Hlavní obsah

Látkové čelenky jsou překvapivě šik. Stejně jako skřipce. Inspirujte se trendy účesy

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Foto: Gettyimages.com, Profimedia.cz

Trendy doplňky do vlasů, o kterých jste netušily, že je potřebujete. Skřipce s květinou, látkové čelenky nebo ty úzké a glamour dodají vašim účesům šmrnc a obohatí i minimalistické outfity. Jak je do vlasů zakomponovat a jak zajistit, aby skřipec z vlasů neklouzal?

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Doby minimalismu ve vlasech jsou pryč. Letos vzaly vlasové doplňky útokem především mašle, které do vašeho outfitu dodají hravost i eleganci. Štafetu přebírají skřipce a čelenky.

Sepněte vlasy skřipcem

Skřipce měly dlouho místo pouze v rámci domácí módy. Nebo jako rychlý způsob, jak svázat vlasy, než jdeme do sprchy. V současné době si ale o dost polepšily a mezi vlasovými doplňky si drží čestné místo. V nabídce najdete klasické acetátové nebo si můžete vybrat kovovou úpravu. Pokud máme vytipovat jeden styl, pořiďte si ten želvovinový. Doplní skvěle všechny hnědé a krémové outfity a hodí se krásně ke zlatým šperkům.

Skřipcem můžete sepnout vlasy v týle i trochu výš na temeni. Podmínkou je ale nechat přední vlasy volně, ideálně nastylované do ledabylých vlnek. Poměrně novinkou jsou pak skřipce zdobené květy.

Pokud tápete, jak skřipec do vlasů zakomponovat, inspirujte se v našem videu se Soňou Šajdákovou:

Účesy se skřipcem

Čelenka zakryje odrosty!

Éra čelenek je zpět a vy máte šanci se cítit jako Blair Waldorf ze seriálu Super drbna! Potvrzením budiž to, že tyto ozdoby zahrnula ve svých outfitech v poslední době herečka Zendaya, která je díky svým novým filmům v jednom kole. Na tiskových konferencích měla nejednou úzkou čelenku, která podtrhla její glamour styling vlasů.

Ale tím nekončíme - asi jste si na ulicích všimly, že mladé slečny začínají nosit i čelenky látkové a široké, což pro někoho může znamenat těžké retro. Čím déle na ně ale koukáme, tím víc se nám líbí a vlastně - je to fajn tip, jak zamaskovat odrosty, než se dostaneme ke kadeřnici, nebo skrýt lehce mastnější kořínky.

Jak nastylovat vlasy

Aby čelenka i vlasy držely tak, jak požadujete, měly byste jim dodat texturu - ideálně pomocí texturizačního spreje. Pokud ho nevlastníte, zkuste suchý šampon. „Dobře vypadá, když vlasy navlníte kulmou nebo žehličkou, díky čemuž do nich dostanete objem,“ doplňuje vizážistka a hairstylistka Soňa Šajdáková. Také můžete vlasy na vrchu hlavy trochu natupírovat, sčesat dozadu a zafixovat lakem.

U skřipců se často stává, že vám z vlasů kloužou a vytvořený drdol nedrží - zvlášť když máte vlasy hodně dlouhé. „Opět si můžete pomoci texturizačními spreji a navlněnými vlasy,“ radí odbornice. „Pokud vám to nejde, zkuste si udělat klasický culík do gumičky, připněte ho k hlavě pomocí velkého skřipce, zbylé prameny nahoře zatočte a opatrně přidejte ze strany do skřipce,“ radí Soňa Šajdáková. Díky tomu získáte skoro večerní variantu drdolu. Nezapomeňte popustit pár předních pramenů, které budou lemovat obličej.

Prohlédněte si inspiraci na účesy i tipy, kde vlasové doplňky pořídit

Načítám