Hlavní obsah
2,9
(262)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pokud milujete špenát, není co řešit. Kuřecí maso s jemnou špenátovou náplní v klasickém trojobalu chutná nejlépe s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

40 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 150 g ricotty
  • 1 hrnek listového špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
Na smažení
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 ks vejce
  • 100 ml mléka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku oleje
Článek

Postup

01.

Maso jemně naklepejte a každý plátek nařízněte, aby vznikla kapsa. Osolte a opepřete.

02.

Na másle krátce opečte nahrubo nakrájený česnek. Když se rozvoní, vmíchejte špenát a nechte ho zavadnout. Pak vše promíchejte s ricottou a směs dejte trochu vychladnout. 

03.

Prochladlou špenátovou směsí naplňte plátky masa. Na konci sepněte špejlí, aby se náplň při smažení neuvolnila. 

04.

Do misky vyklepněte vejce, přidejte mléko, trochu soli a prošlehejte. Hotové kapsy obalujte nejdřív v hladké mouce, pak vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Jak připravit trojobal, aby byly řízky ještě křupavější?

05.

Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran dozlatova. Skládejte je na ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk. Podávejte s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem. 

Máte rádi plněné řízky? Vyzkoušejte recept na cordon bleu nebo vepřovou kapsu plněnou nivou a slaninou. Anebo vás lákají kuřecí prsa plněná balkánským sýrem?

Reklama

Načítám