Hlavní obsah

Krkovice na víně

Hodnocení:
(215)
Foto: Autorka
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
1 hodina 40 minut
Náročnost
nízká

Voňavá pečínka na víně s česnekem a lahodnou šťávou se doslova rozplývá na jazyku. Bude chutnat skvěle s bramborovou kaší i křupavými, dozlatova upečenými bramborami.

Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g vepřové krkovice
  • olej
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na 4 díly. Pak ho osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V pánvi rozehřejte olej a kusy masa na něm opečte zprudka z obou stran. 

Krok 2: Maso přendejte do pekáčku. V pánvi ve výpeku opečte na plátky nakrájený česnek. Zalijte vínem a nechte ho trochu odpařit. Přidejte hořčici, protlak a vše promíchejte. 

Krok 3: Směs povařte asi 5 minut a v závěru vmíchejte nasekanou petrželku. Hotovou směs nalijte na maso v pekáčku. 

Krok 4: Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte přikryté hodinku. Pak maso odklopte a pečte ještě 20 minut až půl hodinky.

Krok 5: Hotové maso podávejte přelité šťávou a jako příloha k němu bude chutnat bramborová kaše i pečené brambory nebo kuskus

Zkuste také vepřovou krkovičku v mléce. Nevypadá to vábně, ale chuť takto dušeného masa je fantastická!

ynezorPumanzeSaNyknalC
27. 11. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.