Hlavní obsah

Nejhezčí sukně velikosti 44 a výš: Džínové, plisované i se vzory a unosíte je teď i v zimě

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Foto: Alena Ozerova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je načase připomenout, že sukně nepatří do čistě letní kolonky, ale jsou vhodné (a maximálně doporučované) k celoročnímu užívání. Dnes se zaměříme na ty, které najdete i ve větších velikostech, než je dvaačtyřicítka.

Článek

Pokud nosíte větší konfekční velikost, samy víte, že většina módních řetězců končí u čísla 42 (čest výjimkám). Větší cifry najdete často jen ve speciálních plus size kolekcích, jejichž nabídka ale bývá výrazně chudší. Jste-li ke všemu náročné (v což doufáme!) a nechcete se spokojit s nudným kouskem, musíte obvykle trochu pátrat. Tentokrát jsme ale tuhle detektivní práci vzali za vás a vytipovali dvaadvacet sukní, které momentálně najdete v obchodech i e-shopech.

Sukně větších velikostí

Jste zvědavé, které sukně se budou nosit nejvíc? Oblibě se těší především ty s nápaditými potisky, které zpravidla sahají pod kolena. Můžete je nosit s podpatky i teniskami a později je jednoduše „zazimujete“ s pomocí kozaček. Vzhledem k jejich délce k nim volte svršek do pasu nebo naopak hodně dlouhý. Nabízí se kožená nebo džínová bunda (ve kterém týmu jste vy?) či delší trenčkot.

V kurzu bude i denim, který se letos nosí bez výraznějších příkras. Klasické střihy a barvy bez většího šisování, to je to, co v obchodech uvidíte nejčastěji. Porozhlédnout se můžete i po klasice, jako je plisovaná sukně nebo (pod)zimní kůže.

Foto: Archiv firem

Zleva: Only Carmakoma, prodává Zalando, 890 Kč (triko za 720 Kč); Only Carmakoma, prodává Different, 849 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Karen Millen, 1790 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Ulla Popken, 2199 Kč; Trendyol, prodává Factcool, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Never Fully Dressed, 2300 Kč; New Look, 630 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Simply Be, prodává Next, 1010 Kč; Mango, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 799 Kč; Karen Millen, 990 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Bonprix, 629 Kč; Vero Moda Curve, prodává Modivo, 1138 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Halogen, prodává Nordstrom, 1553 Kč; Yours Curve London, prodává Next, 1080 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Lane Bryant, 1853 Kč; Only Carmakoma, prodává About You, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: About You, 749 Kč; Vero Moda Curve, prodává Zalando, 650 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Yours Curve London, prodává Next, 1080 Kč; Bonprix, 749 KčFoto: Archiv firem

Který střih je ideální pro vás?

Pokud jste si spíš než pro konkrétní tip na sukni přišly pro radu, připomínáme, že výběr samotného střihu není ani tak o velikosti jako o tvaru postavy. Nastudujte si našeho průvodce výběrem sukní.

Když to zjednodušíme, pouzdrové a užší sukně, které krásně definují pas, svědčí převážně hruškám, bojujete-li s větším bříškem, zaměřte se na střihy ve tvaru áčka a lehčí materiály. Nic nezkazíte také zavinovacím střihem nebo rozparkem, který umí opticky prodloužit každou postavu.

Načítám