Hlavní obsah
3,0
(66)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Smažený kuřecí řízek, to je klasika, která nikdy nezklame. Vyzkoušejte ho s jemnou bylinkovou náplní, která dodá masu novou chuť i vůni.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst listové petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hromádka hladké mouky
  • 1 hrst strouhanky
  • 2 ks vejce
  • 250 g ricotty
  • 1 díl oleje
    Článek

    Postup

    01.

    Maso podélně seřízněte, aby vznikl větší plát, a ten pak opatrně naklepejte. Můžete v něm také naříznout jen kapsu a pak prsa z každé strany opatrně naklepat. Osolte, opepřete a nechte odpočívat. Bylinky nasekejte nadrobno, stroužky česneku prolisujte, přidejte ricottu a promíchejte v misce.

    02.

    Na každý plátek masa naneste vrchovatou lžíci náplně a trochu ji rozetřete tak, aby okraje řízku zůstaly volné. Maso přehněte a spíchněte pomocí párátek, aby se náplň při pečení neuvolnila. Naplněné řízky pak obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. 

    03.

    Obalené řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a dokřupava. Hotové dávejte na papírové ubrousky, aby z nich odsály přebytečný tuk, a pak z nich vyjměte párátka. Podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým salátem podle chuti. 

    Milujete řízky, ale nemáte je v úmyslu plnit? Dejte si smažené miniřízečky z panenky naložené v jogurtu a bez trojobalu nebo šťavnaté řízky z trouby.

    Reklama

    Načítám