jinou, ale to je už trochu vyšší dívčí a jinde než na módním mole to může zůstat nepochopeno. Zlaté pravidlo? Pamatujte, že jeden výrazný šperk v outfitu stačí.

Foto: Slaven Vlasic , Daniele Venturelli, Gettyimages.com

Podzimní přehlídky značek Tory Burch a GucciFoto: Slaven Vlasic , Daniele Venturelli, Gettyimages.com

Hvězdy a perly

Horoskopy a astrologie lidi vždycky zajímaly, a proto není výjimkou, že u spousty značek najdete šperky s tematikou znamení zvěrokruhu nebo souhvězdí. Většinou se jedná o menší šperky vyzdobené kamínky, někdy i diamanty. Do důchodu rozhodně neodcházejí ani elegantní perly, které ponejvíc doplňují šperky se zlatem, jak v rámci náušnic, tak i náramků a náhrdelníků.

Nadčasová elegance i plast

Zpět na výsluní se vrací také dlouhé visací náušnice, které nebyly v kurzu už pěkných pár let (převládaly totiž kruhy). Dokážou odvést super službu - opticky protáhnout, a tím pádem i zúžit obličej. Vypadají elegantně a zároveň ne tak nápadně jako kruhy, a tak se hodí i na běžné nošení. Ty nejvýraznější s nejblyštivějšími kamínky si pak vezměte na první večírek, který vás čeká!

Žádoucí jsou také personalizované šperky neboli kousky pro vás se zvláštním významem. Trendy zůstávají i barevné plastové aplikace a korálky, které dodávají doplňkům hravý rozměr a nádech trendu Y2K. Nehodí se jen pro děti nebo teenagery, nosit je mohou i starší ročníky. Když zkombinujete korálkový náhrdelník s dalším, který bude z perel, nebo kovovým, případně ještě i s přívěskem na řetízku nebo šňůrce, bude to vypadat velmi sofistikovaně!

Trendy šperky

Bižu i drahé kameny, všechny straky si zde přijdou na své!

Načítám