Hlavní obsah

Kuřecí řízky s bylinkovou náplní

Hodnocení:
(32)
Foto: Autorka
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
střední

Smažený kuřecí řízek, to je klasika, která nikdy nezklame. Vyzkoušejte ho s jemnou bylinkovou náplní, která dodá masu novou chuť i vůni.

Ingredience pro:
4 porce
  • 4 kuřecí prsa
  • sůl
  • pepř
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 2 stroužky česneku
  • hladká mouka na obalování
  • strouhanka na obalování
  • 2 vejce
  • 250 g ricotty
  • olej na smažení
    Článek

    Postup

    Krok 1: Maso podélně seřízněte, aby vznikl větší plát, a ten pak opatrně naklepejte. Můžete v něm také naříznout jen kapsu a pak prsa z každé strany opatrně naklepat. Osolte, opepřete a nechte odpočívat. Bylinky nasekejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte, přidejte ricottu a promíchejte v misce.

    Krok 2: Na každý plátek masa naneste vrchovatou lžíci náplně a trochu ji rozetřete tak, aby okraje řízku zůstaly volné. Maso přehněte a spíchněte pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Naplněné řízky pak obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. 

    Krok 3: Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a dokřupava. Hotové dávejte na papírové ubrousky, aby z nich odsály přebytečný tuk, a pak z nich vyjměte párátka. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti. 

    Milujete řízky, ale nemáte je v úmyslu plnit? Dejte si smažené miniřízečky z panenky naložené v jogurtu a bez trojobalu nebo šťavnaté řízky z trouby.

    ynezorPumanzeSaNyknalC

    Reklama

    Sdílejte článek

    Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

    Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

    Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.