Hlavní obsah

Kuřecí řízky plněné špenátem

Hodnocení:
(258)
Foto: Autorka
Doba přípravy
40 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Pokud milujete špenát, není co řešit. Kuřecí maso s jemnou špenátovou náplní v klasickém trojobalu chutná nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Ingredience pro:
4 porce
Na maso
  • 4 kuřecí prsní řízky
  • sůl
  • pepř
  • 150 g ricotty
  • 1 hrnek čerstvého listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
Na smažení
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Maso jemně naklepejte a každý plátek nařízněte, aby vznikla kapsa. Osolte a opepřete.

Krok 2: Na másle krátce opečte nahrubo nakrájený česnek. Když se rozvoní, vmíchejte špenát a nechte ho zavadnout. Pak vše promíchejte s ricottou a směs dejte trochu vychladnout. 

Krok 3: Prochladlou špenátovou směsí naplňte plátky masa. Na konci sepněte špejlí, aby se náplň při smažení neuvolnila. 

Krok 4: Do misky vyklepněte vejce, přidejte mléko, trochu soli a prošlehejte. Hotové kapsy obalujte nejdřív v hladké mouce, pak vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Jak připravit trojobal, aby byly řízky ještě křupavější?

Krok 5: Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Skládejte je na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

Máte rádi plněné řízky? Vyzkoušejte recept na cordon bleu nebo vepřovou kapsu plněnou nivou a slaninou. Anebo vás lákají kuřecí prsa plněná balkánským sýrem?

ynezorPumanzeSaNyknalC
9. 10. 2020

Reklama

Sdílejte článek