Hlavní obsah
3,0
(255)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Voňavá pečínka na víně s česnekem a lahodnou šťávou se doslova rozplývá na jazyku. Bude chutnat skvěle s bramborovou kaší i křupavými, dozlatova upečenými bramborami.

15 min.
Příprava
1 hod., 40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 800 g krkovice
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 4 stroužky česneku
  • 300 ml červeného vína
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na 4 díly. Pak ho osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. V pánvi rozehřejte olej a kusy masa na něm opečte zprudka z obou stran. 

02.

Maso přendejte do pekáčku. V pánvi ve výpeku opečte na plátky nakrájený česnek. Zalijte vínem a nechte ho trochu odpařit. Přidejte hořčici, protlak a vše promíchejte. 

03.

Směs povařte asi 5 minut a v závěru vmíchejte nasekanou petrželku. Hotovou směs nalijte na maso v pekáčku. 

04.

Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte přikryté hodinku. Pak maso odklopte a pečte ještě 20 minut až půl hodinky.

05.

Hotové maso podávejte přelité šťávou a jako příloha k němu bude chutnat bramborová kaše i pečené brambory nebo kuskus

Zkuste také vepřovou krkovičku v mléce. Nevypadá to vábně, ale chuť takto dušeného masa je fantastická!

Reklama

Související témata:

Načítám