Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kuře, cibule i tymián se skvěle doplňují. Když to ještě vše dotáhnete voňavou skořicí a zázvorem, výsledkem je vynikající omáčka. Chutnat bude s rýží i kuskusem.

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 4 ks cibule
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 rulička skořice
  • 2 ks hřebíčku
  • 3 kuličky nového koření
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce másla
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml drůbežího vývaru
Článek

Postup

01.

Kuřecí stehna opláchněte, osušte, pak je osolte a opepřete. Cibuli nakrájejte na kolečka. 

02.

Do zapékací mísy dejte na kolečka nakrájené cibule, hřebíček, kuličky nového koření, špetku mletého zázvoru a svitek skořice. Přihoďte tymián a navrch vyskládejte stehna. 

03.

Vše podlijte trochou vývaru, na každé stehno dejte kousek másla a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Kuře pečte asi hodinku. v průběhu pečení podle potřeby dolijte trochu vývaru, aby se cibule nepřipekla.

04.

Pak stehna vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé. Z pekáčku vyjměte kuličky koření, hřebíček, bobkový list i skořici. Zbytek přemístěte do rendlíku. Přilijte trochu vývaru a vše rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku. 

05.

Podle chuti ji ještě osolte, opepřete, a pak vmíchejte smetanu. krátce prohřejte a stáhněte z ohně. Kuřecí stehna podávejte přelitá omáčkou.

Kdyby vám náhodou zbylo maso, udělejte si pomazánku z pečeného kuřete nebo příště zkuste šťavnaté kuře s nádivkou z petržele.

Načítám