Hlavní obsah

Šatník Nikol Moravcové: To poslední, co chci od outfitu, je, abych vypadala sexy!

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednoduchost, světlé barvy, čeští návrháři a udržitelnost. To vše vystihuje módní styl moderátorky a influencerky Nikol Moravcové, která nás pustila nahlédnout do svého šatníku, plného originální inspirace. Kde se formoval její vztah k módě a co by si na sebe nikdy nevzala?

Článek

Touhle dobou už si Nikol Moravcová užívá za hranicemi České republiky u moře na Lanzarote, kam odcestovala na pár měsíců s rodinou za teplem. Ještě předtím jsme se ale stihli zastavit u ní doma na Letné, kde jsme probrali její vztah k módě a nafotili oblíbené outfity.

Můj vztah k módě formovali rodiče

Každý, kdo zná moderátorku a influencerku Nikol Moravcovou, ví, že tahle holka má svůj styl. Málokdo už ale tuší, že jej formovala převážně její maminka, která pracovala v krejčovském salonu. Nešila však klasiku podle tehdejšího časopisu Burda, jak bylo kdysi v módě, ale měla své vlastní kreativní nápady.

„Díky tomu, že mamka šila, jsem měla dost speciální kousky oblečení, na které bylo potřeba trochu víc odvahy. Tu jsem si postupně musela vybudovat stejně jako sebevědomí vzít si to na sebe, protože oblečení bylo někdy opravdu extravagantní,“ vzpomíná Nikol a dodává, že jedním z nejodvážnějších majstrštyků její maminky byly maturitní šaty v punkovém stylu Vivienne Westwood, které ušila z šusťáku v maskáčovém vzoru doplněném černým tylem.

Volím basic kousky

„Nyní jsem ve fázi, kdy se snažím oblékat co nejvíc basic kousků. Nenosím žádné vzory, ani značky. Jsem nejšťastnější v něčem nenápadném a pohodlném. Vím, že jsem nosila dřív strašnosti a dostávala jsem právem na frak v rubrikách módní policie,“ říká Nikol, která se však pochlubila, že nedávno sklidila pochvalu od kata mezi stylisty Filipa Vaňka na šaty značky Poner, které vynesla na premiéru filmu Barbie. Potěšilo ji to.

Kromě minimalistických kousků si oblíbila také základní barvy, jako je bílá a béžová. Naopak černou u ní v šatníku najdete velice málo. Nejde jí prý k odstínu pleti. A když už volí v outfitech barvy, preferuje spíše jejich jemnější odstíny, které k sobě vzájemně ladí.

Inspiruje mě street style i české značky

„Největší inspirací je pro mě ulice, dokonce konkrétně Letná, kde bydlím. Ráda si jen tak sednu na lavičku s kávou a pozoruju lidi. Občas narazím na zajímavé módní kombinace, které si pak sama vytvořím ze svého šatníku,“ doplňuje Nikol, která však do módy příliš neinvestuje a jednou za čas věnuje část svého šatníku na charitu, nebo ho prodá na Bloges Marketech, které se svými kolegyněmi pravidelně pořádá.

Hodně oblečení a doplňků má samozřejmě ze svých spoluprací, také proto moc nenakupuje. Sama si ale občas ráda zajde do některého z oblíbených second handů, kde také ulovila svůj poslední kousek v podobě krásného světlého trenčkotu.

Podporuje české návrháře a designéry jako například On the Boat, OverAll, Kinoko, Odivi či Ateliér Flannel. „Podporu lokálních značek beru jako influencer za svoji povinnost, navíc jde většinou o originální kousky a já nemám ráda kopírování trendů,“ přiznává Nikol, kterou třeba děsí návrat trendů z 90. let, což jí přijde dost kuriózní, že by měla nosit něco, co už kdysi nosila v pubertě.

Nechci vypadat přehnaně sexy

Stylistku prý influencerka nepotřebuje, protože jich má spoustu mezi svými kamarádkami, které ji vždy přátelsky zkritizují. Sama tak už dávno dobře ví, co jí sluší. A proto se třeba občas necítila svá v šatech, ve kterých moderovala první řadu pořadu Love Island.

„Nemám moc ráda hluboké výstřihy a oblečení, ve kterém mám působit sexy a nedává se žádný prostor pro fantazii. Přijde mi, že už tak jsem dost výrazná tím, jak vypadám. A hlavně projevem, takže není třeba za každou cenu ukazovat víc. Ráda si zachovávám svou ženskost.

Vizáž a vlasy: Jana Zimandlová

Načítám