Hlavní obsah

Vykukující ramínka od podprsenky jako faux pas? To už dnes evidentně neplatí

Foto: Andreas Rentz, Gettyimages.com

Foto: Andreas Rentz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak dlouho jsme se je snažily schovávat, až je návrháři proměnili v další módní trend. Měly jste pocit, že vás v roce 2023, kdy se chodí ven v kalhotkách nebo síťovině, nemá co překvapit? Vítejte ve světě, kde jsou in vykukující ramínka od podprsenky.

Článek

Móda inspirovaná spodním prádlem má dlouhou historii, nikdy se z ní ale nečerpalo tolik jako v současné době. Od chvíle, kdy se modelka Kendall Jenner prošla po ulici jen v kalhotkách a punčocháčích, se i další hvězdy chytly no pants (tedy bezkalhotového) trendu a nikoho už nepřekvapí, když se celebrity objeví na večírku v síťovině nebo kompletně průsvitných šatech.

A že podprsenky vykukují ze sak, nebo se dokonce tváří jako plnohodnotná součást outfitu, jsme si už zvykly. Minimálně ve světě slavných. Ovšem záměrně vyčnívající ramínka, nebo dokonce zapínání podprsenky, to zůstávalo tabu, které se nikdo neodvážil prolomit. Až donedávna.

Dříve faux pas, dnes hit

Když se hvězda seriálu Euforie Sydney Sweeney objevila v Cannes v hedvábných šatech, ze kterých jí koukala dobrá polovina podprsenky, načala tím debatu, jestli je opravdu nutné prádlo schovávat. Že se rodí nový trend, jakkoli kontroverzní, potvrdily další momenty, kdy se vykukující ramínka dostala až na červený koberec. U většiny modelů se pak opakovalo jedno jméno: Miuccia Prada.

Právě tato návrhářka stojí za modelem, který si na filmovou premiéru oblékla herečka Lily James a jehož zadní díl vyvolal rozporuplné reakce. Od značky Prada měla róbu i Scarlett Johansson – ta měla podprsenku rovnou všitou. A na podobný efekt vsadil i návrhář Kim Jones v couture kolekci Fendi, ze které si šaty vybrala modelka Rosie Huntington-Whiteley.

Všechny trendy následovat nemusíte

Ačkoli nový trend přitahuje spoustu pozornosti, zároveň připomíná, že zdaleka ne všechny novinky jsou hodny následování. Módní kritička Christina Binkley to pro magazín USA Today shrnula slovy: „Chce to mít doktorát z módy, abyste to zvládly se ctí.“ Připomněla, že kousky, které celebrity oblékají na červený koberec, jsou velmi drahé a pečlivě propracované tak, aby fungovaly: „Nic z toho není nedbalé. Má to velmi jasný záměr a nejde jen o to, že necháte koukat podprsenku.“

Svým klientkám by tento směr nedoporučila následovat ani stylistka Irena Vokrojová: „Je to jeden z těch trendů, které přijdou a zase odejdou, osobně bych se ale do něj nepouštěla. Pokud chcete prádlo ukázat, využijte raději průsvitné materiály, které jsou přece jen rafinovanější.“

Anketa

Jsou pro vás vykukující ramínka od podprsenky přijatelná?
Ne, prádlo by mělo být vždy skryté
24,1 %
Ano, ale pouze jako jasný záměr u šatů
13,9 %
Jasně, proč by ne?
62 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1580 čtenářů.

Načítám