Hlavní obsah
3,5
(207)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Vede i u vás v kuchyni drůbež? Pak si připravte tuhle jemnou kuřecí směs, která chutná s rýží i kuskusem. Doladit ji můžete bylinkami a oblíbeným kořením.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 150 g žampionů
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 180 g čerstvého krémového sýru
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 5 g soli a pepře
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kostičky a osolte. Žampiony a stroužky česneku nakrájejte na plátky, cibuli nasekejte nadrobno. 

02.

V hlubší pánvi rozehřejte olej a opečte na něm kousky masa dozlatova. Pak je vyjměte a dejte stranou. Do pánve přilijte ocet a worcestrovou omáčku a nechte směs probublat. Přidejte cibuli, žampiony a česnek a vše opečte. 

03.

Vmíchejte hořčici a pak vývar. Omáčku nechte probublávat, až se zredukuje na polovinu. Pak stáhněte plamen a přidejte krémový sýr (můžete použít lučinu, žervé i ricottu). Vraťte do směsi maso a krátce povařte.

04.

Nakonec podle potřeby vše osolte a opepřete a můžete vmíchat například nasekanou petrželku nebo pažitku.

Tip

Podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami.

Až vám zbude trocha pečeného kuřecího masa, udělejte si zadělávané kuře s hráškem. A výtečné je i citronové kuře s rýží z jednoho hrnce.

Reklama

Načítám